Yaz aylarında piknik ve plaj keyfi, gıda zehirlenmesi riskiyle gölgeleniyor. Sıcak ve nemli ortamlarda bakterilerin hızla çoğalması, açık alanda tüketilen yiyecekleri tehlikeli hale getiriyor. Peki, hangi yiyecekler bu risk altında? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Prof. Dr. Ebubekir Şenateş, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkO beyazperdenin en ünlü ve en göz önünde yıldızlarından biri. Daha ilk gençliğinden bu yana herkes tanıyor. Tıpkı ünlü bir oyuncu olan babası ve ailesi uğruna kariyerini bırakan annesi gibi o da kendine kamera karşısında bir gelecek kurdu. Çok sayıda filmde oynadı, bol bol ödül kazandı. Son zamanlarda sadece kamera karşısına geçmekle yetinmeyip bir de kamera arkasında yönetmenlik yaptı. Özel hayatı, çocukları, evlilikleri, boşanması çocukları derken milyonlarca meraklı bakışı üzerinde toplamayı sürdürdü yıllarca.
#Angelina JolieTuba Güleç adlı bir kullanıcı, TikTok’ta ciğerden ahtapota her gün farklı bir çiğ et yiyerek yeni bir akım başlattı. Uzmanlar ise çiğ et ve çiğ yumurta tüketmenin son derece zararlı olduğunu, birçok bakteri ve virüsün insana geçerek ölüme kadar götürebileceğini söylüyor.
#Tuba GüleçGösteri dünyasının ünlü yıldızları her zaman genç ve güzel görünmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Hatta bazen bu konuda en uç noktaya kadar gidebiliyorlar. Bir türlü veremediği fazla kilolarından kurtulmak için tenya yumurtası yutmaktan belleri olabildiğince ince görünsün diye kaburgalarını aldırmaya kadar. Dudaklarını dolgunlaştırmak için kendisini arılara sokturan ünlüler bile var.
#Heidi MontagFarklı parazitler birçok farklı semptomlara neden olur ve bazıları diğer bulaşıcı hastalıkları taklit edebilir. Çocuklarda parazitin semptomları genellikle gastrointestinal rahatsızlık olarak kendini gösterir, ancak bu sadece buzdağının görünen kısmıdır. Peki, Çocuklarda parazit neden olur, belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır ayrıntıları ile derledik.
#ÇocukFarsça kökenli bir sözcük olan ten kelimesinin ilk anlamı cilttir. Bu kelime halk arasında vücut manasında da kullanılır. Ten ile biten en popüler isimler şunlardır: 1- Ayten 2- Nurten 3- Gülten. Ten ile başlayan kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimGeçmek bilmeyen kaşıntıların sebebi çoğu zaman alerjiler olarak görülür. En son akla gelen ise insandan insana temas yoluyla kolaylıkla bulaşan uyuz olur. Oysaki uyuzun bulaşması o kadar kolay ki... Uzmanlar kafe ve restoranlarda üşüyünce sıkı sıkı sarıldığımız ortak şallar konusunda dahi uyarılarda bulunuyor.
#SağlıkGece yarısı nöbet geçirip yatağından düşen adam titremeye ve anlamsız bir şekilde konuşmaya başladı. Hiçbir hastalık öyküsü olmayan, ilaç kullanmayan adama hastanede yapılan beyin taramaları ve kan testleri sonrası beyin tenyası olarak bilinen sistiserkoz teşhisi koyuldu. Nedeni ise...
#Çiğ Et TüketimiAlmanya’da Berlin Charite Tıp Fakültesi ile Bonn Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda bağırsak parazitlerine karşı kullanılan Niklozamit etken maddeli ilaçların olumlu sonuç verdiği ortaya çıktı. Yapılan açıklamaya göre söz konusu ilaç koronavirüsün hücre içinde yayılmasını yüzde 99 oranında önlüyor.
#NiklozamitGüzel kokusu ile bilinen lavantanın tazesine her zaman ulaşamasak da aktarlardan yağını almak mümkün. Yüzyıllardır bitkisel tedavide kullanılan pek çok bitki yağı gibi lavanta yağının da mucizevi etkileri bulunuyor. Peki, lavanta yağı nasıl elde ediliyor, lavanta yağı faydaları neler?
#Lavanta Yağı NedirFarklı alanlarda kullanılan lavanta yağı, faydalarıyla da dikkat çekiyor. Hoş kokusu ile en fazla tercih edilen aromalardan olan lavanta, , sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları gibi birçok sağlık soruna deva oluyor.. İşte, lavanta yağının faydalarıyla ilgili detaylı bilgi
#Lavanta YağıBirçok hastalığa karşı şifa kaynağı olarak bilinen keçiboynuzu ülkemizde sıklıkla tüketiliyor. Keçiboynuzu akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa karşı etkisi ile dikkatleri çekiyor. Enerji değeri yüksek bir gıda olması ve potasyum ile kalsiyum içermesi nedeniyle uzmanlar tarafından vatandaşlara öneriliyor. Peki, keçiboynuzunun faydaları neler?
#KeçiboynuzuKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkÇocuğunuzun kıyafetleri çocuğunuza her sene oluyor mu? Bu durum seneye de giyer mantığından çok daha ciddi bir durum olabilir. Çünkü sağlıklı bir gelişim sürecine dahil olan çocuklar, her sene belli oranda değişime uğrar. Bu noktada kıyafet tek kıstas olmasa da içine giremediği her bir kıyafeti için sevinin çünkü bu onun ne kadar sağlıklı olduğunu gösterir. Çocuklarda fiziksel gelişme geriliğinin en önemli nedenlerinden biri bağırsak parazitleridir.
#ParazitEt tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme için gerekli tüyoları sizler için hazırladık. Bayram süresince tüm besin gruplarının dengeli bir şekilde tüketilmesi gerektiğinin altını çizen diyetisyen Zeynep Erturul, etlerin nasıl saklanması gerektiğinden, pişirilmesine ve hangi yiyeceklerle tüketilmesine kadar tüm bilgileri Hürriyet okurlarıyla paylaştı.
#Kurban BayramıKurban Bayramı ne zaman ve hangi gün sorusu, tarihin yaklaşmasıyla birlikte araştırılan konu oldu. İslam dininin buyrukları arasında yer alan Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar, planlarına yön verebilme adına Kurban Bayramı ne zaman sorusuna cevap arıyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? İşte, bayram günleri öncesinde dikkat edilmesi gereken bazı detaylar
#Kurban BayramıAğaç formunda bir bitki türü olan keçiboynuzu, son zamanların popüler besinlerinden biri haline geldi. Uzmanlar, keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu, potasyum ve kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Peki, keçiboynuzunun faydaları neler?
#KeçiboynuzuKeçiboynuzu, akciğer kanseri riskini azaltması başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olarak biliniyor, Uzmanlar keçiboynuzunun enerji değeri yüksek bir gıda olduğunu ve potasyum, kalsiyum içermesi nedeniyle oldukça faydalı olduğunu vurguluyor. Vatandaşlarda keçiboynuzun faydaları hakkında internette araştırma yapmaya devam ediyor. Peki keçiboynuzunun faydaları neler? Keçiboynuzu nelere iyi gelir?
#Keçiboynuzu