Dünyadaki yüksek öğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan İngiltere merkezli ‘Times Higher Education’ (THE), ‘Üniversitelerin Etki Sıralaması 2024’ raporunu yayımladı. Yaşar Üniversitesi, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan listede yer aldı.
#Yaşar ÜniversitesiDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), üniversitelerin Birleşmiş Milletler’in (BM) 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacını (SKA) ilerletme çabalarını ölçen Etki Sıralaması 2024’ü yayımladı. Buna göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 34’üncü sırada yer alarak listedeki en iyi Türk üniversitesi oldu. Ardından 88’inci sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı. Listede Türkiye 100 yükseköğretim kurumuyla yer alarak Hindistan’dan sonra en çok temsil edilen ikinci ülke oldu.
#Türkiye’Den İki Üniversite İlk 100’DeTimes Higher Education tarafından açıklanan, ‘Genç Üniversite Sıralaması’nda Türkiye’den 47 üniversite ilk 500’e girdi. Koç Üniversitesi 55, Sabancı Üniversitesi ise 89’uncu sıraya oturarak ilk 100’e girmeyi başardı. YÖK Başkanı Özvar, “Türkiye’deki üniversitelerinin sıralamaları önceki yıllara göre yükseldi” dedi.
#Times Higher EducationDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Etki Sıralaması için 2023 yılının sonuçlarını açıkladı. İTÜ listede 58’inci oldu. Türkiye’den 79 üniversite, sıralamada kendine yer buldu. Türk üniversiteleri 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’nin 15’inde ilk 100’de yer aldı.
#Times Higher EducationDünyadaki yüksek öğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), ‘Üniversitelerin Etki Sıralaması 2022’ raporunu yayımladı. Yaşar Üniversitesi, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini temel alan listede yer almayı başardı.
#Yaşar ÜniversitesiDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), Etki Sıralaması kategorisinde 2022 yılının sonuçlarını açıkladı. Türkiye’den 58 üniversite, sıralamada kendine yer buldu. 106 ülkeden Bin 406 üniversitenin bulunduğu Genel Etki Sıralamasında Türkiye’den en yüksek değerlendirme puanını alan okul İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) olurken, ikinci sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi yer aldı. Sıralamada ilk bin üniversite arasında Türkiye’den 39 üniversite bulunuyor.
#Times Higher Educationİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Uluslararası Su Birliği (IWA) kurul üyeliğine seçildi. Su ile ilgili küresel düzeyde çalışmalar yapan IWA’da aktif görev alacak Rektör Prof. Dr. Koyuncu, dünyadaki su sorunlarına karşı çalışmalara katkı sağlayacak ve su yönetimi üzerine uluslararası alanda ülkemizi temsil edecek. Rektör Koyuncu yeni görevinin ilk gününde dünyanın ve Türkiye’nin kuraklık riskini Hürriyet’e değerlendirdi.
#Prof. Dr. İsmail KoyuncuLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında üniversitelerin çalışmalarını inceleyen 2024 Etki Sıralaması’nda 125 ülke ve bölgeden 2 bin 152 üniversite değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi üç kalkınma amacında Türkiye birincisi oldu.
#Üç Hedefte BirinciKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Doğu Akdeniz Üniversitesi, uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre yaptığı ‘Üniversite Etki Sıralaması’nda 101- 200 bandında yer aldı. Liste, barış, adalet gibi kriterlerin yanı sıra üniversitelerin hukuk ve uluslararası ilişkiler konusundaki araştırma ve akademik özgürlük politikaları ölçülerek oluşturuluyor.
#Doğu Akdeniz ÜniversitesiLONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), ‘Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması’nı yayımladı. 76 ülkeden 450 üniversite, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde yer alan kaliteli eğitim, ekonomik büyüme, inovasyon, iklim, sorumlu tüketim ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi başlıklarda incelendi.
#GazetehaberleriODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarınca, tercih aşamasındaki üniversite adayları ve veliler için 162 Türk üniversitesinin en iyi bilim alanları ve dünya sıralamalarındaki yerini gösteren rapor hazırlandı. Rapora göre, 11 dünya genel sıralamasının tümünde İstanbul, Hacettepe, Ankara, Gazi üniversiteleri ile ODTÜ olmak üzere beş üniversite yer aldı. Türkiye'den dünya bilim alanı sıralamalarında ilk 100'de yer alan üniversiteler ise İTÜ, Hacettepe, Boğaziçi, ODTÜ, Atılım ve Erciyes oldu.
#ÜniversiteODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) tarafından hazırlanan ve Türk üniversitelerinin 2017 dünya genel sıralamalarındaki durumunu gösteren rapora göre, Türkiye'den 17 üniversite, dünya genel sıralaması yapan 10 kurumdan en az 6'sının açıkladığı listeye girme başarısını gösterdi.
#URAPModa endüstrisinin büyüklüğü sizce kaç trilyondur? Yanıt aklınızı başınızdan alabilir; 2015’te toplam hacim 3 trilyon dolar civarındaydı. Bunun yaklaşık 621 milyar doları kadın, 402 milyar doları ise erkek giyiminden oluştu. Haliyle moda eğitimi de geleceği olan meslekler arasında yerini aldı. İşte The Business of Fashion’ın belirlediği dünyanın en iyi 10 moda okulu.
#The Business Of FashionODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki University Ranking By Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca yapılan ve dünya genelindeki üniversitelerin bilim alanları başarısını gösteren sıralamada, 2 Türk üniversitesi dünyanın ilk 100 üniversitesi arasına girme başarısını gösterdi. Listede, mimarlık alanında İTÜ dünya 97'ncisi ve ODTÜ de dünya 100'üncüsü olarak tüm alanlar içinde en iyi dereceyi elde eden Türk üniversiteleri oldu.
#URAPAkademisyenlere göre dünya sıralamalarında Türkiye’deki üniversitelerin üst sıralarda yer alması için tek tip üniversite modelinden vazgeçimek gerekiyor. Dünya sıralamaları listesinde yer almanın diğer bir şartı da özerk olmak. Akademik başarıyı arttırmak için kaliteli öğretim üyesi yetiştirmek ve nitelikli makale sayısının arttırmak da önemli unsurlar arasında yer alıyor.
#Yök