Tedavisi haberleri sayfasında Tedavisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 62787 Tedavisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'de 6 kişide Batı Nil Virüsü vakası tespit edildi. Yapılan açıklama sonrasında gözler Batı Nil Virüsü ile ilgili detaylara çevrildi. En çok merak edilen ayrıntılar arasında ise "Batı Nil Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?" sorusunun cevabı ilk sıralarda yer alıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte Batı Nil Virüsü ile ilgili merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Batı Nil VirüsüSosyal medyada çıkan ve hızla yalanlanan "Uyku apnesi olanlara ehliyet verilmeyecek!" iddiası sonrasında "uyku apnesi" hastalığıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Peki, Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi tedavisi nasıl yapılır? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte uyku apnesiyle ilgili merak edilenler....
#UykuKadınlarda gece sık sık idrara çıkma ihtiyacı; diyabet, vajinit, bazı böbrek hastalıkları, bazı içeceklerin çok tüketilmesi gibi nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacı; genellikle böbrek fonksiyonlarında ya da idrar yollarında fonksiyon bozukluğuna neden olan hastalıklarda da görülmektedir. İşte kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacının nedenleri
#Kadınlarda Gece Sık İdrara ÇıkmaCinsel Obsesif Bozukluk, sıklıkla araştırılan bozukluklardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem teşkil eden konular arasındadır. Bu bakımdan cinsel obsesif bozukluğun ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl geçtiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Cinsel obsesif bozukluk nedir? Nasıl geçer? Obsesif bozukluk neden olur detaylarıyla derledik.
#Cinsel Obsesif BozuklukAnastomoz kaçağı, cerrahi bir prosedür olan anastomozun potansiyel olarak tehlikeli bir komplikasyonudur. Ancak pek çok hasta bu durumun farkına dahi varmaz. Peki, Anastomoz nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir detayları ile derledik.
#AnastomozKardiyovasküler; Kalp ve damar hastalıklarının genel adıdır. KVH şeklinde ifade edilen kardiyovasküler hastalıklar bütün dünyada ölüm nedeni olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Kardiyovasküler sistem, vücudun kan ve damarlarını etkileyen hastalıkların tamamını kapsamaktadır. Kardiyovasküler nedir? Beliertileri nelerdir? Hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri konularını detaylarıyla derledik.
#Kardiyovasküler NedirKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırBeş yaşını bitirmiş bir çocuk gece uykusunda idrar kaçırmaya devam ediyorsa buna alt ıslatma (enürezis nokturna) denilmektedir. Beş yaşından önce çocukların gece altını ıslatması anormal bir durum olarak kabul edilmemektedir. Alt ıslatma sorunu erkek çocuklarda daha sık izlenmekte ve görülme oranı yaşla birlikte azalmaktadır. Beş yaşındaki çocukların yaklaşık %15’inde gece altını ıslatma problemi mevcuttur. Görülme sıklığı her yıl %15 oranında azalarak ergenlik döneminde yaklaşık %1’e düşmektedir. Bu bilgi bize gece altını ıslatmanın çocuğun normal gelişim sürecinin gecikmesinden kaynaklandığını düşündürtmektedir.
#Çocuklarda Altını IslatmaAkciğer kanseri nasıl tedavi edilir? Akciğer kanseri tedavisi sürecinde hasta ve hasta yakınlarının yapması gerekenler nelerdir?Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Hürriyet Aile Uzmana Sor programına konuk olan Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Muharrem Tokmak, Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtlıyor.
#HtvuzmanasorÇocuklarda parmak ucunda yürüme, yürümenin başlangıç döneminde sıklıkla görülen ve çocukların %5-%12’sini etkileyen bir yürüme şeklidir. Bu yürüme şekli altta yatan nörolojik bir problem yoksa 2 yaşına kadar normal kabul edilebilir fakat sonrasında da devam eden parmak ucunda yürüme durumunda profesyonel yardım alınması gereklidir.
#Kalıcı BozukluklarCiltte görmeye aşina olduğumuz benler ve çiller kimi zaman zararsız görünse de kontrolden çıktığı an tehlikenin de sinyalini vermeye başlıyor. Özellikle de benlerin sayısı 50’yi geçtiğinde mutlaka doktora gösterilmelidir. Çünkü masum olarak görünen benler cilt kanserinin habercisi olabilir. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Züleyha Kadehçi, konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Cilt Kanseri NedirBebeklerin bazı anomalilerle dünyaya gelmesi durumunda sorunların erken dönemde çözülebilmesi için ebeveynlerin dikkati büyük önem taşıyor. Bu anomalilerden biri olan çocuğun yarım sünnetli doğması, toplum tarafından olumlu bir durum olarak algılansa da hayatın erken dönemlerinde tedavi ettirilmelidir. Bu durumu olumlu olarak yorumlamanın yanlış olduğunu dile getiren Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hüseyin Kılınçaslan, doğuştan sünnetli olmanın bilinmeyenlerini anlatıyor.
#TedavisiHeyecanla beklediğiniz minik bebeğinizin dünyaya gözlerini kalp hastası olarak açması uzak bir ihtimal olarak görülse de bebeklerde kalp hastalığı gözlemlenebiliyor. Kimi zaman anne babanın genetik olarak mirasını alan bebekler, kimi zamanda maruz kaldığı kimyasal maddeler ilaç ve enfeksiyonlar sebebiyle kalp hastalıklarına yakalanabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde kalp hastalıklarıyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#TedavisiGebelikle ortaya çıkan idrar yolu değişikliklerine bağlı olarak idrar yolu enfeksiyonlarında artış görülebiliyor. İdrar yolu enfeksiyonlarının tedavi edilmezse böbrek enfeksiyonlarına yol açabildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Meltem Çam, “Böbrek enfeksiyonları erken doğum ve bebekte düşük doğum ağırlığına neden olur. Tedavi erken ve uygun şekilde yapılırsa bu enfeksiyonların bebeğe zararı olmaz” açıklamasında bulundu.
#İdrar Yolu EnfeksiyonlarıTüm dünyada en önemli kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alan rahim ağzı kanseri nedeniyle her 2 dakikada bir kadın ölmektedir. Rahim ağzı kanserinde farkındalık yakalanması gerektiğinin altını çizen Opr.Dr.Selen Sakar Ecemiş, özellikle 40 yaşından sonra beklenmeyen ani kanamalara ve kanamalı akıntılara karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş, rahim ağzı kanserini anlattı…
#TedavisiKimi zaman sanki hiç değişmeyecekmiş gibi görünen bazı durumlar öylesine hızlıca bambaşka bir şekle bürünür ki... Olayın tam merkezinde olanlar bile neler olup bittiğini hemen kavrayamaz.
#Kate MiddletonDünyada milyonlarca Türkiye'de ise on binlerce kişiyi etkiliyor. Zamanla hastaların görme yetilerini tamamen kaybetmelerine yol açıyor. Bu hastalığın tedavisi ise en azından şimdilik ne yazık ki yok. Peki neden oluyor ve en çok kimlerde görülüyor?
#Sağlıkİzmir'de SMA hastası 1 yaşındaki kızı İkbal'in valilik onaylı kampanyası devam ederken bir gece kulübünde eğlendiği görüntülerin ortaya çıkması sonrası yapılan eleştirilerin ardından yaşamına son veren Umut Kardeş'in eşi Hatice Kardeş, "Umut ile en son olay günü gündüz konuşmuştuk. Ona görüntüleri sordum. 'Kendimde değilim, ne yaptığımı bilmiyorum' dedi. Ondan sonra hiçbir şekilde iletişime geçmedik" dedi.
#SMADünyanın dört bir yanında milyonlarca kişinin "peri masalı prensesi" olarak gördüğü İngiliz kraliyet ailesinin gelini Kate Middleton, 2024'te 42 yıllık hayatının en zor dönemini yaşadı, en büyük sınavını verdi...
#Kate MiddletonAni işitme kaybının çok kısa bir süre içerisinde birden bire ortaya çıkan ve genellikle tek kulakta görülen ciddi bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Gündoğan, rahatsızlığın işitme azlığı, kulakta tıkanıklık hissi, dolgunluk, çınlama ya da uğultu gibi belirtilerle kendini gösterdiğini, bazı durumlarda baş dönmesinin de bu tabloya eşlik edebildiğini söyledi.
#1Tüp bebek tedavisinin başarısını etkileyen temel faktörlerin başında rahim sağlığının geldiğini belirten Doç. Dr. Eser Çolak, tüp bebek tedavi sürecinde rahimdeki polip ve myomların tüp bebek başarısına etkileri konusunda önemli bilgiler paylaştı.
#1Almanya'dan tüp mide ameliyatı olmak için Antalya'ya gelen 46 yaşındaki hemşire Antje Kirscht, eşine az rastlanır bir tıbbi durumla karşılaştı. Antalya'da özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyon sırasında Kirscht'in midesini olması gerektiği yerde göremeyen doktorlar kısa süren şaşkınlığın ardından mideyi karaciğerinin arkasında, sağ tarafta buldu. Mide başarılı bir operasyonla küçültülürken bu sıra dışı anatomik durumun, dünyada yalnızca 100 binde bir görüldüğü biliniyor.
#Mide AmeliyatıAlmanya'dan tüp mide ameliyatı olmak için Antalya'ya gelen 46 yaşındaki hemşire Antje Kirscht, eşine az rastlanır bir tıbbi durumla karşılaştı. Antalya'da özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyon sırasında Kirscht'in midesini olması gerektiği yerde göremeyen doktorlar kısa süren şaşkınlığın ardından mideyi karaciğerinin arkasında, sağ tarafta buldu. Mide başarılı bir operasyonla küçültülürken bu sıra dışı anatomik durumun, dünyada yalnızca 100 binde bir görüldüğü biliniyor.
#Ameliyatİzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ve 18 günlükken spinal müsküler atrofi (SMA) Tip 1 teşhisi konan İkbal bebeğin yaşam mücadelesi devam ederken, baba Umut Kardeş'in gece kulübünde eğlendiği videolar büyük tepki çekmişti. Tepkilerin ardından kısa bir video paylaşan Kardeş, intihar etti. Yayımladığı veda videosundaki mesajında ise "Hepiniz beni suçladınız, paraları orda burada yiyor, diye. Hesabı açın bakın, ben bir kuruş para yemiş miyim? Eşimi kovmadım, kardeşiyle beraber gülerek gitti, ondan sonra bir şeyler öğrendim evime gelmesini istemedim" dedi.
#SMADünya 20'nci yüzyılın ilk yarısında korkunç bir virüsün etkisi altındaydı. 5 yaşından küçük çocuklara bulaşan bu virüs ölümle ve engellilikle sonuçlanan çok ağır bir hastalığa yol açıyor bazı vakalarda iyileştikten 40 yıl sonra felce neden oluyordu. Üstelik ne tedavisi ne de önleme yolu biliniyordu. Ta ki 1953 yılına kadar...
#SağlıkErzurum'da Palandöken Dağı Sultan Sekisi bölgesinde Judo Milli Takımı'ndan 14 sporcu antrenman yaparken çığ düştü. Kar kütlesi altında kalan 5 sporcu yaralandı. 16 yaşındaki milli sporcu Emre Yazgan, tüm müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti. Emre Yazgan'ın ikizi Yunus Yazgan'ın çığdan hafif yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi.
#Palandöken Kayak Merkezi2024 yılı acı tatlı hatıralarıyla geride kalmak üzere... Bitmek üzere olan 365 gün boyunca dünyanın dört bir yanında genç çiftler yeni yuvalarını kurdu, yeni hayatlarına adım attı... Tabii ki ünlüler dünyasında da..
#2024 Yılının Kraliyet DüğünleriTürkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nda son dönemde yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Yazarımız Murat Fevzi Tanırlı, gündemde konuşulanlarla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
#TFFİngiliz kraliyet ailesi için Prens William'ın karısı, Galler Prensesi Kate Middleton'ın önemini artık bilmeyen yok. Elbette ailenin her üyesinin sevenleri ve hiç hoşlanmayanları var. Ama öyle görünüyor ki Kate Middleton, yeni kuşağın en sevilen üyesi...
#Kate MiddletonSevgili Hürriyet okurları... Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden. Bugünkü konuğum ise üroloji alanında yarım asırlık tecrübeye sahip olan Prof. Dr. Remzi Sağlam. Sağlam ile prostat kanserine ameliyatsız tedavi imkânı sağlayan HIFU uygulamasını konuştuk... İşte verdiği bilgiler.
#Prostat KanseriFIFA 1. Kategori hakemi Gamze Durmuş Pakkan, hamile olduğu için Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından FIFA listesinden çıkarıldı. Hamile olduğu için MHK tarafından listeden çıkarılan Avrupa’daki tek örnek olan Gamze Durmuş Pakkan için UEFA gerekli girişimlerde bulundu ancak MHK’den ret cevabı aldı. MHK’nin kararına tepki gösteren UEFA Hakem Kurulu’nun kadın hakemlerden sorumlu üyesi eski hakem Dagmar Damkova, “Olanlara inanamıyorum. Bir kadının hamile olması nedeniyle listeden çıkarılmasının işten çıkarılmakla ne farkı var!” diye konuştu.
#Gamze Durmuş PakkanAntalya Havalimanı'ndaki klozete yeni doğan bebeğini bıraktığı belirlenen Rus vatandaşı Ekaterina Burnazkina ile annesi Elena Burnazkina tutuklanmıştı. İki sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Savunma yapan Ekaterina Burnazkina, polis tarafından yapılan uyarıyla doğum yaptığını anladığını söyledi. Elena Burnazkina ise kızının doğum yaptığını bilmediğini ifade etti. Mahkeme heyeti, bebeğe kayyım atanmasına karar verdi.
#ANTALYABu yıl en çok merak uyandıran ünlü kişinin kim olduğu sorulsa birçok kişi hep bir ağızdan "Galler Prensesi Kate Middleton" yanıtını verir... Bu da hiç haksız olmaz elbette. Çünkü Kate kelimenin tam anlamıyla 2024 yılının çok büyük bir bölümünü kalın bir gizem perdesinin altında geçirdi.
#Kate Middleton2024 yılı usul usul geride kalmak üzere... Milyonlarca insan da gözlerini gelecek yıla dikti... Yeni beklentiler, yeni umutlar, yeni başlangıçlar için fırsat kolluyor. Dünya geneline ve hayatın gidişatına bakılırsa aslında her yıl bir öncekinin tekrarı gibi. Ama yine de umuda tutunmak insanın yapabileceği tek şey.
#Kate Middleton