Yılbaşı hindi dolması yılbaşı akşamlarının klasikleşen yemeklerinden biridir. Ancak yılbaşı hindisi lokum gibi olması için bazı püf noktaların uygulanması gerekmektedir. Peki, lokum gibi yılbaşı hindisi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte kestaneli pilav ile nar gibi kızarmış yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiYılbaşı menüsü içerisinde yer alan olmazsa olmaz lezzetlerden yılbaşı hindisi tarifi 2023 yılına girerken de en çok merak edilenlerden oldu. Yılbaşı dolması yaparken iç pilavı ve etin yumuşaklığı oldukça önemlidir. Aynı zamanda ete zarar vermeden iç pilavı doldurmak da ayrıca maharet gerektirir. Peki, yılbaşı hindisi nasıl pişirilir, nasıl yapılır? İşte, 2023 yılbaşı hindisi tarifi ve püf noktaları...
#Yılbaşı Hindisi TarifiBirbirinden farklı yemek tarihleri doğru uygulandığında lezzetli yemekler ortaya çıkacaktır. Bütün tavuk pişirmek ise daima merak edilmektedir. Bütün tavuk nasıl pişirilir? Bütün tavuk fırında poşette nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Tavukİyi beslenebilmek için yemeğin nasıl pişirildiği ve besinlerin içindeki vitamin ve minerallerin pişirme sırasında korunabilmesi büyük bir önem taşıyor. Bu noktada tavuk etini, doğru pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi veren Diyetisyen Canan Aksoy, “Hayvansal protein tüketiminde öncelikli tercihlerimizden biri olan tavuk etini, besin değerini kaybetmeden doğru şekilde pişirmek, sağladığı faydadan tam olarak yararlanabilmenin en önemli koşuludur” diyor.
#Tavuk EtiYılbaşı yaklaşıyor, yeni yılı evinde karşılayacak birçok kişi dostlarıyla oturacağı sofraları süsleyecek menüler için şimdiden hazırlık yapıyor. Yılbaşı için birçok kişinin tercihi elbette hindi. Ancak hindiyi evde pişirmenin zahmetiyle uğraşmak istemeyenler hazır pişmiş hindi satan adreslere yöneliyor. Peki yılbaşı hindisi nereden alınabilir? Sizin için işinin ehli adreslerden birkaçını derledik...
#YılbaşıYılbaşına artık saatler kaldı. Yeni yılı evinde karşılayacak birçok kişi mutfakta harıl harıl akşam için hazırlık yapmakla meşgul. Yılbaşı sofrasında genellikle hindi olur ancak kocaman bir hindiyi saatlerce pişirmek yerine tavukla da aynı lezzeti çok daha pratik bir biçimde elde edebilirsiniz. Üstelik tavuk çok kalabalık olmayan sofralar için de idealdir. Peki yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi…
#Yılbaşı TavuğuKaz ciğeri nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında güzel lezzetler arayan vatandaşların sorguladığı ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Yüksek protein değerine sahip olan kaz ciğeri sofralara farklı lezzetler katmaya devam ediyor. Peki, kaz ciğeri nasıl yapılır? İşte tarifi ve pişirilişi.
#Kaz CiğeriYılbaşı akşamının en keyifli yanlarından biri de her biri birbirinden lezzetli tatların yer aldığı ziyafet sofraları. Peki yılbaşı sofralarının demirbaşı hindinin geleneği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? İşte yılbaşı hindisi yapımında püf noktalar...
#YılbaşıÇin Dili ve Edebiyatı’nı bitirmişti. Hayatının sonuna kadar Çince ile ilgili bir iş yapacağına yüzde 99 emindi. Ama yüzde 1’in dediği oldu ve hayat onu bir başka yöne sürükledi. Bir arkadaşı İstanbul Bebek’te küçük bir mekân kiralayınca kendini bir anda kafe işletmecisi olarak buluverdi. Tuvaleti bile olmayan üç masalı küçücük bir mekânı şehrin en popüler noktalarından biri yaptı. Happily Ever After adını verdiği kafesi, ismi gibi bir mutluluk noktası oldu. Mekânın aşçısı da oydu, mimarı da, muhasebecisi de, satın almacısı da... Bir taraftan harala gürele çalıştı, diğer taraftan üç çocuk doğurdu. Ayşe Kucuroğlu’nun (33) şu anda 1, 3, 5 yaşlarında üç çocuğu var. Ve iki ay önce Tepebaşı’nda ikinci mekânını açtı. İşler nasıl mı? Önünde sıra oluyor, girmek isteyenlerle kapıdaki güvenlik arasında sürekli bir tatsızlık çıkıyor, rezervasyon listesine isim yazdırmak için insanlar birbirini kırıyor desek...
Acar muhabirim ve koçum (Bana arada “aslansın abi, iyi gidiyor abi, eline sağlık abi...” diye moral verir) Ertuç bana “YAZ BEKARI ERKEĞİN YEMEK KİTABI” diye bir yazı göndermiş. Öğrencilik yıllarımda iki-üç sene, askerliğim sırasında da bir sene “kesin bekâr” kalmış bir Türk erkeği olarak aslında ben mutfağın bütün bu inceliklerini bilirim de (!) Ertuç’un kitabı da fena değil aslında.