Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi

Güncelleme Tarihi:

Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 09:37

Birçok yararı olan bu besin, "gençlik iksiri" olarak da biliniyor.

Haberin Devamı

Kefirin kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi bulunur.


Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi

Kefir kökenini Kafkaslar’dan alan fermente bir süt ürünüdür. Karnabahar, patlamış mısır görünümünde yumuşak beyaz veya sarımtırak renkte düzensiz partiküllerdir.


Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi

Kefir içerisinde birçok yararlı mikroorganizma barındırır. Sevinç iksiri, gençlik iksiri olarak da bilinmektedir.

Haberin Devamı

KEFİRİN HAZIRLANIŞI

Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi

Yaklaşık bir kilo süte ceviz büyüklüğünde kefir mayası yeterlidir. Kefir yapmak için ılık sütünüzü cam kavanoza alınız. İçerisine kefir mayasını ilave edip 24 saate yakın bekletiniz. Kefir mayalandıktan sonra yoğurt kıvamında yoğun bir hal alıyor. Mayalandıktan sonra plastik süzgeç yardımı ile süzdüğünüzde hem kefir mayanız hazır oluyor hem de kefir içilecek kıvama gelmiş bulunuyor. Kefir yaparken dikkat etmemiz gereken en iyi nokta metal hiçbir ürünü değdirmemek olmalıdır. Çünkü yararlı maddelerin kaybolmasına neden olabilir.

EV YAPIMI ÇİLEKLİ KEFİR TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!


GÜNLÜK KALSİYUM MİKTARININ YÜZDE 30’UNU KARŞILIYOR

Uzmanından kanser hastalarına kefir önerisi

Halk sağlığı kapsamında değerlendirildiğinde kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi vardır. Yarım yağlı sütten yapılmış 1 su bardağı kefir yaklaşık 120 kalori olup günlük alınması gereken kalsiyum miktarının da yüzde 30’unu karşılamaktadır. Özellikle sindirim sistemi, bağışıklık sistemi kabızlık ile ilgili rahatsızlığı olan kişilerin günde bir su bardağı kadar kefiri tüketmesi mutlaka gereklidir.

DHA
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!