Hangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünVincenzo Candiano Sicilya’nın en tarihi kasabalarından Ragusa Ibla’da Michelin yıldızlı Locanda Don Serafino’nun başında. Sicilya ruhunun inkâr edilemez cömertliğini hazırladığı her lezzette hissettiren şef, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Swissôtel Büyük Efes’in mutfağındaydı. Süt bazlı bir sosla verdiği pizzicotti’ler, denizkestanesiyle sunduğu spagetti, füme uskumru ve yosun tozuyla tatlanan risotto menünün yıldızları arasındaydı.
#Vincenzo CandianoTaksim-Beyoğlu uzun yıllar kültür-sanatın ve sosyalleşmenin olduğu kadar yeme-içmenin de kalbinin attığı yerdi. Eski müdavimleri yavaş yavaş geri dönmeye başladıkça bizi mutlu eden yeni mekânlar da ardı ardına açıldı. Atatürk Kültür Merkezi içindeki değişmeyen klasiklerimizden Divan Fuaye ve şef Murat Bozok’un menüsüyle fark yakalayan Sofitel’deki The Oven bunlardan ilk ikisi. Çok yakında bizi bekleyen başka sürprizler de olacak...
#Murat BozokSurf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Surf And Turf Nasıl YapılırSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfSurf and turf, deniz ürünleri ve kırmızı eti birleştiren ana yemektir . Tipik bir deniz ürünü olan ıstakoz (ıstakoz kuyruğu veya bütün ıstakoz), karides, kalamardan herhangi birinin buharda pişirilmiş halidir. Eti ise tipik olarak dana bifteğidir, ancak diğerleri kullanılabilir. Standart bir kombinasyon ıstakoz kuyruğu ile yapılan bu farklı lezzeti misafirlerinize sunmak istiyorsanız, işte surf and turf tarifi, yapımı ve püf noktaları…
#Surf And TurfMasterChef'te dün akşam yeni eleme adayları belli oldu. MasterChef'te her hafta dokunulmazlık oyunlarını oynanıyor ve bu oyunu kaybeden takım arasından iki kişi eleme potasına gidiyor. MasterChef'in 68. bölümünde şeflerin karşısında en iyi menüyü yapıp dokunulmazlığı almak için mücadele veren kırmızı ve mavi takım arasından kırmızı takım gecenin kazananı oldu. Bu oyununun ardından bireysel dokunulmazlık oyunu oynandı. Peki MasterChef eleme adayları kimler oldu?
#Masterchef Kim Eleme AdayıVedat Milor, geçtiğimiz haftalarda YouTube’da “Rehber” adını verdiği ve “Bir Gastronomi Belgeseli” olarak nitelendirdiği bir video yayınladı. Edebiyat atıflarından tema seçimine kadar baştan sona severek izlediğim bir belgesel oldu. Başta Vedat Milor ve Besim Hatinoğlu olmak üzere emeği geçen herkesin eline sağlık! Mide Lobisi topluluğu olarak kendileriyle geçtiğimiz günlerde bir söyleşi de yaptık, belgeselin devamının geleceği konusunda ümitlerimiz arttı.
#Vedat Milor