Havaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkAntik Roma’nın en önemli hekimlerinden olan ve eczacılığın babası sayılan Galen’in 2 bin yıldan bu yana aktarılan şifa reçeteleri araştırma konusu oldu. Bergama’da köylülerle görüşen akademisyenler, bu kadim reçetelerin sırrını çözüyor...
#Ege ÜniversitesiBursa'da 'İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, son derece talep görür hale geldi. Çünkü bu metot, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde değerlendiriyor. Koruyucu hekimliği esas alıyor. Ancak, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik zeminde yürütülmesi son derece önemli. Ülkemizin bu anlamda potansiyeli ve mirası var. Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için cazibe merkezi olacağına eminim" dedi.
#BURSADünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün sonuçları yeni yayımlanan bir araştırması, uzun çalışma saatlerinin neden olduğu sağlık sorunlarını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre pandemi uzun çalışma saatlerine bağlı yaşanan bu sorunları arttırmış olabilir. Çözüm ne mi? Açık havada yürüyüşe çıkmak ya da egzersiz videoları eşliğinde bedeninizi hareket ettirmek... Üstelik bu, hem kolay hem de ücretsiz...
#Dünya Sağlık ÖrgütüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde bulunan Tıbbi Bitkiler Bahçesi'ni ziyaret etti. Türkiye'nin ilk tıbbi bitki bahçesi olarak 2005 yılında açılan, 14 dönümlük alana kurulu ve içerisinde 700'ü aşkın tıbbi bitki bulunan alanı gezen Erdoğan'a burada yetiştirilen bitkiler tanıtıldı.
#Emine ErdoğanGenellikle süs olarak yetiştirilen "Acı Cehre Bitkisi" pek çok kişinin bildiği bir bitkidir. Fakat genelde süs olarak tercih edilmesinden dolayı faydalarından haberdar olmamak mümkündür. Acı cehre bitkisinin yararlarından ve nasıl kullanıldığına dair detayları derledik.
#Acı Çehre Faydaları Nelerdir?Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Çalışma Örgütü’nün sonuçları yeni yayımlanan bir araştırması, uzun çalışma saatlerinin neden olduğu sağlık sorunlarını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre pandemi uzun çalışma saatlerine bağlı yaşanan bu sorunları arttırmış olabilir. Çözüm ne mi? Açık havada yürüyüşe çıkmak ya da egzersiz videoları eşliğinde bedeninizi hareket ettirmek... Üstelik bu, hem kolay hem de ücretsiz...
#EgzersizÇörek otu özellikle unlu mamullerde sıklıkla kullanılır. Ama Çörek otunun sağlığa faydaları olduğunu da mutlaka bir yerlerden duymuşsunuzdur. Çörek otu tohumu nedir? Çörek otu tohumu ne işe yarar? Çörek otunun özellikleri nelerdir? Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otu tohumu hakkında öğrenmek isteyeceğiniz bilgileri sizler için derledik.
Fonksiyonları açısından vücut sağlığı için oldukça önemli olan tiroid bezleri, uyku düzeninden kalbe kadar pek çok metabolik aktiviteyi etkiliyor. Eksik veya fazla çalışması da hayat kalitesini düşürebiliyor. Peki tiroid hastalığının belirtileri neler, kimler risk altında? Tiroid hastaları nasıl beslenmeli, bu konuda nelere dikkat etmeli? Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Taşan ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, konuyla ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde anlattı.
#TiroidGeçen yıl Hindistan’dan sabun ile şampuan yapımında kullanılan ve dermatolojik birçok faydası bulunduğu belirtilen sabun ağacının tohumları ithal edildi. O tohumlardan elde edilen fidanlar, Türkiye’de ilk kez bugün Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında toprakla buluşacak.
#GazetehaberleriBalıkesir Üniversitesi (BAÜN) Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileri, doğal ve hiçbir koruyucu katkı maddesi içermeyen kaliteli ve lezzetli sirke oluşturmak için bilimsel araştırma yaptı. Doç. Dr. Selami Selvi, araştırma kapsamında; öğrencilerle 20'den fazla tıbbi bitki ile doğal ve kaliteli sirke üzerinde çalıştıklarını söyledi.
#SirkeŞehir adını İngilizce konuşulan ülkelerin ilk üniversitesinden alıyor. Okul mimari güzelliği, bilimsel saygınlığıyla günümüz gezginleri açısından da etkileyici. Tarihi sokaklarda adımlamak, matematikten müziğe, hatta Kürt sorununa kadar uzanan sohbetlerde harika aksanlı İngilizceyi dinlemek ruhunuza masaj etkisi yapacak. Oxford, akademik yaşamın yanı sıra doğası, güzel restoranları, yayımcılıktan sağlığa dinamik endüstriyel yapısı, bin yıllık gelenekleri, Thames Nehri ile eskiden olduğu kadar güzel ve cazip.
#OxfordTBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğini Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Amerikalı ve İngilizlerin yoğun tükettiği ‘mavi yemişin’ dört farklı türünü keşfettiklerini ve çayını üretmek için ÇAYKUR’la özel proje başlatıldığını açıkladı.
#GazetehaberleriHacettepe Üniversitesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İffet İrem Tatlı Çankaya’dan önemli uyarılar geldi. Çankaya yaptığı açıklamada "Tedavide, bitkinin doğru teşhis edilmesi, bilimsel olarak tanımlanması ve hastalarca doğru kullanılması önemli . Örneğin tıbbi papatya genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve bebeklerde gaz giderici olarak kullanılıyor. Ancak bugün piyasada satılan ve papatya adıyla hastalara sunulmaya çalışılan bitkilerin bir kısmı tıbbi papatya değil. Bunlar ilerleyen süreçte, kullanıma bağlı olarak karaciğerde toksik hepatit gelişim riskine yol açıyor" şeklinde konuştu.
#Prof. Dr. İffet İrem Tatlı ÇankayaAK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, İstanbul'da gerçekleştirmeyi planladığı proje kapsamında Tuzla'da biyoteknoloji vadisi kurulacağı bildirildi. Binali Yıldırım, ''Burada ortalama 10 bin doları yakalayacağız. Türkiye'nin ithal etmek zorunda kaldığı ürünleri bulacak. Ayrıca ihracatla gelirimizi arttıracağız. Gelirimiz emekliye, işçiye daha çok kaynak anlamına gelecek'' dedi.
#TuzlaKuru öksürükte müsilaj içeren tıbbi bitkiler ön plana çıkıyor. Müsilaj, normalde karbonhidrat içeren maddeler ve birçok bitkide bulunuyor. Bu madde su ile temas ettiği anda şişiyor ve sümüksü bir yapıya dönüşüyor. Böyle lapa gibi sanki ağdalı bir hale geliyor. Bu özellikleriyle de tahriş olmuş ve iltihaplanmış olan bölgelerde koruyucu bir tabaka sağlayarak, oradaki enfeksiyonun sökülüp atılmasında çok büyük destek olurlar. Bu tıbbi bitkiler mukozadaki korucu tabakayı sağlamanın yanı sıra tahriş olan bölgedeki yangıyı gideren özelliğe de sahip.
#EbeveynsaglikSon yıllarda kullanım alanı genişleyen ve ismini geniş bir kitleye duyuran maca kökü, görünüşü itibariyle turpa benzetiliyor. Halk arasında "Peru ginsengi" adıyla da bilinen maca kökü, toz halinde kullanılıyor. Peki, maca tozunun faydaları neler, tüketirken nelere dikkat etmeli?
#Maca KöküToplu Konut İdaresi Başkanlığınca İstanbul'da, yaklaşık bir milyon metrekarelik alanda 4 etap halinde inşa edilecek Kayaşehir Millet Bahçesi'nin 2,3 ve 4'üncü etaplarının ihalesi yapıldı. Değerlendirme sürecinin ardından ihaleye katılan 10 firmadan kazanan açıklanacak.
#Toplu Konut İdaresi BaşkanlığıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenler'deki millet bahçesinin açılışında konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Bay Kemal, kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında ne idüğü belirsiz, kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin" dedi.
#Erdoğan