William Thomson, 1749'da termodinamik terimini ortaya atan isimdir. "Termodinamik" kelimesi, sırasıyla ısı ve güç anlamına gelen Yunanca "thermes" ve "dynamikos" kelimelerinden türetilmiştir. Peki, Termodinamik Kanunları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Termodinamik Kanunları1850 yılında Rudolf Clausius ve William Thomson (Kelvin) termodinamiğin birinci yasasını ve termodinamiğin ikinci yasasını ortaya koydular. Peki, bu iki yasa tam olarak neyi ifade ediyordu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Termodinamiğin Temel 2 KanunuTermodinamik, fiziğin bir alt dalıdır. İhtiyaç duyulan enerjiyi açığa çıkarma ve çıkarılan enerjiyi istenilen şekilde kullanma, bu bilimin konusunu oluşturuyor. Enerji üretimi ve kullanımı kimyasal ve fiziksel yasalarla meydana geliyor. Fizik ve kimyaya yasalarına uymayan hiçbir şey termodinamik olaylara da uymuyor. Bu konuda termodinamik yasaları bulunuyor. Termodinamik yasalarının neler olduğunu ve yasalar hakkında detaylı bilgiyi derledik.
#Termodinamik Yasaları Nelerdir?15 milyar yıl önceye bakmak: Zamanın oku geri döndürülemez ama biz geçmişe bakabiliriz. Bakıyoruz da. Uzaydaki Hubble teleskopu mesela, evrenin ilk oluştuğu andaki büyük patlamanın kalıntısı olan kozmik ışımayı gözlediğimiz son aletimiz. Aynı ışımayı 60’lı yıllarda radyo teleskoplarla da gözlemiştik. O ışıma hemen hemen 15 milyar yıl önce meydana geldi. Yani bugün bakıp 15 milyar yıl önceyi görebiliyoruz.
1808'de Fransız kimyager Joseph Louis Gay-Lussac, bugün Gay-Lussac'ın gazları birleştirme yasası olarak bilinen bir genelleme ile birlikte yeni deneylerin sonuçlarını bildirdi. Peki, kendi adının verildiği Gay-Lussac yasası nedir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Gay Lussac KanunuKimya-Biyoloji Mühendisliği bölümü her geçen gün gelişmekte ve ilerlemekte olan bir bölümdür. Bölümü tercih etmek isteyen öğrenciler ise bu bölüm ile alakalı olarak bilgi almak istemektedir. Kimya-biyoloji mühendisliği nedir, mezunları ne iş yapar, bölümdeki dersler nelerdir ve iş imkanları nasıldır sorularının cevaplarını derledik.
#Kimya - Biyoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?