TPAO personel alımı 2023 yılında başvuruların değerlendirilmesinin ardından 450 kişi için gerçekleşecek. Başvuruda bulunmak isteyenler TPAO personel alımı başvuru detaylarını merak ediyorlar. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından erilen ilanda başvuruya ilişkin detaylara yer verildi. TPAO personel alımı başvuruları ne zaman, hangi illerde olacak? TPAO 450 personel alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...
#TPAOTPAO personel alımı ile başvuru detaylarını resmen duyurdu. TPAO personel ihtiyacının karşılanması için TPAO Merkez ve Taşra Teşkilatında 121 kişilik (Mühendis/ Uzman Yardımcısı) personel alımı yapacak. Peki, TPAO personel alımı başvuru şartları ve detayları
#Tpao Personel AlımıTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) 450 personel alımı yapacağına ilişkin bir duyuru yayınladı. Açıklamayla birlikte, TPAO personel alımı başvuruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 175'i lisans, 275'i ön lisans mezunu olmak üzere TPAO 450 personel alımı çeşitli illerde görevlendirilecek. Peki, TPAO personel alımı başvuruları başladı mı, ne zaman, nasıl yapılır? TPAO 450 personel alımı başvuru şartları...
#TPAO Personel AlımıSakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında teknisyen ihtiyacının karşılanması için açılan programlara kayıt yaptıranlara burs verilecek. Türkiye’nin denizlerindeki aramalarda insan kaynağını geliştirmek amacıyla imzalanan protokolle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’nda yetiştirilmek üzere iki ön lisans programı açıldı. Ön lisans programlarına başvuru için yarın (5 Ağustos) son gün.
#Sakarya Gaz SahasıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, son gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez elektrik faturalarında tüketime göre değişmekle birlikte yüzde 8 ile yüzde 14 arasında indirim yapıldığını belirtti.
#Fatih DönmezParsel sorgu ekranı, TKGM aracılığıyla arsanın ebatları ve taşınmaz durumu hakkında bilgi veriyor. Arazi ve arsa sahibi olanlar ile yeni arazi ve arsa sahibi olacaklar, tapu parsel sorgulama işlemi aracılığıyla arsanın net konumunu görebiliyor. Eskiden Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne gidilerek gerçekleştirilen işlem, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber online olarak yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü liderliğinde kurulan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) ve e-Devlet üzerinden tapu parsel sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlara sunulan hizmette parsel konumu, pafta ve alan bilgilerine ulaşılabilir. Peki, e-Devlet üzerinden parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) nedir? İşte, tüm detaylar
#ParselTürkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde istihdam etmek üzere Jeoloji mühendisi alımı yapacak. TPAO tarafından Türkiye genelinde yapılacak toplam 16 kişilik alımın 9'u Jeoloji Mühendisi olurken, geriye kalan 7 kişilik kadro Uzman Yardımcısı ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisi'nden oluşacak. Peki 2016 TPAO Jeoloji Mühendisi alımı başvuru koşulları neler olacak? İşte detaylı bilgiler
#TpaoIrak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul’u ele geçirmesinin ardından artan güvenlik riskleri kapsamında Türkiye, Basra’daki başkonsolosluğunu tahliye etti. Irak makamlarının başkonsolosluk binasının dışında yeterli koruma sağlayamaması üzerine Basra Başkonsolosu Tolga Orkun, iki muavin konsolos ve 15 özel harekatçıdan oluşan 18 kişilik ekip zırhlı araçlarla Kuveyt’teki Türk Büyükelçiliği’ne geçti.
#KuveytYILLAR alan hazırlık ve tartışma sürecinin ardından Meclis’te önceki gece kabul edilen Türk Petrol Kanunu ile siyah altının aranması ve işletilmesinde kurallar yeniden yazıldı. Ormanlar petrol arama ve işletmesine açılırken, yabancı şirketlerin hareket alanları genişletildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) özelleştirilebileceğinin işaretini verdi. Milli parklar, önergeyle petrol aranacak yerler arasından çıkarıldı.
PETROL arama ve işletme kurallarını yeniden düzenleyen Petrol Kanunu Tasarısı, Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarıyla Orman Kanunu’na göre orman sayılan yerlerde ve milli parklardaki ruhsat ve izin alanlarında da petrol arama ve işletme faaliyetleri yapılabilecek.
RUS enerji devi Gazprom’un, Rumlara, Kıbrıs adası çevresindeki doğalgaz hakları karşılığında kredi vermeyi içeren özel bir kurtarma planı önerdiği iddiası ortalığı karıştırdı. Kıbrıs gazında Ada’nın tamamının hakkı olduğunu savunan Türkiye, böyle bir anlaşmanın gerçekleşmeyeceği görüşünde. Uzmanlar ise Rusların, Kıbrıs gazını Avrupalılara karşı ‘truva atı’ gibi kullanmak isteyeceğini belirtti.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, önümüzdeki iki-üç hafta içinde Karadeniz’de petrol arama konusunda anlaşma imzalamaya hazırlandıklarını belirterek, “Görüştüğümüz firma dev bir şirket” dedi. Bu şirket, Exxon, Chevron gibi diğer bir dünya enerji devi olan Shell’den başkası değil.
Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılan yeni Türk Petrol Kanunu’yla, çantacılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Yeni kanunla, arama ve üretim yapmak isteyen şirketler, yatırım programı sunarak, yıllar bazında taahhütte bulunmak zorunda kalacak. İş yapmayan bir şirket, sahanın üzerinde en fazla bir yıl kalabilecek.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) halka açılma planına ilişkin, “TPAO gibi kamu ağırlıklı şirketlerin piyasaya gelmesiyle birlikte biz yine 10 binlerce yeni yatırımcının kazanılacağını düşünüyoruz. İşlem hacmine çok büyük faydası olacak” dedi.