Tarihçe haberleri sayfasında Tarihçe hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 254 Tarihçe haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Anneler günü nasıl ortaya çıktı, sorusu günün öne çıkan başlıklarından oldu. Anneler Günü tarihçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü vesilesiyle günün en çok merak edilip araştırılanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bilindiği üzere Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlandığı için farklı tarihlere denk geliyor. Peki, Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü Türkiye'de ve ülkemizde ilk ne zaman kutlandı? Merak edenler için Anneler Günü tarihçesini haberimizde derledik. İşte tüm merak edilip araştırılanlar...
#Anneler Günü1 Nisan şakaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Nisan'da şaka yaparak sevdiklerini tebessüm ettirmek isteyenler tarafından merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise birbirinden ilginç 1 Nisan şakaları ve 1 Nisan'ın tarihçesi yer alıyor. Merak edenler için arkadaşa, kardeşe, anneye birbirinden komik 1 Nisan şakalarını haberimizde derledik. Peki, 1 Nisan'da neden şaka yapılıyor? İşte 1 Nisan tarihçesi ve birbirinden komik 1 Nisan şakaları...
#1 NisanÇanakkale Zaferi yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Atalarımızın büyük fedakarlıkla kazandığı zaferin tarihi önemi ve zafere giden yolda nelerin yaşandığı bu yıl da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarihi önemi nedir, ne oldu? İşte Çanakkale Zaferi tarihçesi...
#Çanakkale ZaferiDünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Google bu sefer yeni logosu için doodle hazırlandı. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google’ın yeni görünümü kullanıcılara sunuldu. 1998’den beri hazırlanan Google’ın logusu için özel bir video da hazırlandı. Yeni görünümde G simgesi ve Google noktaları içeriyor.
#LogoYılbaşı ruhu Viplay’de!Viplay Facebook sayfasını takip et, #AdınıSenKoy hashtagli videoları izle, videolara isim koy, video senin seçtiğin isimle yayınlansın! Üstelik, her gün, en iyi 3 İsim Annesi ya da İsim Babası’ndan biri sen ol, Markafoni'den ister kendin ister sevdiklerin için seçeceğin yılbaşı hediyen için 50TL’lik indirim çeki kazan!
#PlatoÖğretmenler Günü ne zaman, tatil mi? Kasım ayının gelişiyle birlikte öğretmen ve öğrenciler şimdiden bu sorunun cevabını araştırmaya başladılar. Özellikle Öğretmenler Günü programı yapmak isteyenler ve hediye almak isteyenler merakla bu önemli günün tarihini ve tarihçesini araştırıyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman, tatil mi? İşte merak edilen sorunun cevabı ile ilgili ayrıntılar...
#Öğretmenler GünüKızılay Haftası ne zaman, nasıl kutlanır? Ekim ayının son haftasıyla birlikte zor anlarımızda yanımızda gördüğümüz Kızılay'la ilgili farkındalığı artırmak amacıyla kutlanan Kızılay Haftası tarihi merak edilip araştırılıyor. Sorgulanan tarih ve Kızılay Haftası'nın mahiyetiyle ilgili ayrıntıları haberimizde derledik. Peki, Kızılay Haftası ne zaman, nasıl kutlanır? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar...
#Kızılay HaftasıÖğretmenler Günü tarihi öncesinde geri sayım devam ediyor. Özellikle Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte Öğretmenler Günü programı yapmak isteyenler ve hediye almak isteyenler merak içerisinde "Öğretmenler Günü ne zaman?" sorusunun cevabını araştırıyor. Merak edilen tarih öncesi heyecan dolu bekleyiş devam ederken araştırılan tarih ve Öğretmenler Günü tarihçesini haberimizde derledik. İşte merak edilen tarih...
#Öğretmenler GünüTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısını bir üst lig olan uzay sanayisine taşıdığını belirterek, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılmasının Türkiye ve içinde bulunduğu bölge açısından önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
#TürkiyeSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Uluslararası Uzay Limanı’nı inşallah inşa edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda bir uluslararası iş birliği ile Türkiye bir uzay limanının paydaşı olacak. Böylelikle uzaya bağımsız erişebilen bir ülke olacağız. Hibrit roket motor teknolojisinde halihazırda dünyada ilk 4 ülke arasındayız. İnşallah ‘Ay Programı’nı gerçekleştirdiğimizde bu teknolojiye uzayda tarihçe kazandıran ilk ülke olacağız” dedi.
#Teknoloji BakanıAnneler günü nasıl ortaya çıktı, sorusu günün öne çıkan başlıklarından oldu. Anneler Günü tarihçesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Anneler Günü vesilesiyle günün en çok merak edilip araştırılanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bilindiği üzere Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlandığı için farklı tarihlere denk geliyor. Peki, Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü Türkiye'de ve ülkemizde ilk ne zaman kutlandı? Merak edenler için Anneler Günü tarihçesini haberimizde derledik. İşte tüm merak edilip araştırılanlar...
#Anneler Günü1 Nisan şakaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Nisan'da şaka yaparak sevdiklerini tebessüm ettirmek isteyenler tarafından merak edilip araştırılıyor. En çok merak edilenler arasında ise birbirinden ilginç 1 Nisan şakaları ve 1 Nisan'ın tarihçesi yer alıyor. Merak edenler için arkadaşa, kardeşe, anneye birbirinden komik 1 Nisan şakalarını haberimizde derledik. Peki, 1 Nisan'da neden şaka yapılıyor? İşte 1 Nisan tarihçesi ve birbirinden komik 1 Nisan şakaları...
#1 NisanSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, ‘Ay Projesi’ sayesinde kendi geliştirdiği hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaracak ve böylelikle bu teknolojiye uzayda tecrübe kazandırmış ilk ülke olacağız” dedi.
#Mehmet Fatih KacırSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye, ‘Ay Projesi’ sayesinde kendi geliştirdiği hibrit roket motorunu uzayda ateşlemeyi başaracak ve böylelikle bu teknolojiye uzayda tecrübe kazandırmış ilk ülke olacağız” dedi.
#Hibrit RoketÇanakkale Zaferi yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle anılacak. Atalarımızın büyük fedakarlıkla kazandığı zaferin tarihi önemi ve zafere giden yolda nelerin yaşandığı bu yıl da en çok merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin bu yıl kaçıncı yıl dönümü? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarihi önemi nedir, ne oldu? İşte Çanakkale Zaferi tarihçesi...
#Çanakkale ZaferiSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Bugün ilk kez, Türkiye olarak, insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmek üzere Alper Gezeravcı’yı Uluslararası Uzay İstasyonu’na bilimsel deneyler yapmak üzere yolcu edeceğiz. Türkiye Tech Visa’yı yakın zamanda hayata geçireceğiz. Ülkemizi teknoloji alanında yetenek sahibi bireyler için bir adres haline getireceğiz" dedi.
#Mehmet Fatih KacırCumhuriyet tarihi boyunca popüler müzik alanında kurulan önemli orkestraların, grupların öykülerini 'Günlerin İçinden Canım: 100 Yıllık Türkiye Popüler Orkestralar ve Gruplar Tarihi (1923-2022)'nde bir araya getiren Cumhur Canbazoğlu, “Tuğla gibi kitap hayal etmiştim, yayımcı bulamayınca internette erişime açtım” diyor. 2 bin 300 biyografiden oluşan 'Orkestra ve Gruplar Tarihi' adlı web sitesi okurların sağlayacağı bilgi ve belgelerle genişleyecek.
#Cumhur CanbazoğluDevran hem kız bebeklere hem de erkek bebeklere genel olarak verilebilen bir isimdir. Devran isminin anlamı nedir? Devran ne demek? Devran adının özellikleri, analizi ve kökeni için hazırlanan detaylı içeriğimizi okuyabilirsiniz.
#DevranÇ, alfabemizin dördüncü harfidir. Çe ile başlayan isimler şunlardır: 1- Çetin 2- Çelik 3- Çetinalp Son iki harfi Çe olan en uzun kelimeler ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Felemenkçe 2- Sanskritçe. 3- İmparatoriçe Çe ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimSanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
#Mehmet KacırTürkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, uzaya fırlatılan Türkiye'nin ilk yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE'nin en önemli parçası elektro-optik kamerayı yurt dışına ihraç edeceklerini söyledi. Mandal, "Dost ve müttefik ülkelerden birisi tarafından optik kameramız talep edildi. Biz şu an 2 kamerayı onlar için üretiyoruz" dedi.
#İMECEGeçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılması hava şartları sebebiyle iptal olan İMECE Uydusu’nun uzaya fırlatılması yeniden hava muhalefeti nedeniyle fırlatılışa son 27 saniye kala ileri bir tarihe ertelendi. Fırlatmanın yarın gerçekleştirilecek açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İmece'nin metre altı çözünürlüğe sahip bir uydu olduğunu, TSK'nın uzaydaki gözü olacağını söyledi.
#İMECEMagnesia Antik kenti ülkemizin gezilip görülmesi gereken antik kentlerinden biridir. Her yıl buraya binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Sizler için Magnesia antik Kenti ile ilgili bilgileri, tarihi, nereden, nasıl gidilir gibi soruların cevabını derledik.
#Magnesia Antik KentiNecip Tosun’un ‘Dünya Romanının Serüveni’ adlı çalışması hem roman türünü, tarihini öğrenmek, tartışmak isteyenler için önemli bir eser hem de “Roman türünün en önemli eserleri nelerdir?” diye soran, okuduğu eserin edebi niteliğini anlamak isteyen okur için bir başucu kitabı.
#Necip TosunBoris Vian, ‘Saint-Germain-des-Prés Rehberi’nde 2. Dünya Savaşı sonrası Paris’in nasıl değiştiğini, kentin kültür ve eğlence semtinin nasıl bir çekim merkezi halini aldığını o yılları bizzat yaşamış büyük bir yazarın akıcı ve neşeli üslubuyla anlatarak turist rehberlerinin ciddi havasını bozuyor.
#Boris VianHaruki Murakami son kitabı ‘Bir Kediyi Terk Etmek/Babam Hakkında’da ‘yazgısını’ belirleyen rastlantılar üzerinden ‘kedi’ ve ‘baba’ figürlerine yönelmiş bir anlatı kuruyor. Kitap, Japonya’nın X Kuşağı’na, yani ergenliklerini 1970-80’lerde yaşayan ’Shinjinrui’lere ve sonraki kuşaklara sarsıcı bir geçmiş anımsatması yapıyor, cesur bir toplumsal/bireysel yüzleşme içeriyor.
#Haruki MurakamiAtatürk kaç dil biliyordu ve kaç kitap okudu birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biridir. Özellikle tarihe ilgi duyan kişiler ve öğrenciler tarafından Atatürk'ün bildiği diller araştırılan konular arasındadır. Atatürk kaç dil biliyordu ve kaç kitap okudu araştırarak bu bilgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Atatürk kaç dil biliyordu ve kaç kitap okudu? Atatürk'ün yazdığı kitaplar nelerdir tüm detayları ile derledik.