Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri tarafından doğrulanan olayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı. Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak götürüldüğünü açıkladı.
#IrakTürkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na 11 Haziran'da düzenlenen baskın sonucunda 49 Türk'ün alıkonulmasının ve yakın tarihlerde de en az 30 Türk şoförün rehin alınmasının ardından geçtiğimiz günlerde de Libya'da iki Türk işçi kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı. Türkiye'nin kaçırılan Türklerin serbest bırakılması için yürüttüğü çalışmalar sürerken, sevindirici haber Tunus'a geldi. Libya'da geçtiğimiz aylarda kaçırılan iki Tunuslu diplomat serbest bırakıldı.
#TunusHerkesin doğduğu tarihe göre sahip olduğu bir burç günü vardır. Burcunu öğrenmek isteyen kişiler doğum tarihlerine göre burçlarını öğrenebilirler. 22 Ekim tarihinde dünyaya gelen kişi terazi burcuna sahip olur. Terazi burcunun en önemli özelliği ise, her zaman dengeli ve ölçülü bir şekilde karşısındaki kişilere davranmasıdır. 22 Ekim hangi burç ve burcu ne? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#22 Ekim Hangi Burç Ve Burcu Ne?KIBRIS’ta yayın yapan Rum Politis gazetesi 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı öncesinde Rumların Türklere yönelik katliamlarıyla ilgili bir dizi yayınlayarak Rumların bu konudaki suskunluğunu bozdu. Buna göre, Türkleri katledenlerin yarıya yakını Rum polis ve askerlerdi. ‘Öldürülen her bir Yunan’a karşı 10 Türk öldürün’ emri almışlardı. Bazı Türkler parçalanarak katledildi. Bir gecede onlarca Türk öldürüldü, kurşuna dizildi, kör kuyulara atıldı. Sanıklar bilinmesine rağmen, üstü örtüldü. Politis gazetesinin ‘Kıbrıs: Cezalandırılmamış suçlar dosyası’ adlı dizisinde, 1964-74 yılları arasında Türklere yönelik bazı katliamların Rum versiyonu anlatıldı.
#Kıbrıs Barış HarekâtıTÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin çözüm sürecinin bitmesinin ardından 'taarruz' anlayışıyla başlattığı kararlı mücadele çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile sınır ötesi harekatlar ile terör örgütü PKK'ya büyük darbe vurdu.
#PKKIrak'ınbaşkenti Bağdat'ın Sadr Şehri semtinde 18 Türk işçi, askeri üniformagiyen maskeli kişilerce kaçırıldı. Dışişleri tarafından doğrulananolayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı.Konuya ilişkin hükümetten ilk açıklama Başbakan Yardımcısı NumanKurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, "Irak makamlarıyla çok sıcaktemaslarımız devam ediyor" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü TanjuBilgiç ise Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak götürüldüğünüaçıkladı.
#Tanju BilgiçAli Haydar Veziroğlu 1980’li yılların en kudretli müteahhitlerinden biriydi. Özellikle Ankara’da kamuya ait çok sayıdaki büyük projelerde onun imzası vardı. Bir dönem siyasete de giren Veziroğlu’nun işleri 90’lı yıllarda bozuldu ve içine düştüğü darboğazı aşamadı. Amerika’nın Irak’ı işgali sürecinde şansını Irak çöllerinde aramaya koyulan Veziroğlu’nun işleri bu ülkede de yolunda gitmedi.
Bugün Türkiye’de, herkesi küçümseyen, sürekli aşağılayan, her şeyi bildiğini sanan ve hep haklı olduğunu düşünen kibirli bir gazeteci-yazar grubu var. Bunların demokrasi, açılım, Ergenekon, Balyoz vb. konularda kafalarında bir şablonları var, buna karşı çıkanlara akla gelmeyecek ithamlarda bulunuyorlar. İyi eğitimli, entelektüel, Batı’yı görmüş-Batı’da yaşamış, üniversitelerde ders veren bu aydınlar, bu kaba üslubu kimden miras aldı?
Bugünlerde sık sık Ergenekon "dalgalarına" tanık oluyoruz. Benzer operasyonlar bu ülke topraklarından hiç eksik olmadı. 12 Mart 1971 darbesinden sonra yapılan Şafak Operasyonu’nda önce eli silahlı isimler yakalandı. Ardından başlayan Şafak Operasyonu 2. dalgasının hedefinde aydınlar vardı. Muhalif aydınlar gece yarıları evlerine yapılan baskınlarla alınıp sorgusuz sualsiz cezaevine tıkıldılar. Hepsi "düşünce suçlusu"ydu! Ancak bu "suç" kamuoyunu ikna etmezdi. Daha inanılır bir "suç" bulundu: Yasadışı örgüt kurup uçak kaçırmak! Zülfü Livaneli, Altan Öymen, Onat Kutlar, Erdal Öz gibi aydınlar bakın o yıllarda hangi örgütün üyesiydiler ve nasıl uçak kaçırdılar?
Fatih Akın’ın yönettiği, oyuncuları arasında Tuncel Kurtiz ve Nurgül Yeşilçay’ın da rol aldığı Yaşamın Kıyısında filmi 60. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye yarışında. Ödüller bu akşam festival sarayında yapılacak törende sahiplerini bulacak. Yaşamın Kıyısında, ikisi Alman dördü Türk, 6 karakterin birbirleriyle kesişen öyküleri üzerinden kültürler, ülkeler ve kuşaklar arası bir yolculuğa çıkarıyor izleyenleri.