Son kullanma tarihi geçmiş gıda ürünlerini atmakta tereddüt etmiyoruz çünkü sağlığımıza zarar verebileceklerini biliyoruz. Evimizde de çoktan çöpe atmamız gereken başka şeylerle dolu ve biz bunun farkında bile değiliz. İşte farkında olmadan uzun süre kullandığınız ve artık atmanız gereken şeyler…
#TemizlikEv eşyalarının temizlenmesi görüntü kadar sağlığınız için de bir hayli önemli. İşten çıkıp yorgun bir şekilde eve geldikten sonra temizlik yapmak tam bir eziyet gibi geliyorsa eşyalarınızı günlük, haftalık ve aylık olarak ayırarak temizleyebilirsiniz. Peki hangi eşya ne sıklıkla temizlenmeli? İşte cevaplar...
#Aylık TemizlikYeni bir araştırma ile kapalı ortamlardaki sigara dumanı kalıntılarının, giysiler ve yüzeyler tarafından emilerek içici olmayan bireyleri de etkilediği ortaya çıktı. 'Üçüncü el duman' olarak adlandırılan bu kavramla pasif içicilik de tekrar mı tanımlanacak? İçmeyenler hangi koşullarda sigaradan zarar görmeye devam ediyor? Sigara içen biri bebeklerle temas bile etmemeli mi? Uzmanlar anlattı...
#Üçüncü El Sigara DumanıBir evde mutfak tezgahına dökülen yiyecekleri veya duşta sabun köpükleri gibi belli kirli noktaları görmek kolaydır. Peki ya çok kirli görünmeyen ama aslında sağlığı etkileyebilecek noktalar... Evinizin her odasına bir göz atarak kir ile bakterilerden kurtulabilirsiniz.
#Nasıl YapılırPandemi nedeniyle evlerimizde geçirdiğimiz süre artarken, kış mevsiminin de gelmesiyle ısıtma sistemleri devreye girdi. Bu süreçte evimizi dış ortamdaki kirleticilere de kapattığımızı düşünürken, gerçekte bu kirleticileri de evimize kilitliyor ve gün içerisinde soluduğumuz havanın kalitesini etkileyecek faaliyetlerde bulunuyoruz. Isıtma sistemleri havayı kuruturken; koltuklarımız, minderlerimiz ve yataklarımızdaki toz, toz akarları ve küfler, zemin ve yüzeylerimizdeki toz partikülleriyle birbirine karışıyor.
#DysonYiyeceklerimizi uzun süre taze tutmak için derin dondurucu kullanırız. Bazıları buzdolabının küçük dondurucu kullanırken, bazıları da yeterli olmaz ve yeni bir derin dondurucu almayı tercih eder. Yiyeceklerimizi sakladığımız bu önemli mutfak eşyasının temizliği de bir o kadar önemli.
#Derin Dondurucu TemizlemeÇoğu kişi tarafından sevilmeyen ütü işleri, doğru masa seçimi yapılmadığı takdirde tam bir felakete dönüşebilmektedir. Peki, ütü masası nedir ve hangi amaçla kullanılır? Ütü masası konusunda karşımıza çıkan model ve çeşitler nelerdir? Sizler için ütü masası hakkında sorulan tüm sorulara cevaplar hazırladık.
#Ütü Masası ModelleriKoronavirüs pandemi sürecinde normalleşme tedbirleri kapsamında, konaklama tesislerinde, tanısı kesinleşen hastanın odası 24 saat süreyle havalandırılacak ve boş tutulacak, detaylı temizlenip dezenfekte edildikten sonra odaya yeni kişi alınabilecek. İşte uyulması gereken kurallar..
#Covid 19Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme sürecinde alınacak tedbirler doğrultusunda, konaklama tesislerinde tanısı kesinleşen hastanın odası 24 saat süreyle havalandırılacak ve boş tutulması sağlanacak, sonrasında detaylı şekilde temizlenip dezenfekte edildikten sonra odaya yeni kişi alınabilecek. Misafirin kullandığı tekstil ürünleri katlanarak bohçalanacak, işlem sırasında toz ve partikül oluşumuna izin verilmeyecek ve ürünler 60-90 derecede deterjan ile çamaşır makinesinde yıkanacak. Sauna, masaj salonları, spor salonları ve çocuk kulüpleri mümkün olduğu kadar kullanılmayacak, oyun parkları ve çocuk kulüplerinde temizlenmesi zor oyuncaklar bulundurulmayacak. Odalardaki klimaların üretici talimatları doğrultusunda düzenli bakım ve onarımları yapılacak.
#Sağlık BakanlığıGrip hastalığı nasıl geçer ve grip hastalığının belirtileri nedir sorularının cevapları kış aylarına yaklaştığımız bu mevsimde vatandaşlar tarafından cevabı merak edilen sorular arasında yer alıyor. Grip influenza adı verilen virüs tarafından meydana getirilen; 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığıdır.
#Grip NedirHer gün defalarca dokunduğumuz klavye, mouse, masa, aslında birer mikrop yuvası. Bazı araştırmalar çalışma masalarının 10 milyon mikroorganizma barındırabildiğini gösteriyor. Ortak kullanılan telefonların yüzde 65’i hastalık oluşturma potansiyeli olan mikrop taşıyor. Eğer klavyenizi, birden çok kişi kullanıyorsa üzerlerindeki mikrop sayısı da artıyor. Bu virüsler düzenli temizlenmezse mide-bağırsak sistemi enfeksiyonlarına, solunum yoluyla geçebilen döküntülü enfeksiyonlara, cilt hastalıklarına kadar birçok hastalığa neden olabiliyor.