Dünya Çevre Günü kapsamında konuşan Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, 5-14 Haziran tarihleri arasında tekno atıklarını eğitime dönüştürmeleri için herkesi Turkcell İletişim Merkezleri’ne davet etti. Koç, bu geri dönüşümden elde edilecek gelirin TÜBİSAD’ın deprem bölgesinde kurduğu Teknolojik Eğitim Sınıfı projesine aktarılacağını söyledi.
#TurkcellTurkcell, TÜBİSAD işbirliği ile Türkiye genelinde “Eğitime Dönüştür” projesini başlattı. Kullanılmayan, atık haline gelmiş elektronik cihazlar Turkcell mağazalarında bulunan ‘tekno atık’ kutularına bırakılacak, bu ürünlerden elde edilecek gelir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağışlanacak.
#TurkcellBu hafta İngiliz rock grubu Editors Zorlu PSM’de, Talinn Oda Orkestrası İş Sanat Kuleleri Salonu’nda konser verecek. Elektronik müzik tutkunları Alman DJ Ben Klock’u Dorock XL Venue’de dinleyebilir. ‘La Bayadere’ balesi AKM’de devam ediyor. Sanal gerçeklik ve sinemanın buluştuğu ‘Virtual Landscapes’ sergisi Müze Gazhane’de, kaçırmayın.
#KonserSanayi ve Teknoloji Bakanı Varank "Son analizlere göre, akıllı şehirlerin getirdiği yenilikler, küresel ekonomiye önümüzdeki 10 yılda 20 trilyon dolarlık bir katkı sağlayacak. 20 trilyon dolar demek, küresel sisteme Türkiye büyüklüğünde 27 ülkenin daha katılması demek. Bu teknolojilerde atılacak her yeni adım, ülkelere önemli bir küresel rekabet üstünlüğü sağlayacak. İşte biz de bu fırsatı gördük ve bu alandaki çalışmalara hız kazandırdık" dedi.
#Mustafa VarankHuawei ve Bilişim Vadisi, Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı İşbirliği Protokolü’nü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte Huawei “Akıllı Şehirler” kapsamında faaliyet gösterecek ve Ar-Ge ekibiyle birlikte araştırma faaliyetlerinde bulunarak Bilişim Vadisi ile ortak çözümler geliştirecek.
#HuaweiDünyanın dört bir yanından teknoloji firmaları ve profesyonelleri İstanbul’da Akıllı Şehirler Kongresi’nde buluştu. Kongrede, İstanbul’un teknolojiye ve akıllı şehirlere öncülük etmesi gerektiği vurgulanırken, İstanbul’da metrolarda, toplu mekânlarda ücretsiz internet hizmeti sunulacağı müjdesi verildi.
#GazetehaberleriTAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar Boyacılar: "2018 yılı sonu itibarıyla 751 ton atık pil toplandı. En çok atık pili bölge olarak Marmara'dan, şehir olarak ise İstanbul'dan topluyoruz. Şu ana kadar Türkiye çapında büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere 660 belediye ile işbirliği halindeyiz. Her yıl ödüllü atık pil yarışmasına katılan şehir ve okul sayısı artıyor. Okullardan atık pili belediyeler topluyor, her il kendi içerisinde değerlendiriliyor ve her ilde en çok atık pil toplayan 3 okul tarafımızdan ödüllendiriliyor" açıklamasında bulundu.
#Atık PilTÜRKİYE’de her yıl hurdaya çıkan 330 bin ton elektronik atıktan sadece 8 bin tonu geri dönüşümle toplanarak, ekonomiye yeniden kazandırılabiliyor. Geri dönüşümün düşüklüğü yeterli bilincin oluşamamasından kaynaklanıyor. Ancak, e-atık projelerini uygulamaya koyan bazı tekno marketler ile belediyeler, proje çerçevesinde topladıkları cihazları onararak, ihtiyaç duyan kişi ve kurumlara ücretsiz gönderiyor.
Küresel ısınmanın etkisiyle önemi giderek artan ekolojik/çevreci binaların bir örneği de Ankara’da yapılıyor. Enerji tasarrufu, atık yönetimi, çevreci malzeme seçimi, minimum su gerektiren peyzaj düzenlemesi gibi çok çeşitli unsurları içeren ekolojik konutların bir öreneğini yapacak olan OFTAŞ Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Akyüz, "Ekolojik binalarda maliyet yaklaşık yüzde 20 artıyor, ama devlet desteği ve özel sektörün ilgisiyle ekolojik binalar kısa sürede yaygınlaşır, rekabet artar, maliyet de düşer" dedi.