Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘Tarım ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka ve İş Zekası’ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “Gıda ve tarım sektörleri için sosyal sermayeye çok ihtiyacımız var. Bunun için de sektördeki herkesi bilinçlendirmeli ve geliştirmeliyiz” dedi.
#Tarım Ve Gıda Sektörlerinde Yapay Zeka Ve İş ZekasıAK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti. Ziyareti sonrasında konuşan Kurum '1 Nisan itibariyle teknoparklara İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak destek olacağız.' dedi.
#Murat KurumAK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi'ni ziyaret etti. Ziyareti sonrasında konuşan Kurum '1 Nisan itibariyle teknoparklara İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak destek olacağız.' dedi. Kurum ayrıca, 'Gençlerimize çok güzel müjdelerimiz olacak. İstiyoruz ki bu Teknoparkların sayısı hocamın dediği gibi, 3 olsun, 5 olsun, 7 olsun. Diğer üniversitelerimiz yeni Teknoparklar açsın, her biri de kendi alanında kendi meslek dalıyla ilgili profesyoneller yetiştirsin.' ifadelerini kullandı.
#Secim2024Yükseköğretim Kurulu tarafından 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023' hazırlandı. Rapora göre; üniversitelerde hem doktora hem de proje hazırlayan öğrenci sayısı arttı. 2021’de 8 bin 815 olan doktora öğrenci sayısı’, 2022’de 11 bin 290’a yükseldi.
#YÖK BaşkanıTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
#Mustafa ŞentopTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Birleşmiş Milletler esasen İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin kurduğu bir sistem. Birleşmiş Milletler işlevsiz hale geldi. İşe yaramaz hale geldiğini, fonksiyon icra etmediğini görüyoruz” dedi.
#Mıustafa ŞentopYaşar Üniversitesi, 2020-2022 döneminde TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimcilik Programı (BIGG) kapsamında ODTÜ Teknokent’le paydaş oldu. Bu kapsamda Yaşar Üniversitesi’ne başvuran 13 girişimci ekibe TÜBİTAK tarafından 2 milyon 600 bin TL hibe desteği sağlandı.
#Yaşar ÜniversitesiBir insanın en büyük projesi kendisidir. Kendisine hedef koyması, kendisini yönetmesidir. Kendisini yöneten kimse işini yönetebildiği gibi başarılı ve mutlu da olabilir. Onun için tercih dönemi önemli. Tercih döneminde olan tüm aday arkadaşlarıma sadece diploma almak için değil, kendini geliştirmek, öğrenmek, mesleğinde iyi olmak ve bölüm, üniversite tercihlerini bunları da düşünerek yapmaları gerektiğini hatırlatıyorum.
#ÜniversiteVakıf Katılım, finansal teknoloji (Fintech) alanında girişim fikri belli bir aşamada olan girişimcilerin, fikirlerini hayata geçirme fırsatı elde etmelerini sağlamak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğinde “Girişim Hızlandırma Programı”nı başlattı. 8 Ağustos’a kadar başvuruların alınacağı “Girişim Hızlandırma Programı”nı tamamlayan ve dereceye giren girişimciler toplam 60 bin TL’lik ödülü almaya hak kazanacak.
#Vakıf KatılımMÜSİAD İzmir ailesi olarak her geçen büyüdüklerini belirten Şube Başkanı Bilal Saygılı, 50 bin olan istihdam rakamını 10 bin daha artırmayı hedeflerini söyledi. İzmir Nitelikli İstihdam Projesi’ni başlattıklarını açıklayan Saygılı, bundan sonra neler yapacaklarını anlattı.
#İzmiYenilenen adı ve güncellenen başvuru koşulları ile TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (TÜBİTAK BİGG) başvuruları devam ediyor. TÜBİTAK BİGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle ‘Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme’ tematik alanı öncelikli olmak üzere, girişimcilere 200 bin TL hibe destek sağlanan 2021 birinci çağrı dönemi kapsamında, başvuru sürecini başlattı. Girişimci adayları, iş fikri başvurularını 30 Haziran’a kadar ‘T-BİGGY’ye yapabilecek.
#TÜBİTAK BİGGKoronavirüs salgını ile mücadele kapsamında dünya genelinde araştırmalar sürüyor. İstanbul'daki bir araştırmada ise virüsleri 5 ila 7 dakika arasında yok ederek ortamı güvenli hale getirmeyi hedefleyen Far-UVC özellikli sistemin deneme çalışmalarında başarı elde edildi. Prof. Dr. Ayhan Olcay, "Far-UVC'nin 10 yıldır canlılara zarar vermediği düşünülüyor. Biz bunu giyilebilir tekstil ile kombine ettik ve UVC geçirmeyen panço ile test ettik. 11 hasta ve 4 sağlık personelinin gözünde ve cildinde ise hasar gözlenmedi" ifadelerini kullandı.
#Korona‘Tarım Yılı’ olarak ilan ettikleri 2020 yılında önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sağlıklı gıdaya ulaşmak için bu projeleri 2021 yılında geliştireceklerini belirterek, 2021’i ‘Gıda Yılı’ ilan ettiklerini açıkladı.
#BursaTeknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren mükelleflerin yazılım, tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançların, kurumlar ve gelir vergisinden istisna süresi 31 Aralık 2028'e kadar uzatıldı.
#Ar-Ge FaaliyetleriYönetici şirketlerin elde ettikleri kazançlar ile teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin münhasıran bu bölgedeki yazılım, tasarım ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde ettikleri kazançların, kurumlar ve gelir vergisinden istisna süresi 31 Aralık 2023'ten 31 Aralık 2028'e kadar uzatıldı.
#TeknolojiAdıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel ve ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kırsal alanda yeni bir bitki türü bulundu. Dünya için yeni bir bitki türü olduğu tespit edilen bitkiye bilimsel olarak 'Rheum telianum', Türkçe ise bitkiyi bulan Zafer Tel'in soy isminden esinlenerek 'Tel Işkını' adı verildi. 'Tel Işkını' bitkisiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini aktaran Tel, "Dünyada sadece Adıyaman'da yetişen Tel ışkını, halkımız tarafından yıllarca gıda olarak kullanılmakta ve ticareti yapılmakta olan tıbbi ve ekonomik öneme sahip bir bitkidir" dedi.
#AdıyamanAdıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel ve ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kırsal alanda yeni bir bitki türü bulundu. Dünya için yeni bir bitki türü olduğu tespit edilen bitkiye bilimsel olarak 'Rheum telianum', Türkçe ise bitkiyi bulan Zafer Tel'in soy isminden esinlenerek 'Tel Işkını' adı verildi. 'Tel Işkını' bitkisiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini aktaran Tel, "Dünyada sadece Adıyaman'da yetişen Tel ışkını, halkımız tarafından yıllarca gıda olarak kullanılmakta ve ticareti yapılmakta olan tıbbi ve ekonomik öneme sahip bir bitkidir" dedi.
#AdıyamanAdıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel ve ekibi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda kırsal alanda yeni bir bitki türü bulundu. Dünya için yeni bir bitki türü olduğu tespit edilen bitkiye bilimsel olarak 'Rheum telianum', Türkçe ise bitkiyi bulan Zafer Tel'in soy isminden esinlenerek 'Tel Işkını' adı verildi. 'Tel Işkını' bitkisiyle ilgili çalışmaların devam edeceğini aktaran Tel, "Dünyada sadece Adıyaman'da yetişen Tel ışkını, halkımız tarafından yıllarca gıda olarak kullanılmakta ve ticareti yapılmakta olan tıbbi ve ekonomik öneme sahip bir bitkidir" dedi.
#Adıyaman