TÜRKİYE-Polonya arasındaki 600 yıllık dostluk, Polonya’dan 1842 yılında gelen göçmenlerin yaşadığı İstanbul’un mesire yeri Polonezköy’de düzenlenen sempozyumla taçlandı. Polonezköylü yerel tarihçi Antoni Dohoda, Polonya’dan gelenlerin asimile değil, entegre olduklarını belirterek, “Polonezköy gelenekleriyle Türk topraklarındaki Polonya’dır. Cenazelerde ve düğünlerde Türkerle hep bir aradayız” dedi.
“Anadolu’nun binlerce yılda ilmek ilmek oluşmuş zengin kültür dünyasına harika bir yolculuk” mottosu ile yola çıkan ve 12 Nisan tarihinde İTK Büyükçiğli Kampüsü’nde düzenlenen 2. Türk Günü Etkinlikleri’nde Ege ve Karadeniz yöreleri geniş bir katılımcı kitlesine tanıtıldı.
Türkiye ile Macaristan arasında 1923 yılında imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıl dönümü, 2024 yılına özel ilan edilen Türkiye-Macaristan Kültür Yılı çerçevesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Stuttgart Başkonsolosluğu ve Macaristan Başkonsolosluğu iş birliğiyle Macar Liszt Enstitüsü’nde gerçekleşti.
#AlmanyaDemirören Yayınları’nın iş birliği yaptığı kitabevleri arasında bulunan Booky Kitabevi'nin sahibi Buket Erol, çocuklar için kitap kulübü kurduğunu duyurdu. Erol, “İki kız annesi olarak, çocuklarıma ve diğer çocuklara nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim? diye düşündüm. Kitabevini açarken, yaşayan çağdaş yazarlarımızın hikayelerini ve kitaplarını, okuyucularla buluşturmayı hedefledim. Kitap kulübümüzde aylık takvimler düzenleyerek, yazarlarımızı ve farklı alanlarda başarılı doktorları, akademisyenleri, pedagogları ağırlıyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarına yardım ediyoruz ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kitap yardımları gerçekleştiriyoruz. Daha çok okuyan ve üreten kadınlar ve çocuklarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz” dedi.
#Booky KitabeviDemirören Yayınları’nın iş birliği yaptığı kitabevleri arasında bulunan Booky Kitabevi'nin sahibi Buket Erol, çocuklar için kitap kulübü kurduğunu duyurdu. Erol, “İki kız annesi olarak, çocuklarıma ve diğer çocuklara nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim? diye düşündüm. Kitabevini açarken, yaşayan çağdaş yazarlarımızın hikayelerini ve kitaplarını, okuyucularla buluşturmayı hedefledim. Kitap kulübümüzde aylık takvimler düzenleyerek, yazarlarımızı ve farklı alanlarda başarılı doktorları, akademisyenleri, pedagogları ağırlıyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarına yardım ediyoruz ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kitap yardımları gerçekleştiriyoruz. Daha çok okuyan ve üreten kadınlar ve çocuklarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz” dedi.
#Demirören YayınlarıAramızda çocukluğunda ya da gençliğinde bir milli bayram günü şiir okuma heyecanını yaşamamış olan var mı? 1970’li yıllarda ilkokul öğretmenim Mesude Aksoy’un ilçedeki kutlamalarda beni kürsüye çıkarıp bana şiir okutma çabası, hiçbir zaman gözümün önünden gitmez. Sınıfı süslerken öğretmenim benden, küçük makası doğrudan kendisine vermeyip sıranın üzerine bırakmamı istemişti.
#Konuk YazarGüzelbahçe Yelki’de çocuklar için eğlence ve eğitimi bir arada sunan Play Nature’s,12-48 ay aralığındaki çocukları okul öncesi eğitime hazırlıyor. Bunun yanı sıra çift dil, çift öğretmenle çocukların dil gelişimine de katkıda bulunduklarını belirten Play Nature’s kurucusu ve yöneticisi Tuğçe Yılmaz, konu hakkında bilgi verdi.
#1Birbiri ardına açılan üniversiteler, öğrencilerini renkli etkinliklerle karşılıyor. Ege Üniversitesi öğrencilerine boyoz ikramıyla ‘merhaba’ dedi, Harran Üniversitesi ise sıra gecesiyle ders başı yaptı. İTÜ’de ilk dersin hocası Nobel ödüllü Aziz Sancar oldu...
#ÜniversiteTEKNOFEST’te konuşan Erdoğan, İsrail’e sert çıktı: “Sinsi bir plan uygulamaya konulmuştur. Nihai hedefin neresi olduğunu görmek için kâhin olmaya gerek yok. Vaat edilmiş toprakların ne olduğunu gayet iyi biliriz. 30 kilometre mesafede Türkiye’ye meydan okuma yarışına giriyorlar.”
#TEKNOFEST