Şerafettin Memiş kimdir sorusu, özellikle Tat Gıda ve TAT Bakliyat’ın kurucusu olarak tanınmasıyla birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1960 yılında Muş'ta doğan Memiş, ticaret hayatına 1977 yılında başlamış ve Türkiye'nin önde gelen gıda firmalarından birini kurmuştur. Uzun yıllar gıda sektöründe faaliyet gösteren Memiş, aynı zamanda Mersin’de bakliyat ve hububat alanında önemli yatırımlar yapmıştır. Peki, Şerafettin Memiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, bu iş insanı hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Şerafettin MemişKurucularından olduğu gıda firmasını tanıtmak için Adıyaman 1954 Spor Kulübü’ne sponsor oldu, sonra içindeki futbol aşkını keşfetti. 31 yaşındaki Cevher Erdem kulübün başkanı oldu ve ‘takımı bir üst lige çıkan ilk kadın kulüp başkanı’ olarak kayıtlara geçti. Erdem: “3 sene önce ‘Futbolda bir kadın başkan olacaksın, takımını şampiyon yapacaksın ve Türkiye bunu konuşacak’ deselerdi herhalde gülerdim.”
#Cevher ErdemMEMİŞOĞLU GRUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ VEYSEL MEMİŞ, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN, 2016 YILINI TÜRKİYE’NİN DE ÇABASIYLA BAKLİYAT YILI OLARAK ETTİĞİNİ ANIMSATARAK, YENİ YILDA İNSANLARIN BESLENME ALIŞKANLIKLARINI BAKLİYAT ÜRÜNLERİ YÖNÜNDE ARTIRMASININ, DÜNYA İNSANLIĞINA BÜYÜK KATKISI OLACAĞINI VURGULADI. MEMİŞ, MERSİNLİLERİN YENİ YILINI KUTLADI.
GDO’lu pirinç soruşturması büyüyor. Mersin'de 23 bin ton pirince el konulmasından sonra, önceki gün 8 kişi tutuklanmıştı. GDO'lu pirinç ile ilgili en kritik açıklama ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan geldi. Bakan Yazıcı "Tekirdağ'da da bu tür ithalat yapıldığı bilgisine ulaşıldı" dedi. Manisa'da da 8 ton pirince 'GDO şüphesi' ile el konuldu.
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet YalçınkayaGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Vejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiPeynir muadili bitkisel yiyecekler gerçeğinin cazip özelliklerini farklı malzeme ve tekniklerle taklit eder. Kimi kıvamı, kimi besin değerleri, kimiyse fermantasyonuyla alıştığımız peynir tadına benzer bir lezzet yakalar. Yapması da gayet basit, temel mantığını kavradıktan sonra seçeneklerin sınırı yok.
#Ceyda ARTUNŞef restoranlarının menülerinde başrol oynuyor, vegan mutfaklarda protein yerine kullanılıyor... Evde çorbadan soteye, makarnadan tarta pek çok tarifte kendine yer buluyor. Tazesinin yanı sıra kurutulmuşu ve turşusu başta olmak üzere her halini de artık raflarda bolca görmeye başladık. Mikolog Jilber Barutçiyan ülkemizde yetişen yenebilir yerel mantarları ve doğadan toplamak isteyenlere işin püf noktalarını anlattı. Şemsa Denizsel ve Gastronometro şefleri leziz mantarlı tariflerini paylaştı.
#Mantar