süt alerjisi haberleri sayfasında süt alerjisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 440 süt alerjisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Süt alerjisi, bebeklerde ve çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de ortaya çıkabilen bir durumdur. Süt alerjisinin belirtileri ve nedenleri de en merak edilen konulardan biri. Peki süt alerjisi belirtileri nelerdir, neden olur? Bebeklerde süt alerjisine karşı dikkat edilmesi gerekenler...
#Süt AlerjisiYoğurt, mayalı bir süt ürünüdür. Yoğurt alerjisi aslında bir süt alerjisidir. Süt alerjisi, vücudun bağışıklık sisteminin sütteki proteine anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bebeklerde görülen en yaygın besin alerjilerinden biridir. 1 yaşından küçük bebeklerin yüzde 2-3'ünde görülür. Çocuklar büyüdükçe; özellikle 6 yaş ve üzeri çocuklarda görülme sıklığı yüzde 1'den daha azdır.
#Yoğurt Alerjisiİnek sütü protein alerjisi, ülkemizde bebeklerde en sık görülen besin alerjisidir. Bu alerji bağışıklık sistemimizin inek sütü proteine karşı anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Sıklıkla 1 yaşından küçük bebeklerde görülür. Çocuklar büyüdükçe görülme sıklığı azalır. Peki inek sütü protein alerjisi nedir ve bu alerjiye karşı ne yapmalıyız? Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan tüm yönleriyle açıkladı...
#İnek Sütü Protein AlerjisiAntalya'da litresi 100 liradan satılan ve kanserden astıma, mide hastalıklarından cilt sorunlarına birçok hastalığa şifa olduğu öne sürülen eşek sütünün hiçbir faydasının olmadığı, sütü içen bir kadının ise alerji nedeniyle ölümden dönüp, bilimsel makalelere konu olduğu ortaya çıktı. Akdeniz Üniversitesi'nden Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, “Faydalı bile olsa bu fiyatlarda satılması doğru değil. Kanseri önlediğine dair hiçbir çalışma yok. Basit bilgilerle 'kansere iyi geliyor' denmesi suistimaldir" dedi.
#Eşek SütüBesin alerjisi her yaşta görülse de daha çok çocukları etkiliyor. Ege ve Marmara'da çocuklarda daha çok süt alerjisi görülürken, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde yumurta alerjisi yoğunlukta… Prof. Dr. Y. Birol Saygı, gıda etiketlerinde 14 ortak alerjenin listelendiğini belirterek, “Gıda alerjisi olan tüketiciler için etiketleri okumaları alerjik riske maruz kalmamaları için önemli bir olgudur” diyor.
#AlerjiBebeklerin en önemli besin kaynağı süttür. Özellikle de anne sütü bir mucize gibidir ve bebeklerin gelişimi için hayati bir öneme sahiptir. Ancak anne sütü içemeyen bebekler inek sütü ile beslenmek zorunda kalabilir. Bu durumda bazı bebeklerde inek sütüne karşı alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde görülen süt alerjisi ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
#AnneBesin alerjileri son yıllarda en yoğun artış gösteren alerji türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde büyük şehirlerde daha sık, kırsal kesimde daha nadir görülmekle birlikte, besin alerjili çocuk oranı %6 olarak bildirilmektedir. Besin alerjilerinde en sık gördüğümüz alerji türü inek sütü alerjisidir.
#İnek Sütü AlerjisiOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerHemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenleri konunun uzmanına danıştım
#Bitkisel SütHemen hepimizin vazgeçilmez besinlerinden olan süt, şimdilerde yerini bitkisel alternatiflerine bırakıyor. Pek çok kişi çeşitli gerekçelerle inek sütünü bırakıp badem, yulaf gibi bitkilerden elde edilen ürünlere yöneliyor. Hızla popülerleşen bitkisel sütler ise pek çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. Hem inek sütünün zararlı olup olmadığını hem de bitkisel sütlerin tüm merak edilenlerini Prof. Dr. Alev Keser ile konuştuk.
#Bitkisel SütVegan ya da bitkisel süt, son dönemde, hayvansal gıdalarla beslenmeyen ancak süt açığını kapatmak isteyen tüketicilerin odak noktasında yer alıyor. Badem ve soya gibi ürünlerden elde edilen vegan süt ürünleri, sağlık açısından ise tartışma konusu oluyor. Popüler bir şekilde bu alternatif sütler sağlıklı ve besleyici olarak tanıtılsa da uzun vadede etkilerini ve sonuçlarını kapsayan çok kısıtlı sayıda araştırma bulunuyor. Peki, bitkisel süt, inek sütünün yerini tutar mı? Vegan süt faydaları ve zararları nelerdir? İşte, Uzman Diyetisyen Zehra Bora Kara'nın o konu hakkındaki görüşleri
#Vegan SütKarın guruldaması hemen her yaş grubu insanda gözlemlenen bir durumdur. Bu guruldama bebeklerde gözlemleniyor ve sayısı da oldukça fazla oluyorsa ebeveynlerin telaş etmeleri son derece normal olarak karşılanmaktadır. Peki, Bebeklerde karın guruldaması ne anlama gelir ve neden olur? Karın guruldaması nasıl geçer sizin için tüm detayları ile derledik.
#Bebeklerde Karın Guruldamasıİnek sütü alerjisi, süt ya da sütten elde edilen gıdalar tüketildiği zaman bağışıklık sisteminin normal olmayan bir şekilde cevap vermesi durumudur. Normal şartlarda ise, bağışıklık sistemi bu gıdalara karşı çeşitli reaksiyon göstermezken, inek süt alerjisi olan kişilerde oldukça güçlü bir yanıt görülür. Belirtiler ise, orta ya da ağır bir şekilde seyredebilir. Bebeklerde inek sütü alerjisi neden olur, nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#BebekKoyun sütü, ineklerin sütü ile elde edilebilen alışılmış yoğurda çok iyi bir seçenektir. Koyun sütü, aynı zamanda insanlarca tüketilen ilk süt çeşitleri içerisinde yer almaktadır. Koyun sütünden yapılmış olan yoğurdun içerisinde çok sayıda yararlı besin maddesi bulunmaktadır. Koyun sütünün hangi hastalıklara iyi geldiğini, faydalarını, ayrıntıları ile sizin için derledik.
#FaydalarıSüt alerjisi, bebeklerde ve çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de ortaya çıkabilen bir durumdur. Süt alerjisinin belirtileri ve nedenleri de en merak edilen konulardan biri. Peki süt alerjisi belirtileri nelerdir, neden olur? Bebeklerde süt alerjisine karşı dikkat edilmesi gerekenler...
#Süt AlerjisiSon zamanlarda yapılan araştırmalarda şekerin oldukça fazla zararı olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle bağışıklık sistemi sorunları, kolesterol ve kalp krizi gibi olumsuz durumlara sebep olduğu bilinen şeker, aynı zamanda eklemlerin yaşlanmasını da hızlandırmaktadır. Peki, Tatlı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tatlı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Tatlı AlerjisiSüt alerjisi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ortaya çıkabilen bir alerji türüdür. Süt alerjisinin nedenleri günümüzde de en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Süt alerjisi çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Süt alerjisine nelerin iyi geldiği merak edenler araştırma yapmaktadırlar. Peki süt alerjisine ne iyi gelir? Süt alerjisi neden olmaktadır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir? Süt alerjisinin tedavisi nasıl yapılır? İşte süt alerjisi ile ilgili her şey.
#Süt Alerjisi NedirGünlük hayatımızda kahvaltılarda tükettiğimiz peynirler zaman zaman alerjiye neden olabilir. Alerjinin nasıl olduğu, belirtileri ve tedavisi gibi konular merak edilen konular içerisindedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Peynir AlerjisiYoğurt, mayalı bir süt ürünüdür. Yoğurt alerjisi aslında bir süt alerjisidir. Süt alerjisi, vücudun bağışıklık sisteminin sütteki proteine anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Bebeklerde görülen en yaygın besin alerjilerinden biridir. 1 yaşından küçük bebeklerin yüzde 2-3'ünde görülür. Çocuklar büyüdükçe; özellikle 6 yaş ve üzeri çocuklarda görülme sıklığı yüzde 1'den daha azdır.
#Yoğurt Alerjisiİnek sütü protein alerjisi, ülkemizde bebeklerde en sık görülen besin alerjisidir. Bu alerji bağışıklık sistemimizin inek sütü proteine karşı anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Sıklıkla 1 yaşından küçük bebeklerde görülür. Çocuklar büyüdükçe görülme sıklığı azalır. Peki inek sütü protein alerjisi nedir ve bu alerjiye karşı ne yapmalıyız? Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan tüm yönleriyle açıkladı...
#İnek Sütü Protein AlerjisiAntalya'da litresi 100 liradan satılan ve kanserden astıma, mide hastalıklarından cilt sorunlarına birçok hastalığa şifa olduğu öne sürülen eşek sütünün hiçbir faydasının olmadığı, sütü içen bir kadının ise alerji nedeniyle ölümden dönüp, bilimsel makalelere konu olduğu ortaya çıktı. Akdeniz Üniversitesi'nden Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, “Faydalı bile olsa bu fiyatlarda satılması doğru değil. Kanseri önlediğine dair hiçbir çalışma yok. Basit bilgilerle 'kansere iyi geliyor' denmesi suistimaldir" dedi.
#Eşek SütüDünyada ve ülkemizde son birkaç yıl içinde kızamık salgınları görüldü. Vaka görülme açısından azalma eğiliminde olan kızamık ne oldu da birden hortladı? Koronavirüs salgını sürecinde aşılanmanın önemini bir kez daha hatırladığımızı vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Cengiz, kızamık aşısıyla ilgili sorularımızı yanıtladı ve önemli bilgiler aktardı.
#AşıBesin alerjisi her yaşta görülse de daha çok çocukları etkiliyor. Ege ve Marmara'da çocuklarda daha çok süt alerjisi görülürken, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde yumurta alerjisi yoğunlukta… Prof. Dr. Y. Birol Saygı, gıda etiketlerinde 14 ortak alerjenin listelendiğini belirterek, “Gıda alerjisi olan tüketiciler için etiketleri okumaları alerjik riske maruz kalmamaları için önemli bir olgudur” diyor.
#AlerjiBebeklerin en önemli besin kaynağı süttür. Özellikle de anne sütü bir mucize gibidir ve bebeklerin gelişimi için hayati bir öneme sahiptir. Ancak anne sütü içemeyen bebekler inek sütü ile beslenmek zorunda kalabilir. Bu durumda bazı bebeklerde inek sütüne karşı alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Talay, bebeklerde görülen süt alerjisi ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
#AnneD vitamini, asıl etkisi kas-kemikler üzerine olmakla birlikte yapılan araştırmalarda bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyin gelişiminde ve depresyon riskinin azaltılmasında önemli rol oynuyor. D vitamini eksikliğinin kemik kaybına, düşük kemik yoğunluğuna neden olarak kemik kırılma ihtimalini arttırabildiğini belirten İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Güneşten hoşlanmayan veya yoğun çalışma temposu içinde güneşe çıkmayı ihmal eden insanlar, süt alerjisi olanlar veya vegan diyet uygulayanlar ve koyu tenli insanlarda D vitamini eksikliği öz konusu olabilir” dedi.
#D Vitamini EksikliğiBesin alerjileri son yıllarda en yoğun artış gösteren alerji türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde büyük şehirlerde daha sık, kırsal kesimde daha nadir görülmekle birlikte, besin alerjili çocuk oranı %6 olarak bildirilmektedir. Besin alerjilerinde en sık gördüğümüz alerji türü inek sütü alerjisidir.
#İnek Sütü Alerjisi