Tomografi haberleri sayfasında Tomografi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2112 Tomografi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MR, yani manyetik rezonans görüntüleme, halk arasında daha çok kullanılan ismiyle tomografi, tıp dünyasının bize sunduğu en faydalı araçlardan biri. Peki ya size bu yöntemle düşüncelerimizi okumanın mümkün olabileceğini söylesek?
#MRKORONAVİRÜS salgını nedeniyle paniğe kapılan çok sayıda kişinin semptom görülmemesine rağmen tomografi çektirmek istediğini dile getiren Meme ve Endokrin Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Sakman, gerek olmadan çekilen tomografinin aşırı radyasyon nedeniyle risk taşıdığını söyledi. Sakman, "Koronavirüs hastası olmadığınızı kanıtlamak adına gereksiz tomografi çektirip, meme ve tiroit kanseri riskinizi artırmayın" uyarısında bulundu.
#Prof. Dr. Gürhan SakmanMR ve tomografinin devlete maliyeti 1.7 milyar liraya ulaştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Hastaların tüm tetkiklerine e-Nabız üzerinden hem hastaların hem de hekimlerin erişimi sağlandı. Yayımlanan yeni genelgeyle, artık acil durumlar hariç hastanın mevcut tetkikleri sorgulanmadan yeni tetkik istenemeyecek. Mükerrer tetkik sorgulanmadan istenen tetkiklerin geri ödemesi yapılmayacak.
#GazetehaberleriDiyarbakır’da faaliyet gösteren özel hastanede kullanılan bilgisayarlı tomografi cihazına, Kürtçe yazılım yüklendi. Cihaza giren ve Türkçe bilmeyen hastalar, Kürtçe komutlara göre hareket ediyor. Hastane yetkilileri, Kürtçe yönlendirme olmasından özellikle Kuzey Irak’tan gelen hastaların memnuniyet duyduğunu söyledi. Dr. Oğuz Kırpık, "Hastalarımızla tercümansız anlaşabiliyoruz" dedi.
#DiyarbakırABD ve İngiltere’nin Türkiye’den uçuşlara getirdiği diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bu konuda alınan önlemler çerçevesinde Atatürk Havalimanı’na ABD ve İngiltere’ye gidecek uçakların olduğu köprülere konulacak 2 adet tomografi cihazı dün akşam geç saatlerde getirildi.
#Atatürk HavalimanıABD ve İngiltere uçuşlarına getirilen elektronik yasağının ardından Atatürk Havalimanı’na konulacağı açıklanan 2 tomografi cihazı dün gece getirildi.Türkiye, ABD’nin ülkeye yönelik uçuşlarda uygulamaya koyduğu kabin içi elektronik cihaz yasağı için yeni önlemler kapsamında alınan iki adet tomografi cihazları dün gece Atatürk Havalimanı'na getirildi. Cihazlar ABD ve İngiltere yolcularının uçağa alınacağı körüklere konulacak. Dün gece getirilen tomografi cihazlarının bu gün ABD yolcularının alındığı körüklere monte edilmesi bekleniyor.
#HtvhaberBursa’datam teşekküllü hastane hizmeti verilen koyunlar şanslı. Felçli birkoçun tomografisi çekildi ve bir ay boyunca onlarca tahlil yapıldı.Bursa’da bir hayvan besicisi,süründeki bir koçun hastalanarak yürüme zorluğu çekmesi üzerine, hayvanıkesmek yerine tedavi ettirmek için harekete geçti. Besici, koçunualarak hemen Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Hastanesi’negetirdi. Bir ay süre boyunca Uludağ Üniversitesi VeterinerlikFakültesi'nden de destek alınarak koça bir dizi test yapıldı.Tomografiden çıkan sonuçlar hem yeni çalışmalara ışık tutacak hem, deteşhisi konulan hayvanlar kesime gönderilmeden ekonomiye artı değerkazandırılacak.
#BursaKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkABD’de yaşayan Türk araştırmacı Cemil Emre Yavaş ve ekibi, 5,5 büyüklüğünün altındaki depremleri 30 gün önceden tahmin edebilen yapay zekâ tabanlı sistemle San Diego’da yüzde 98, İstanbul’da yüzde 91’e yakın başarıya ulaştıklarını duyurdu. Yavaş, çalışmanın detaylarını Hürriyet’e anlattı... Ayrıca Türk biliminsanlarına da sordum: Bu mümkün mü? Çalışmaya oldukça mesafeliler: “Depremler tahmin edilemez” diyorlar, ekliyorlar: “Tahminlere değil, deprem dirençli kentler yaratmaya odaklanın!”
#Cemil Emre Yavaş38 yaşındaki Stefan Tankov 2022 sonbaharında tuhaf davranmaya başladığında, eşi kişiliğindeki değişiklikleri fark etmeye başladı. Eşinin hareketlerindeki değişikliklerden şüphelendi çünkü bu onun karakterine benzemiyordu.
#Demans38 yaşında altına kaçırmaya, arabaların önüne atlamaya, hırsızlık yapmaya, çocuk gibi davranmaya başladı. Doktorlar bunun depresyon ve tip 2 diyabetten kaynaklandığını düşündü ancak yapılan nörolojik testler sonucunda kendisine yıkıcı bir tanı kondu: Erken yaşta demans! Stefan Tankov'ın ani değişimini eşi Sile anlattı.
#DemansNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Pakistan'dan Türkiye'ye getirilen başlarından yapışık 8 aylık ikizler, Bilkent Şehir Hastanesinde, pediatrik beyin cerrahı Prof. Dr. Owase Jeelani ve Türk hekimlerin yer aldığı 14 saatlik ameliyatla birbirinden ayrıldı. Fulya Öztürk ve Halil Kahraman ameliyatı yapan doktorlarla konuştu.
#Siyam İkizleriShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#SağlıkKızını dünyaya getirdikten çok kısa bir süre sonra garip belirtiler yaşamaya başlayan bir anne, acilen hastaneye kaldırılınca çok nadir görülen bir bakteri kaptığı ortaya çıktı. ‘Et yiyen bakteri’, 28 yaşındaki annenin karnını yiyip bitirmek üzereydi!
#Nekrotizan FasiitAvrupa Birliği uçak seyahatlerinde kabin bagajlarında bulundurulabilecek azami sıvı miktarını 125 ml’den 100 ml’ye indirdi. Düzenlemeye göre şeffaf bir plastik torba ya da şişe içinde bulunması gereken sıvıların çantalardan çıkarılmasına ise gerek olmayacak.
#ABHamilelikten korunmak için rahim içine takılan spirallerin bir müddet sonra vücudun farklı yerlerine kaydığına ya da kaybolduğuna dair pek çok haber duyduk. Hatta minicik elinde annesinin taktırdığı spirali tutarak dünyaya geldiği iddia edilen bir bebeği bile gördük. Bu olay sonradan yalanlansa da spirallerin rahimden çıkarak vajinaya ya da nadir olarak karın içine kaçtığı olgular yaşanıyor. Son olarak ABD’de yaşayan bir kadının 12 yıl önce rahminde kaybolan spiral, bağırsağında bulundu. Peki, nasıl oluyor da kadının rahmine takılan bu alet bir müddet sonra vücudunda başka bir yere kayıyor? Uzmanına sorduk...
#SpiralKocaeli’de alışveriş sırasında kasada 45 TL bozuk olmaması sebebiyle müşteri ile veteriner arasında tartışma çıktı. Yaklaşık 1 saat sonra yanında 2 kişiyle gelen müşteri, Veteriner Hekim Ali Özen’i darbetti. Burnu kırılan Özen, hastanedeki tedavisinin ardından şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
#Kocaeliİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulİstanbul Sultanbeyli'de yaklaşık 10 ay önce özel bir hastanede doğum yapan Farangiz Ergashova'nın karnında unutulan yaklaşık 15 santimetrelik gazlı bez, yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede çekilen tomografide ortaya çıktı ve ameliyatla alındı. Doğumun gerçekleştiği hastaneye giden aile, başhekimin masraflarını karşılayarak konuyu kapatmayı teklif ettiğini öne sürdü. Ergashova'nın eşi Serkan Demir, "Huzursuzuz, çocuğumuz iyi büyümedi, eşimin estetik olması gerekiyor, psikolojisi bozuldu. Hastanelere karşı çok acı çektik. Dava açtık şu an süreç devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
#Sultangaziİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne; Balıkesir'den karnında ağrı ve şişlik şikayetleriyle yönlendirilen ve yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 10 kilo ve 38 santimetrelik dev tümör tespit edilen hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
#İzmirİzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi bölümüne; Balıkesir'den karnında ağrı ve şişlik şikayetleriyle yönlendirilen ve yapılan tetkikler sonucunda yaklaşık 10 kilo ve 38 santimetrelik dev tümör tespit edilen hasta, gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.
#BalıkesirOmurganın anormal şekilde yanlış hizalanması ve eğilmesi sonucunda meydana gelen rahatsızlık skolyoz adıyla biliniyor. Hafif omurga eğrilikleri genellikle belirgin bir soruna neden olmuyor ama ciddi dereceli olanlar şiddetli ağrılara, solunum zorluklarına veya kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Uzmanlara bu hastalıkla ilgili merak edilenleri sorduk.
#Omurga