İyi bir üniversiteye girmek için aylardır çaba harcayan adaylar, şimdi emeklerinin meyvelerini toplayacak. Ancak önlerinde son bir ‘sınav’ daha var: Tercih. Uzmanlar, adayları bu süreci iyi ve doğru değerlendirmeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca YÖK’ün yaptığı değişiklikleri de iyi bilmek gerektiğini söylüyor.
#TercihYatırım yapmak isteyen kişiler en kolay yöntem olan faiz, altın, döviz gibi alanlara yöneliyor. Ancak araştırma ve uzman görüşleriyle ilerlendiğinde farklı yatırım araçları da bulunuyor. Profesyonel ekipler tarafından yönetilen ve amacı kâr ettirmek olan fonlara para girişi günden güne artıyor. Fon piyasasında seçilen fonun risk durumuna göre kazancı da farklılık gösterebiliyor. İşte fon piyasasına ilişkin bilinmesi gerekenler...
#FonSon dönemde, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşayan birçok kişi tinyhouse sahibi olma hayalinin peşinden koşuyor. Deprem korkusu yaşayanların, büyükşehirlerin yıpratıcı ortamından uzaklaşmak isteyenlerin hem aklında hem dilinde, “Bir arsa alayım, üzerine plakalı bir tinyhouse koyayım, keyfime bakayım” cümlesi var. Peki bu iş bu kadar basit mi? İşte bunun cevabını uluslararası bir şirketin Türkiye temsilciliğinde çalışan Erdinç Karataş ve eşi Gülnur Hanım’ın deneyimlerinden öğreneceğiz...
#TınyhouseRamazan’da bazı yanlış davranışlar kalbin üzerine binen yükü artırdığından istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Peki kalp ve damar hastalığı olup oruç tutmak isteyenler nelere dikkat etmeli? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, kardiyovasküler açıdan risk altında olan ancak doktorları tarafından kontrollü şekilde oruç tutmasına izin verilen hastaların mutlaka dikkat etmeleri gereken 5 noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Ramazan6 Şubat'ta hepimizin içine ateş düştü. Depremlerde binlerce ev yıkıldı, onbinlerce kişiyi kaybettik. Maalesef tehlike hem deprem bölgesi için hem de ülkemizin tamamı için bitmiş değil. Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz. Bu acıların tekrar etmemesi için yapabileceğimiz ilk şey oturulan evlerin sağlam olduğundan emin olmak. Binaların depreme dayanıklılığı konusunda en güvenilir bilgiyi nasıl ve nereden alabiliriz? Evlerde yaşayanlar neler yapabilir? Uzmanlar detaylıca anlattı
#DepremKüresel ekonomideki enflasyon dalgası her geçen gün artış yaparken merkez bankaları enflasyonu engellemek için enstrümanlarını kullanmaya devam ediyor. Kripto para piyasası da gündeme ayak uydurmaya çalışıyor. Tarihi zirvelerinden çok uzakta olan kripto paralar için dev tahminler yürütülse de günümüz gerçekleriyle uyumlu olmuyor.
#BitcoinLGS sonuçlarına göre ortaöğretim kurumları tercihleri dün başladı. Adaylar lise tercihlerini 20 Temmuz saat 17.00’ye kadar yapabilecek. Yerleştirme sonuçlarıysa 25 Temmuz’da açıklanacak. Uzmanlar doğru bir lise için dikkat edilmesi gerekenleri 5 maddede topladı. İşte adaylar için önemli ipuçları...
#LGSLGS puan hesaplamanın nasıl yapıldığı merak edilen konular arasında yer alıyor. 5 Haziran’da düzenlenen LGS sonuçları 30 Haziran tarihinde açıklanacak. Merkezi sınava giren adaylar soruların ve cevapların da açıklanmasının ardından tahmini puanlarını hesaplayacaklar. Peki, LGS puan hesaplama nasıl yapılır?
#LGSBir ramazan ayını daha geride bıraktık ve yarın bayram... Ramazan ayı boyunca oruç tutan birçok kişi, bayramın gelmesiyle birlikte özenle hazırlanmış bayram sofralarında daha çok yemek yeme eylemine girecek. Ve oruç süresince yavaşlayan metabolizma hızınız, bayramda tüketilen gıdalarla alınan enerjiye ayak uyduramayacak bir hale gelecek. “Ne var ki bunda” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu durum, bedenimizin birkaç gün içinde kilo alarak tartıda size güzel sürprizler hazırlamasına ve mide problemleriyle karşı karşıya kalmanıza neden olabilir. Bayram günlerinizi daha keyifli, enerjik ve mutlu geçirmek istiyorsanız, vereceğim beslenme ipuçlarına göz gezdirmenizi öneririm.
#Buğra BuyrukçuYeni yıla çarşamba başlayacak bir retroyla merhaba diyoruz. Merkür’ün Kova burcunda gerileyeceği 12-26 Ocak tarihleri öncesinde banka, sosyal medya, e-ticaret sitesi hesaplarımızın güvenliğini arttırmakta fayda var. Geri hareketine 26 Ocak-6 Şubat döneminde Oğlak’ta devam eden Merkür iş, kariyer ve para konularında sorunlara, gecikmelere neden olabilir.
#AstrolojiYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıKoronavirüs ve kısıtlamalar nedeniyle pandemi döneminde tüm dünyada internetten alışveriş oranında artış yaşandı. Bu doğrultuda siber dolandırıcılıklardan mağdur olan tüketicilerin sayısı da gün geçtikçe artmaya başladı. Uzmanlar Hurriyet.com.tr'ye özel dolandırıcılık mağduru olmamak için neler yapılması gerektiğini sıraladı.
#Online ÖdemeBir gardırop demirbaşı sayılmaz ama stilinizle fark yaratmak istiyorsanız bir ‘overshirt’ edinmenizi öneririz. Gömlekle ceket arasında kalan, hem kazak hem tişört üstüne giyilebilecek fonksiyonel bir giysiden bahsediyoruz. Oduncu, denim, fitilli kadife gibi seçenekleri de var.
#GazetehaberleriMarul, ıspanak, maydanoz, nane... Özellikle kışın sağlıklı beslenmek ve bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak için sofralarımızın baş tacı olması gereken sebzelerden bazıları. Bunları ve daha pek çok sebzeyi evinizde kolayca yetiştirip dalından kopardığınız gibi taze taze yiyebilirsiniz. Üstelik kendi yetiştirdiğiniz otları, sebzeyi yemek psikolojinize de iyi gelecek! Evinizin çiftçisi olmaya hazırsanız, rehberimizi okuyun.
#GazetehaberleriTercih dönemi zorlu bir süreç. Adaylar sevdikleri alanı mı yoksa kolayca iş bulabilecekleri bir bölümü mü tercih edecek? İş başvurularında üniversite mi bölüm mü önemli? Okurken gelecekteki kariyeri için neler yapılmalı? İşverenler yeni mezunlarda hangi özellikler arıyor? İş dünyasıyla başarılı çalışanları buluşturan ‘head hunter’lara bu soruları sorduk. Beyin avcıları hem tercihte rehber olacak önerilerde bulundu hem de üniversite yaşamı boyunca kişisel gelişim için yapılması gerekenleri ve iş görüşmelerine yönelik ipuçları verdi.
#EğitimTercih yaparken başvurulabilecek bir yardımcı kaynak da YÖK Atlas. Uzmanlar bazı hataların yapılmaması için bu atlasın iyi incelenmesi uyarısında bulunuyor. Puanı yüksek olan bölümden aşağıya doğru ama mutlaka istenilen ve adayın kendisine uygun gördüğü bölümleri yazması öneriliyor.
#Yök AtlasÜniversite tercihi yapacak adaylar “Nasıl tercih yapmalıyım?”, “Kimlerle konuşmalıyım?”, “Ailemin istediği bölümü mü yazmalıyım?” gibi sorularla bir yol haritası oluşturmaya çalışıyor. Her yıl sınava giren milyonlarca adaydan barajı geçenler tercihlerini buna göre yapıyor. İşte biz de bu süreci önde tamamlayan geçmiş yılların sınav birincilerine sorduk. Şampiyonlar, tercihte nelere dikkat ettiklerini, kimleri dinlediklerini, nasıl bir araştırma yaptıklarını anlattı.
#ÜniversiteUzmanlar, diyet sırasında kalori hesabı ile yemek yemenin faydadan daha çok zarar getirdiğini söylüyorlar. Kişi, kalori hesabı yaparken mutsuz oluyor, dilediğini yiyemediği için de diyeti bozuyor. Diyette kalori hesabı yaparak kendinizi mutsuz etmek yerine tükettiğiniz fazla kaloriyi 'borç ödeme formülü' ile telafi edebilirsiniz.
#Diyet Önerileri27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek YKS’ye artık çok az zaman kaldı. Bu yıl sınava girecek adaylara eğitim uzmanları neler öneriyor? Sınav öncesi ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli? İşte YKS adaylarının dikkatle gözden geçirmesi gereken birbirinden değerli öneriler:
#YksMerhaba okuyucu. Kısaca kendimi tanıtayım. Geçen seneki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sayısal puan türünde Türkiye birincisiyim. Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’nde okuyorum. Şu an da memleketim Denizli’den size sesleniyorum. Birçok öğrenci arkadaşımın çokça emek sarf ederek hazırlandıkları YKS’ye az bir zaman kaldı. Ben de bu kısa zaman aralığı için, kendi tecrübelerimden yola çıkarak adaylara birkaç öneride bulunmanın faydalı olacağına inanıyorum. Önerilerimi de kolay okunabilmesi adına sınav öncesi ve sınav günü olarak iki ana başlık altında yazacağım.
#YksMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#Maide