Birliği, karşılıklı yardımlaşmayı ve duvarların ötesindeki ortak çabayı simgelemek amacıyla iç içe geçen, tokalaşmış elleri çimenlerin üzerine çizen Fransız land-art sanatçısı Saype, Duvarların Ötesinde (Beyond Walls) projesinin sekizinci durağı olarak İstanbul'u seçti.
#İnsan ZinciriMimarilerin vazgeçilmezi olan, insanın ruhunu ve gözünü dinlendiren bin yıllık sanat Çini… Geleneksel Türk Sanatlarından olan çini, genellikle mimari yapıların, cami, köşk, saray, çeşme, türbe ve benzeri yapıların iç ve dış süslemelerinde kullanılmış bir seramik ürünüdür.
#Çini SanatıDünyaca ünlü 3D sokak sanatçısı Manfred Stader, Ülker Saklıköy ile işbirliği yaparak Saklıköy’ün masalsı dünyasını hayata geçirdi. Stader’in bu çalışması, şimdiye kadar Türkiye’de yapılmış en büyük 3D sokaksanat eseri oldu. Eseri Zorlu Center AVM’de görmek için son gün!
İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un Arter’de açılan ‘Hayalet Görüntü’ (Afterimage) adlı solo sergisi, 90’lardan günümüze ulaşan bir seçkiyle sanatçının kariyerine kapsamlı bir bakış sunuyor. Küratörlüğünü Başak Doğa Temur’un yaptığı seçkide 18 adet iş sergileniyor.
İstanbul’da sokak sanatı gitgide yaygınlaşıyor. Son bir haftadır da Maçka’daki Küçük Çiftlik Eğlence Parkı’nda, çağdaş sanat ve fikir üretme platformu Tershane’nin hazırladığı enstelasyon ve video çalışmaları sergileniyor. Sanat Benim Oyun Alanım adlı serginin proje tasarımcısı Uğur Köse, sokak sanatının açıklamasını çok net bir şekilde yapıyor "Önceden sanat, hayatı taklit ediyordu. Şimdi hayatın ta kendisi."
Ara sokaklardaki, eski apartman duvarlarındaki esprili figürler, mesaj veren şekiller dikkatinizi çekmiştir. Bunlar elde hazırlanan şablonlar ve sprey boyayla duvara uygulanıyor. Tekniğin adı stensil. Grafiti gibi hemen her sokakta, her duvarda karşılaştığımız stensiller "sokak sanatı"nın hızla yükselen kolu. Sokağın sesini yansıtıyor, çoğunlukla da siyasi görüşleri ortaya koymak için kullanılıyor.