Türkiye’nin odağı insan olan, ilk ve tek teknoloji koleji Teknoloji ve İnsan Kolejleri’nde, Z kuşağı ile buluşan Zyxel yöneticileri, yeni nesil iş kolları hakkında gençleri bilgilendirdi. Zyxel Channel Head Tuğba Şişik, önümüzdeki yıllarda sektörde yapay zeka mühendisliği, yeni nesil ağ mühendisliği, siber güvenlik uzmanlığı ve yapay zeka pazarlama uzmanlığının en popüler meslekler olacağına dikkat çekti.
#Tuğba ŞişikMicrosoft Türkiye, teknolojinin gücüyle engelleri ortadan kaldırıyor. Uluslararası Engelliler Günü kapsamında Microsoft Türkiye, Habitat Derneği ve Teknoloji ve İnsan Kolejleri iş birliğiyle “Engelsiz Hackathon” etkinliği gerçekleştirildi. Lise öğrencileri, Microsoft teknolojileri kullanarak engellilerin yaşamını kolaylaştıracak projeler üretti.
#MicrosoftGençlerin her yıl büyük bir heyecanla beklediği MZV Gençlik Zirvesi’nin üçüncüsü, ilham veren konuşmacılar ve nefes kesen performanslar ile, Van’dan Tekirdağ’a, Balıkesir’den Manisa’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen 2.500’ü aşkın lise ve üniversite öğrencisini Zorlu PSM’de bir araya getirdi.
#ÜniversiteUzun yıllar yurtdışında eğitim görüp, kariyerine orada başlayan ve eğitim sektörüne farklı bir alandan giriş yapan Zeynep Dereli, ülkemizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak teknoloji okuryazarları ve geleceğin sosyal etki yaratacak teknoloji girişimcilerini yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk ve tek odağı insan olan Teknoloji ve İnsan Kolejleri’ni (Tink) kurdu. Dereli, bir yandan Türkiye’deki eğitim dünyasını tanımaya çalışıyor, bir yandan da eğitimle dijitalleşmeyi birleştirerek farklı projelere imza atıyor. Dereli, eğitimde en önemli sıkıntılardan birinin şeffaflık ve kurumsallaşma olduğunu belirterek, “Eğitimde bireye verilen değeri ticarileştirmeden kurumsallaşmalı. Eğitimde en önemli sorunlardan biri de şeffaflaşma, bu yok” diyor.
#Tink OkullarıTeknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink), uygulamalı müfredatı ile lise eğitiminin yanı sıra Eylül 2018 tarihinden itibaren ortaokul eğitimi de verecek. Henüz ortaokul çağındaki öğrencilerin Endüstri 4.0’a hazırlanarak ileride geleceğin mesleklerinde uzmanlaşmaları ve teknolojiye yön verecek girişimlere imza atmaları amaçlanacak.
#Endüstri 4.0İstanbul’da özel bir eğitim kurumu tarafından hayata geçirilen ‘TinkTalks DQ’ etkinliği, eğitim ve teknoloji alanında uzman isimlerin katılımıyla 19 Mart’ta yapılacak. Konferansta dijital zeka, dijital okuryazarlık, teknolojinin eğitime olan etkisi ve kişiselleştirilmiş eğitim modeli konuları gündeme taşınacak.
#Zeynep DereliTürk Ekonomi Bankası (TEB), evinin ofisinin odasında icat çıkarmak isteyen gençler için harekete geçti. "TEB Minik Maker’ler İş Başında" adındaki projeyi başlatan TEB, 9 ilde 500’ün üzerinde çocuğa Minik Maker Minibüsü ile maker eğitimi verecek. 16 Kasım’da yola çıkan Maker Otobüsü ile TİM-TEB Girişim Evleri’ne giderek, her ilde yaklaşık 8 devlet okulunun 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile bir araya gelecek.
#Minik Maker MinibüsüAmerika İş Gücü İstatistik Bürosunun projeksiyonuna göre 2022’de bilgisayar ve matematik ile ilgili mesleklerde istihdam yüzde 18 artacak. Geleceğin meslekleri arasında gösterilen yazılım mühendisliği ise birçok insana iş kapısı açacak. Bu sebeple kodlama eğitiminin yaşı 4’e kadar indi.
#Kodlama EğitimKadın girişimci Zeynep Dereli, Türkiye’nin en teknolojik okulunu kurdu. Teknoloji ve İnsan Koleji’nde (TINK) öğrencilerin duygusal zekaları ölçülüyor, her öğrenciye öğrendiği konuyla ilgili sorular gönderiliyor, derslerin 20 dakikasını öğrenciler önceden online ortamda öğreniyor, bireysel değerlendirmeleri online yapılıyor, öğrencilere 2 kodlama dili öğretiliyor. Zeynep Dereli geçen yıl açılan TINK Kolejleri’nin sayısını 5 yılda 20’ye ulaştırmayı ve yurtdışına açmayı planlıyor.
#Kadın Girişimci