Dünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), genç üniversiteler sıralamasını yayınladı. Koç ve Sabancı üniversiteleri listede ilk 100’de yer aldı. Türkiye’den 21 üniversitenin ilk 500 de yer bulduğu listenin başında geçen yıl da olduğu gibi Singapur’daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi var.
#Times Higher EducationTHE Dünya Üniversiteleri 2024 sıralamasını değerlendiren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Rekor sayıda üniversitemizin sıralamada yer bulması ve üst sıralara doğru yükselmesi sevindirici bir gelişme. Üniversitelerimizin dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer almaları için stratejiler geliştiriyoruz” dedi.
#Times Higher EducationDünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı THE Dünya Üniversiteleri Sıralaması’na göre uluslararası öğrenci yoğunluğu kategorisinde Altınbaş Üniversitesi yüzde 43’lük oranla 68’inci sırada yer aldı. 99 ülkeden, bin 600’den fazla üniversiteyi kapsayan 2021 yılı sıralamasında ise Türkiye üniversiteleri arasında birinci oldu.
#THE Dünya ÜniversiteleriTHE, ‘Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2020’yi yayımladı. Çankaya ile Sabancı, 401-500 sıra bandına girerek, Türkiye’den en iyi dereceyi elde eden iki üniversite oldu. Toplam 34 Türk üniversitesi sıralamada yer buldu.
#Gazetehaberleriİzzet Kebudi, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Columbia’dan bu yıl mezun oldu. Ancak onun hikâyesi bununla sınırlı değil. 4 üzerinden 3.91 ortalamayla mezun olmasının yanı sıra üniversite tarafından verilen en prestijli ödüllerin de sahibi. Sadece 24 öğrencinin yer aldığı okul senato üyeliğine de seçilen Kebudi, mayısta düzenlenen mezuniyet törenine yakasında Atatürk rozetiyle çıkarak, binlerce kişiye seslendi. Hürriyet’e konuşan başarılı öğrenci, başkanı olduğu Columbia Türk Öğrenciler Birliği (CTS) ile üniversitede Türkiye rüzgârı estirdiklerini söylüyor.
#İzzet KebudiLONDRA merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), ‘Dünya Üniversiteleri Etki Sıralaması’nı yayımladı. 76 ülkeden 450 üniversite, Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde yer alan kaliteli eğitim, ekonomik büyüme, inovasyon, iklim, sorumlu tüketim ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi başlıklarda incelendi.
#GazetehaberleriTHE Dünya Üniversiteleri 2019 Sanat ve Beşerî Bilimler Sıralaması (Times Higher Education World University Rankings) sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Boğaziçi Üniversitesi bu yıl Türkiye’den 251-300 bandında yer alan tek üniversite oldu.
#ÜniversiteHarvard, MIT, Caltech, Stanford, Oxford ve Cambridge; yükseköğretim dünyasında zirvedeki üniversiteler olarak biliniyor. Peki hangisi daha iyi? Hepsi çok iyi olsa da bazıları ipi burun farkı ile daha erken göğüslüyor. İşte Times Higher Education (THE) ve OS’ten 2018’in en iyi 10 üniversitesi.
#ÜniversiteLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ‘Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2018’i yayınladı. Türk üniversitelerinin son yıllardaki düşüşü bu listede de devam ederken, en iyi dereceyi 301-350 sıra bandıyla Koç Üniversitesi yakaladı. Onu 351-400 ile Sabancı ve 401-500 ile Bilkent takip etti. Dünyanın en iyisi ise geçen yılki konumunu koruyan Oxford oldu. THE ise bu düşüşün ardında ‘akademik özgürlük endişeleri’ olduğunu belirtti.
#ÜniversitelerLondra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralaması 2017’yi açıkladı. Global çapta en prestijli üniversitelerin değerlendirildiği sıralamada geçen yıl olduğu gibi bu sene de hiçbir Türk üniversitesi yer almadı.
#THE Dünya Üniversiteleri İtibar Sıralaması 2017Dünyanın en iyi üniversitelerinde bir lisans programında eğitim için ne kadar ödemeniz gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Bunun için epey bir harcamayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) dünyanın en iyi üniversitelerini sıralıyor. İşte 2015- 2016 sıralamasında ilk 10’a giren üniversitelerde lisans programlarının bir yıllık lisans ücretleri.
#ÜniversiteYükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education ‘Avrupa’nın En İyi Üniversiteleri 2016’ sıralamasını açıkladı. Türkiye’nin bölgesel olarak dahil olmadığı listede ilk sırayı Oxford Üniversitesi alırken, Cambridge ikinci ve Imperial College London üçüncü oldu.
#Times Higher EducationSizce üst düzey yöneticiyi en çok mezun eden üniversiteler hangileri? Kariyer ve iş dünyası konularında çalışmalar yürüten internet sitesi Emolument, İngiltere’deki üniversitelerde 26 bin mezun öğrencinin mesleklerini inceledi. İşte mezunlarının en çok CEO olduğu dokuz üniversite.
#CEOJim O’Neill, ‘BRIC’ terimini ilk kullanan dünyaca ünlü bir ekonomist. 2011’de yazdığı ‘Gelişen Harita: BRIC Ülkelerinde Ekonomik Fırsatlar ve Ötesi’ kitabında, bu terimi 2001’de ilk kez dünyaya sunduğunda bir pişmanlık duyduğunu söyleyerek, “O zaman ilk BRIC analizinde yaptığım hata, fazla cesur davranmamamdı. 2001-2010 arasında bu ekonomiler benim düşündüğüm en iyimser senaryolara göre bile daha hızlı büyüdüler” diyor.
OECD’nin son açıkladığı ‘Dünyada Eğitime Bir Bakış’ raporunda yurtdışında eğitim gören öğrencilerin güncel verileri de derlendi. Dünyada en çok uluslararası öğrencisi olan ülke hangisi? Yüzde kaçlık bir paya sahip? Bunlar, verilerle yanıtlanıyor. Rapordan yola çıkarak yükseköğretimdeki ‘yeni oyuncuları’ sizlerle tanıştıralım istedik.
The Times Higher Education (THE) dünyanın önde gelen üniversite derecelendirme kuruluşlarından. Dünya çapında yaptığı farklı sıralamalarda üniversiteleri; uluslararası görünürlük, araştırma etkisi, endüstri bağlantısı, atıf oranı gibi kriterlere göre değerlendiriyor. THE’nın farklı listelerinde Türkiye’den de üniversiteler bulunuyor. ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Bilkent, Koç ve Sabancı listede en sık adı geçen üniversiteler. THE’nın Baş Editörü Phil Baty, Türk üniversitelerinin son yıllarda özellikle araştırma etkileriyle ön plana çıktığını ve sağlıklı bir gelişim yaşadığını söylüyor. Ancak Baty’e göre Türkiye’nin yükseköğretimde üst sıralarda yer alması için rehavete kapılacak zamanı yok. Baty, Hürriyet’in e-posta ile yolladığı soruları yanıtladı.
#AraştırmaUluslararası yüksek öğretim derecelendirme kuruluşu The Times Higher Education (THE) dünya üniversiteleri itibar listesini açıkladı. Global çapta en etkili üniversitelerin değerlendirildiği sıralamada geçen yıl 71-80 sıra bandında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), 2015’te ilk 100’e giremedi.
Yaşar Üniversitesi, dünyadan 749 üniversitenin girmeyi başardığı Times Higher Education (THE) Disiplinlerarası Bilimler kategorisinde yer alan Türk vakıf üniversiteleri arasında yedinci, Ege bölgesinde bulunan vakıf yüksek öğretim kurumları arasında ise birinci sırada yer aldı.
#AVRUPADAN HABERDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), 2025’in en iyi üniversitelerini açıkladı. 2 binden fazla kurumun sıralandığı listede Türkiye 91 üniversite ile temsil edilerek, rekor kırdı. İlk 1000’e 12 Türk üniversitesi girdi. ODTÜ, Koç ve Sabancı Üniversiteleri de ilk 500’deki yerlerini korudu.
#THE 2025