Almanya’nın Nürnberg kentinde Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarında (STK) yönetici olarak çalışmalar yapan ekonomist İsmail Akpınar, son yıllarda sosyal medya üzerinden Avrupalı Türklere yönelik kışkırtıcı paylaşımların arttığını, özellikle de Türkiye’ye girişlerinde sözde ‘Vatana Destek Vergisi’ ödeneceği algısı oluşturulmaya çalışıldığını, bunun anlamsız ve saçma olduğunu söyledi.
#AlmanyaTSKB Ekonomik Araştırmalar tarafından hazırlanan, “Turizm: Yine Yeni Yeniden” başlıklı raporda, turizm çeşitlendirilmesinin önemine dikkat çekilerken, “Sektör oyuncularının telaffuz ettiği “2023 yılında 1 milyon Çinli turist” hedefinin gerçekleşmesi, yaklaşık 3 milyar dolarlık bir turizm ekonomisinin oluşması anlamına geliyor” deniliyor.
#Çin13. Küresel Lüks Tüketim Malları Raporu açıklandı. Raporda uluslararası turizmin ve alım gücü artan orta sınıfın şekillendirdiği küresel lüks pazarının yüzde 5’lik büyüme oranı ile 2014’ü 223 milyar euro (276 milyar dolar) ile kapatacağı öngörülüyor. Lüks harcamaların büyüklüğü dünyada 38. büyük ülkenin milli gelirine kadar ulaştı.
Mastercard Worldwide’ın 132 dünya kentini inceleyerek yaptığı indekse göre, bu yıl turizm gelirlerini en fazla artıran şehir İstanbul olacak. Geliri yüzde 30.1 artarak 10.2 milyar dolar olması beklenen İstanbul, 9.4 milyon turist ağırlayacak.
Türkiye’nin 2.3 milyar Euro’luk ekonomik büyüklüğü bulunan Euro 2016 adaylık sürecini değerlendiren TFF Başkanı Mahmut Özgener, “Turizm potansiyeli, büyük şehirleri ve futbol sevgisiyle aday ülkeler arasında en cıvıl cıvıl olanı Türkiye. Bu turnuvaya ev sahipliği yapabilecek en iddialı ülke de biziz” dedi.
Türkiye'de turizm atılımı başladığından beri, Türkiye’ye en çok gelen turist ünvanını koruyan Almanların, 2010’da Ruslar tarafından geçileceği tahmin ediliyor. OTI Holding Başkanı Ayhan Bektaş, "Rusya, 2010 yılı sonunda Türkiye’nin turizmdeki en büyük pazarı olacak. Doğu Avrupa ülkeleri ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan gelenlerin sayısı Alman turist sayısını geçecek" dedi.