Önümüzdeki dönemde veri, enerji, yapay zekâ ve siber güvenlik alanlarının odak noktaları olacağını ve yatırımlarının buralarda şekilleneceğini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, “ BiP, TV+, lifebox, fizy, GAME+ gibi dijital ürün ve servisler, sektörümüzün taşıyıcı kolonları haline gelmeye başladı” diye konuştu. Koç, 2024 için tek haneli büyümeyi işaret etti.
#Turkcellİsrail’in saldırı altındaki Gazze Şeridi’nde iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Jeneratörler için yakıt bulunamadığından cep telefonu ve internet hizmetleri sağlanamazken, dün de yakıt bitmesi nedeniyle Refah Kapısı’ndan yardım girişi durduruldu.
#İsrailTÜRK Telekom’un 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıklamak için düzenleyeceği toplantının davetiyesindeki mekanı görünce şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Genellikle otellerde ya da şirketin yönetim merkezlerinde düzenlenen basın toplantısı için bu yıl Atatürk Kültür Merkezi seçilmişti.
#Türk Telekom“Mobilite ekosistemi içinde kurgulanan ve kullanıcıyı odağına alarak yeni yaşam alanı haline gelecek yerli otomobil projesine sadece yatırımcı olarak destek vermiyor, dijital servislerimiz ile bütünleşik bir değer yaratmak için de çalışıyoruz. Bunun ilk örneğini, Togg’un dijital ekosistemindeki tüm ödeme hizmetlerini, güçlü ve dinamik altyapısı ile Paycell’in gerçekleştirmesiyle sağlayacağız. Paycell ve fizy entegrasyonlarımız, yapay zekâ temelli teknoloji geliştirme faaliyetlerimiz ile Togg’un konsolunda yer almaktan kıvanç duyacağız.”
#TurkcellModern internetin hikâyesi çoğunlukla bugün hayatımızın merkezinde olan Google, Facebook, Amazon ve diğer devler üzerinden anlatılıyor. Ama onlardan önce boş zaman geçirmek için kurulan ve kısa süre içinde başarı hikayesine dönüşen başkası vardı. Üstelik bugünün devleri bu başarı hikayesinin çizdiği yoldan ilerleyerek bu noktaya vardı. İşte 90'lardan günümüze bir internet hikayesi...
#Pierre OmidyarABD'de yeni yılın ilk haftası devreye girmesi planlanan 5G teknolojisi, havacılık ile iletişim sektörlerinin arasını açtı. İki federal kurumun bürokratik güç savaşı olarak da yorumlanan kriz çözülemezse Türkiye'den bu ülkeye gidecek yolcular da dahil milyonlarca kişinin hayatı etkilenecek. 5 soru 5 cevapla 5G krizini masaya yatırdık...
#5G TeknolojisiGelişmiş kalıcı tehdit (APT) aktörleri, saldırılarını gerçekleştirmek için sürekli olarak yeni, daha karmaşık yollar arıyor. Araştırmacılar, APT gruplarının araç setlerini nasıl yenilediğini ve güncellediğini sürekli izliyor. Kaspersky'nin üç aylık raporuna göre tehdit ortamı, 2021'in ikinci çeyreğinde Microsoft Exchange sunucularına yönelik saldırılarda bir artışa sahne oldu. En son APT 2021 Raporunda Kaspersky, Microsoft Exchange güvenlik açıklarını kullanan, uzun süredir devam eden benzersiz bir operasyon olan 'GhostEmperor'un ayrıntılarını ortaya koydu. Gelişmiş bir araç setiyle yüksek profilli kurbanları hedefleyen bu saldırının bilinen herhangi bir tehdit aktörüne yakınlığı yok.
#KasperskyTurkcell’in 2020 sonu itibarıyla Türkiye’ye toplam 50 milyar TL’lik yatırım yaptığını ifade eden Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, “Turkcell 27 yıl önce bir GSM şirketi olarak kuruldu. Ancak geldiğimiz noktada Turkcell, sunduğu ürün ve hizmetlerle küresel bir teknoloji markasına dönüştü” dedi.
#GazetehaberleriEve sabit hat, internet taleplerinin katlandığı, bağlantıların hızlandığı, kapasitelerinin uçtuğu bir süreç yaşadık. Lokasyon bazında yaşanan aksaklıklar haricinde önemli bir sorun yaşamadık. Hem evden çalışma hem de uzaktan eğitim başarıyla yürütüldü. Ancak hem sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızı düşünerek hem de teması daha da minimize etmek için birkaç yasal dokunuşa ihtiyaç var.
#YAZAREgemen güçler arasındaki çekişmelerin önemli bir kısmı dijital ortama taşınıyor. Küresel siyaset ve ekonomide "oyun kurucu" unsurlar arasına giren siber savaşlar Batı ülkeleri ile Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore arasında ciddi tartışmalara yol açıyor.
#HackerStartersHub, Startupbootcamp ve Starcamp iş birliğiyle farklı coğrafyalardan ölçeklenme aşamasında olan girişimleri Silikon Vadisi’nde konuk ederek küresel pazara hazırlayan 3S Landing Pad programı tamamlandı. Altı ay boyunca startup dünyasının zirvesinde çalışan 12 girişim, düzenlenen tanıtım etkinliklerinde teknoloji alanında en büyük yatırımcılara çözümlerini anlattı.
#GirişimTürkiye’de 15 milyon haneye daha fiber ulaştırılması gerektiğine dikkat çeken Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “4 şirket yatırım yapsa 15 milyar dolar lazım. Ancak tüm fiber şirketleri tek çatı altında toplansın, yeni şirketle yatırım maliyeti 2 milyar dolara iner. Neyi bekliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriTurkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin dijitalleşmesi konusunda en önemli gündem maddesinin altyapı eksikliği olduğunu belirterek, “Biz yaklaşık dört yıldır ortak altyapı konusunu her fırsatta dile getiriyoruz. Türkiye’nin çok ciddi bir dijital altyapı eksikliği var. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var ve şu anda fiberin ulaştığı hane sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Altyapıda değil, serviste rekabet edelim” dedi.
#TurkcellKurucuları arasında ABD merkezli Sprint’in yanı sıra Japonya merkezli Softbank gibi telekomünikasyon devlerinin de yer aldığı telekom operatörlerinin küresel blockchain konsorsiyumu Carrier Blockchain Study Group’a (CBSG) Turkcell de dahil oldu.
#Turkcell