Suşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır. Japonlar, bu leziz yiyeceği chopstick de denilen yemek çubukları veya elle tüketirler. İşte bu kültürel yemeğin, o kültüre ait bazı kuralları vardır. Bunların hiçbiri uyulması zorunlu kurallar değildir ancak bu yiyeceğin kültürü, bu kurallara uymayı gerektirir. İşte suşi yemenin muhtemelen daha önce duymadığınız bazı önemli kuralları.
#SuşiDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANJapon deniz ürünleri uzmanı Musashi Seto ve Dardanel’in kurucusu Niyazi Önen, dostlukları 43 yılı devirmiş bir ikili... Birlikte orkinos çiftliği kurmuş, ton balıklı sandviçler üretmişler. Şimdilerde piyasaya yeni sürdükleri paket suşilerin heyecanı içindeler. Kendi üretimleri somon füme de yakında raflarda... Onlarla buluştum; suşilerini tattım ve projelerinin hikâyesini dinledim.
#SuşiTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteWasabi, Japon mutfağında sıklıkla kullanılan ve sosu ile ünlü bir lezzet olarak daha çok restoranlarda karşımıza çıkıyor. Sushi yanında servis edilen wasabi acımsı tadıyla pek sevilmese de faydaları onu yemeye değer kılıyor. Peki, wasabi nedir, nasıl yenir? İşte wasabi faydaları ve sosu hakkında bilgiler...
#WasabiTropikal meyvelerden biri olan avokado son yıllarda sağladığı faydalar nedeniyle ülkemizde de popülerlik kazandı. Meksika kökenli bir meyve olan avokado, taze olarak tüketilir, ayrıca yemeklerde ve salatalarda kullanılır. Çok besleyicidir. İşte, avokadonun tüketilmesiyle ilgili detaylı bilgi…
#Avokado Nasıl Yenir