Okurlarımız çok sevilen iki sakatat çorbasını kelle paça ve işkembeyi kıyasladı, hangisini nasıl sevip hazırladıklarını anlattı. Şef Didem Şenol’sabu iki çorbayı daha da leziz hale getirecek püf noktalarını paylaştı.
Bu soğuk havada olmazsa olmaz, sakatat.
Sakatat yemeklerini büyük bir aşkla yerim. Yenmesini teşvik de ederim. Geçenlerde kitapçıda yeni bir kitap gözüme çarptı: ‘Sakatat’. Yazarı Pelin Dumanlı, yayınevi Hayykitap. İşte altını çizdiklerim...
Kokoreçten paça çorbasına, yaprak ciğerden mumbar dolmasına, işkembeden Milano usulü beyin tavaya, sakatat tüketmeye doyamıyoruz. Neden mi? Çünkü sakatat yemekleri olmasaydı, dünya mutfağı bu kadar lezzetli olmazdı.
Kokoreçten paça çorbasına, yaprak ciğerden mumbar dolmasına, işkembeden Milano usulü beyin tavaya, sakatat tüketmeye doyamıyoruz.