Gelinim Mutfakta tavada lahmacun tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kanal D'nin sevilen yarışma programı gelinim Mutfakta'da günün yemeği tavada lahmacun oldu. Evde pratik bir şekilde geleneksel lahmacun lezzetini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken kolay tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Tavada LahmacunAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanBu akşam kaptanlık oyunu için yarışmacılar MasterChef'te lahmacun yapımı için mücadele verecekler. İzleyenlerin merak ettikleri evde lahmacun yapımı için orjinal lahmacun tarifi derledik. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte, tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tavada LahmacunRamazan'ın sonlarına yaklaşırken sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturmaya devam ediyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi altıncı gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 8 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 26. günü iftar menüsü...
#İftar MenüsüRamazan geldi, iftar sofralarınızın baştacı olacak mis gibi çörekotlu klasik pide tariflerimiz var. Hazır eli hamura değdirmişken mönülerinize lezzet katacak lahmacunu ve Bafra pidesini de ekledik. Ünlü şefler ve yemek blogger’ları en lezzetli tariflerini bizimle paylaştı.
#LahmacunZahter otunun kullanılması Fenikelilerden başlayan tarihsel bir sürece sahip… Bizans döneminde de kuvvet vermesi ve açık yaralardaki mikropları öldürme özelliği sayesinde sıklıkla kullanılmış. Osmanlı dönemindeyse tütsü görevinde kullanılan bu ot, kekiğin kardeşleri arasında yer alıyor. Zahter, insan eli değmeden dağlarda kendiliğinden yetişiyor ve küçük yapısına rağmen insan bedenine kocaman bir şifa kaynağı oluyor. Doğada kendiliğinden yetişen bir bitki olması da, şifa kaynağının topraktan geldiğini kanıtlıyor. Hoş bir kokuya sahip olan zahter, şifa kaynağı olmasıyla birlikte kahvaltılarda da bolca kullanılıyor.
#Yıldız Öz Samaha