Her yaştan kadını etkileyebilen Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu (PSAS - Persistent Sexual Arousal Syndrome) genellikle doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğü, yani hiperseksüalite anlamına gelen nefomani ile karıştırıldığından Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu (PGAD - Persistent Genital Arousal Disorder) olarak adlandırılmaya başlamıştır.
#Sürekli Cinsel Uyarılma SendromuTürkiye’de pek çok çift cinsel yaşamlarından yeteri kadar memnun olamadıklarını ve sorun yaşadıklarını dile getiriyor. Ülkemizde her 10 erkekten 7’sinin hayatının bir döneminde yaşadığı ve en sık karşılaşılan cinsel sorunların başında gelen erken boşalma sorununu siz de sadece erkekler yaşıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Psikoterapist Dr. Cem Keçe, kadınlarda erken boşalma ile ilgili bilinmeyenleri anlatıyor.
#Orgazm OlmaHer iki tarafı da mutlu eden ve her açıdan tatmin eden bir cinsel ilişki, sağlıklı bir birlikteliğin önemli unsurlarının başında geliyor. Mutlu bir cinsel yaşam, çiftleri daha çok birbirine bağlıyor, yakınlaştırıyor ve bütünleştiriyor. Oysa Türkiye’de pek çok çift cinsel yaşamlarından yeteri kadar memnun olamadıklarını ve pek çok sorun yaşadıklarını dile getiriyor...
#BoşalmaABD'nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yaşayan Rachel isimli kadının çok büyük bir sorunu var: Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu. Çok nadir görülen bu hastalıktan mustarip kadınlar arabaya binmekten, çamaşır makinesine dokunmaya kadar dışarıdan gelen birçok titreşim nedeniyle sürekli olarak orgazm oluyor. Kendi kendini kesinlikle kontrol edemediğini, günde belki 100 kez orgazm olduğunu anlatan üç çocuk annesi ev kadını, yaşadıklarının keyif değil acı verici olduğunu belirtiyor.
#HtvhaberMastürbasyon, cinsel organların veya vücutta diğer erojen bölgelerin, kendi kendine elle veya mastürbasyon aletleri kullanılarak genelde boşalma oluncaya kadar uyarılmasıdır. Diğer bir ifadeyle kişinin düşünsel fanteziler, görsel materyaller ve fiziksel yöntemler kullanarak kendini tatmin etmesi ve cinsel doyum sağlamasıdır.
#MastürbasyonSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.