Balaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa Kebabıİftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi fırın kuyruğunda beklemeden, evde hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Yumurtalı, yumurtasız, susamlı susamsız gibi seçenekleriyle pişirilen orijinal Ramazan pidesi, iftar sofralarınızı şenlendirecek. Yumuşak Ramazan pide hamuru olması püf noktaları arasında yer alıyor. Peki, evde Ramazan pidesi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, fırıncı Ramazan pidesi tarifi ve malzemeleri...
#Fırıncı Ramazan Pidesi TarifiEskişehir Balaban kebabı tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Yoğurt ve pide ile servis edilen Balaban kebabı bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir alternatif sunacak. Peki, Gelinim Mutfakta Balaban kebabı nasıl yapılır? İşte Eskişehir Balaban kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Balaban KebabıKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür Akkor