Dut uzun süre saklamaya uygun bir meyve değildir. Bu nedenle kurutulması daha uzun süre tüketilmesini sağlar. Bunun için de bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki dut nasıl kurutulur? Evde beyaz ve siyah dut kurutmanın yolları
#Dut Nasıl KurutulurKefir, maya ve bakteriden elde edilir ve tam bir probiyotik deposu. Bağışıklık sistemini güçlendirirken birçok hastalığa karşı da kalkan görevi görüyor. Kefiri marketlerden hazır alabileceğiniz gibi evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Peki kefir nasıl yapılır? İşte evde sütten kefir yapımı...
#Kefir Nasıl YapılırAtalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan birisi de hiç kuşkusuz yoğurt olmuştur. 6000 yıl önce karınca yumurtalarını ezerek oluşturulan ilk maya ile yapılan yoğurt, günümüzde artık gelişmiş teknolojilerle çok daha sağlıklı biçimde soframıza gelir oldu. Temelinde yoğurt, sütün laktik asit bakterileri ile mayalanmasıyla üretilir. İçerisinde probiyotik olarak bilinen faydalı çok sayıda canlı bakteri barındırması nedeniyle de bağırsakta sağlıklı bir mikrofloranın oluşmasına ve vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.
#YoğurtPeynir kahvaltılarımızın (ve açık konuşmak gerekirse hayatımızın) vazgeçilmez lezzetlerinin başında geliyor. Neyse ki Türkiye her yöresinde çeşit çeşit peynirler üretilen, bu anlamda şanslı bir ülke. Peki peynirinizi evde yapmayı hiç düşünmüş müydünüz? Özellikle marketlerde satılan bazı peynirlerin içinden çıkan kimi katkı maddeleri nedeniyle, evde peynir yapımı günden güne güçlenen bir trend haline geldi. Eğer siz de peynirinizi evde yapmayı denemek istiyorsanız, bilmeniz gereken tüm püf noktalarını içeriğimizde bulabilirsiniz. İşte evde peynir yapımının incelikleri…
#Evde Peynir Nasıl Yapılır