Ramazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#Ramazanİngiltere kökenli aşçılık yarışması, Acun Ilıcalı’nın rayting makinesi Masterchef nihayet Bursa’ya geldi. Bursa’ya gelmeden önce Masterchef, Kahramanmaraş, Alaçatı, Ankara, Konya, Çanakkale, Balıkesir, Adana, Gaziantep ve Afyon’da çekildi. Olaya iyi tarafından bakalım ilk 10’dayız. Aslına bakarsanız belediyeler parayı bastırınca program yapımcısı sırada hangisi var diye soruyor.
#BursaKışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, sadece kalın giyinmek yetmiyor. Bir yandan da görüntüsüyle kıvamıyla içimizi ısıtacak, bize enerji verecek yemekler arıyoruz. Hele ki yoğun bir günün sonunda akşam yemeği soframızda mutlaka bu tür yemekler olsun istiyoruz. Siz de aynı fikirdeyseniz, bugünkü Lezizz günün menüsü sizin için çok uygun. İşte kış soğuklarına karşı en büyük yardımcılarınız haline gelecek nefis yemek tariflerimiz…
#Bugün Ne PişirsemBir haftayı daha bitirdiğimiz bugün, hafta sonunu evinde karşılayacak birçok kişinin aklında yine aynı soru var: "Akşama ne pişirsem?" Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği önerilerimize mutlaka göz atmalısınız çünkü cumanın ruhuna çok uygun bir menü hazırladık bugün. Sevdiklerinizle keyfini çıkararak yiyeceğiniz akşam yemeği için şimdiden afiyet olsun diyelim ve tariflerimize geçelim...
#Bugün Ne PişirsemTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte