Meyvelerin kraliçesi çilek, pasta süsü olmayı bırakalı çok oldu. Önce salatalarda kullandık, şimdi kahvaltılarda avokadoyla beraber ekmekleri şenlendiriyor. Farklılık arayanlara çilekli tarifler yazdım, gelenekselden şaşmayanlara şekersiz çilek reçelini anlattım...
#ÇilekMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#ÇiçekOldukça renkli bir salata çeşidi olan Amasra salatası, adını tahmin edildiği gibi, küçük bir liman kendi olan Amasra'dan alıyor. Neredeyse tüm salata malzemelerinin kullanıldığı Amasra salatası dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz bir sanat eserine dönüşebilir. Peki, Amasra salatası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, çok sevilen Amasra salatası tarifi ve yapım aşamaları...
#Amasra SalatasıKebabı... Yanındaki naneli, tereli, soğanlı tablacı salatası... Tırnak pidesi... Türkiye’de çeşit çeşit kebap yapılıyor ama Adana kebanının yeri başka! Bu özel yemeği, Adana kebabı dendiğinde akla gelen ilk isimlerden ‘Ustalıkla Pişer Hayat’ kitabının yazarı Bedri Usta’yla konuştuk.
#KebapAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var