Üniversite sınavında tekstil mühendisliğini tercih eden öğrencilere ‘Tercihim Tekstil Mühendisliği Projesi’ kapsamında, asgari ücret Tutarında karşılıksız burs desteği devam ediyor. Bu yıl burs desteğinin yanı sıra, gençlere, öğrencilikten iş hayatına geçiş ve kariyerde ilk adım için staj programı da başlıyor.
#Tercihim Tekstil Mühendisliği ProjesiTekstil ve hazır giyim sektörlerinin 2019 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) katılımıyla sektördeki nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için başlattığı 'Tercihim Tekstil Mühendisliği' projesi bu yıl da devam ediyor. Projeyle üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, asgari ücret tutarında burs kazanırken mezun olduktan sonra da iş garantisi elde ediyorlar.
#Tekstil MühendisliğiTekstil, hazır giyim ve deri ihracatçı birlikleri ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası'nın (TTSİS) başlattığı "Tekstil ve Deri Mühendislerinin Sektöre Kazandırılması Çalışmaları" kapsamında, Anadolu ve fen lisesi rehber öğretmenleri ve okul müdürlerine yönelik tanıtım semineri düzenlendi.
#Tekstilİstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Türkiye’de tekstil ve deri mühendisliğinin algısını yükseltmek ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerini sağlamak için harekete geçti.
#GazetehaberleriİTHİB, İHKİB ve İDMİB öncülüğünde bir araya gelen 12 ihracatçı birliği ve TTSİS ile YÖK arasında imzalanan protokole göre, üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs imkanından faydalanacak.
#BursTekstil, hazır giyim, deri ihracatçı birlikleri ve tekstil sanayi işverenleri sendikası ile YÖK arasında imzalanan protokole göre üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, tekstil mühendisliğini tercih ederse, her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs alabilecek.
#YÖK2017 yılı ekim ayı Adana... Dönemin İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle’nin başkanlığı, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Başkanı Zeki Kıvanç’ın ev sahipliğinde buluşan sektör temsilcileri eğitimle ilgili olumsuz gidişe dikkat çekti:
#YazarTürkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) Genel Başkanı Muharrem Kayhan, "Üretim unsurlarının kurulduğu bölgelerde üretim ve istihdam kaybının önlenmesi için mutlaka yerinde teşvik sistemleri geliştirilmeli." önerisinde bulundu.
#Muharrem Kayhanürkiye’nin ihracatında lokomotif rol üstlenen tekstil ve hazır giyim sektörü temsilcileri Rusya, AB, Suriye ve Irak gibi son dönemde daralan pazarlar nedeniyle gözünü dünyanın en büyük pazarı ABD’ye dikti. ABD’nin Ortadoğu barışına nitelikli sanayi bölgeleri (QIZ) kurarak ekonomik katkı sağlamak amacıyla yola çıktığı QIZ’lerin Türkiye’de de kurulması için sektör yoğun çaba gösteriyor. İş dünyası temsilcileri hazır, hükümetlerin imza atması bekleniyor.
#TekstilTTSİS’nin, tekstil ve hazır giyim (THG) sektörünün ülke ekonomisi içindeki yeri ve önemini ortaya koyan raporu tamamlandı. Ezber bozan sonuçların elde edildiği araştırmaya göre THG, Türkiye ekonomisi için her derde deva nitelikte son derece önemli bir sektör. Sektörün yarattığı 64.8 milyar TL doğrudan ve 117.9 milyar TL toplam (doğrudan+dolaylı+uyarılmış) brüt katma değer, tüm sektörler içinde en yüksek değeri temsil ediyor.
TÜRKİYE’nin tekstil ve hazır giyim sektöründe sahip olduğu rekabet gücünün en etkin şekilde yansıdığı alanlardan biri de ev tekstili. 5.5 milyar doları bulan ihracatı ile pazarın Türkiye’deki büyüklüğü 13 milyar dolara ulaştı. Dünyanın en sofistike pazarlarından biri olan AB’nin en büyük tedarikçisi olan Türk ev tekstili sektörü, global ticarette de ilk 4 oyuncu arasında yer alıyor.
TEKSTİL ve hazır giyim sektörünün son yıllardaki yatırım ve ihracat atağı, dünyada tekstil makinesi üreticilerinin Türkiye’ye ilişkin büyüme beklentilerini olumlu etkiledi. Dünya tekstil makinesi üreticilerinin bir araya geldiği Almanya’daki ‘Tekstil Makineleri Workshop’unda gerçekleştirilen araştırmada Türkiye ve ABD, 2014’ün ikinci yarısında en çok makine yatırımı yapması beklenen iki ülke olarak öne çıktı.
AHŞAP yapıların ‘yangına, neme ve kurtlan-maya’ karşı korunmasını sağlayan’ kimyasalar ve boyalar üreten Hemel’in, Tuzla’daki fabrikası Singapur’dan Hollanda’ya kadar 10 ülkeye ihracat yapıyor. Yüzde 33’ü ABD’lilere ait firmanın ürünleri çok sayıda tarihi binanın ömrüne ömür kattı.
Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS), kuruluşunun 50. yıl dönümü kutlamasında Çırağan Sarayı'nı görsel bir şölenle renklendirdi. Video Mapping (belirlenen bir binanın yapısına uygun görsel ve işitsel video uygulaması) ile Çırağan Sarayı üzerine yansıtılarak bir ışık şovu yapıldı. Tekstilin, iplikten başlayan serüveninin anlatıldığı Video Mapping uygulaması Çırağan Sarayı'nın denize bakan 120 metrelik ön cephesine yansıtıldı. A46 Organizasyon tarafından tasarlanan etkinlik için hazırlanan Video Mapping gösterisinin müzikleri de Anadolu Ateşi ve Troya gösterilerinin müziklerinin yaratıcısı Yücel Arzen tarafında yapıldı. Gülseli ÖZDEMİR - Zafer KARAKOÇ -DHA
#HtvhaberTürkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası (TTSİS) ile İş Bankası arasında sendika üyesi kuruluşlara uygun koşullarda kredi sağlanmasına ilişkin protokol, Sendika Başkanı Halit Narin ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince tarafından imzalandı.