Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü, temel olarak denizcilik ve mühendisliği kapsar. Sizin için Gemi İnşa ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları konusunu en ayrıntılı detaylarıyla derledik.
#Gemi İnşa Ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü Nedir?Başkan Ahmet Aras, Bodrum’da son yıllarda artan yerli ve yabancı yatırımın pandemi sürecinde de hız kesmediğini belirterek, “İlçemizde şu anda otel, gayrimenkul, hastane, sağlık turizmi, spor, altyapı gibi tüm alanlarda süren yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolara ulaştı” dedi.
#İzmirBodrum’da son yıllarda artan yerli ve yabancı yatırımı pandemi sürecinde de hız kesmedi. Yarım kalan oteller önemli gruplar tarafından alınarak yenilenmeye başlandı. Yurtdışından seçkin otel markaları da Bodrum’a gelmeyi sürdürdü. Salgın nedeniyle ciddi bir konut talebi olduğunu belirten belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’da süren yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolara ulaştı” dedi.
#GazetehaberleriBodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Son yıllarda artan yerli ve yabancı yatırım, pandemi sürecinde de hız kesmedi. Yıllardır atıl olan, yarım kalan oteller önemli gruplar tarafından alınarak yenilenmeye başlandı. İlçemizde şu anda otel, gayrimenkul, hastane, sağlık turizmi, spor, altyapı gibi tüm alanlarda süren yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolara ulaştı" dedi.
#BodrumMUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, evinin altındaki atölyede tekne imalatı yapan 48 yaşındaki Mustafa Yılmaz, uyuşturucu bağımlısı olduğunu ileri sürdüğü oğlu 27 yaşındaki İ. Yılmaz tarafından 4 gün önce dövülüp, satırla yaralandıktan sonra evden atıldığını öne sürerek polise ve Kaymakamlığa şikayetçi oldu.
- Trabzonlu Oğuz Sevinç, ortaokul yıllarında ilgi duyduğu ve maketlerini yaptığı tekneleri, üniversite eğitiminin ardından kurduğu tesisinde Avrupa Birliği standartlarında üretiyor - Sevinç: "Yat görünümlü özel tekne yapıyorum. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de böyle tekne imalatı yapan yok. Hatta Avrupa'da da yok"
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa düzenlediği 10’uncu Girişimcilik Haftası etkinliklerinin son gününde, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda ’Başarı Öyküleri’ konulu bir panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan, ARZUM Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, bir izleyiciye 50 lira vererek başarının sırlarını anlattı.
2011’de 65 bin 323 şirketin 240.8 milyar dolar ithalat yaptığını belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Sadece 59 şirketimiz 96.7 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. Geçen yıl Türkiye’ye 14.3 milyon cep telefonu geldi. Bunlara 1.7 milyar dolar ödendi. Cep telefonlarını ortalama 11 ayda bir değiştirdiğimiz ortaya çıkıyor. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz” dedi.
Antalya E tipi Açık Cezaevi’nin mahkûmları Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Çünkü cezaevinde tekne ve yat yapıyorlar. İşe cezaevi müdürü için yaptıkları sekiz metrelik tekneyle başlayan mahkûmlar ilk yat siparişlerini Antalyalı bir işadamından almış. Şİmdi üç işadamı da sırada bekliyor. Cezaevine girdik, yat üretimini yerinde inceledik