Şuara Suresi Mekke döneminde inmiştir. 227 âyettir. Sûre, adını 224. âyette geçen “eş-Şu’arâ” kelimesinden almıştır. “Şu’arâ” şairler demektir. Sûre de başlıca Mûsâ, İbrahim, Nûh, Hûd,Salih ve Şu’ayb peygamberlerin kıssaları dile getirilmekte; müşriklerin, Kur’an’ın vahiy dışı bir kaynağa dayalı olduğu iddialarına karşılık, onun bir vahiy eseri olduğu vurgulanmakta, söz konusu kaynakların Kur’an üzerinde hiçbir etkisinin bulunamayacağı ifade edilmektedir. İşte, Diyanet'in yayımladığı bilgilere göre Şuarâ Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu
#ŞuaraFetih suresi Medine döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sure adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır.Fetih suresi oku ve dinle sayfamızda Fetih suresi'nin anlamı, fazileti, Diyanet meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile yazılışı ve diğer detaylar yer almaktadır.
#Fetih SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#HicrNeml Suresi mushaftaki sıralamada yirmi yedinci, iniş sırasına göre kırk sekizinci sûredir. Şuarâ sûresinden sonra, Kasas sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Peki, Neml Suresi anlamı ve fazileti nedir? Neml Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Neml Suresi Diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Neml Suresi OkuKaf Suresi, Mekke döneminde inmiştir. Sûre, adını başındaki 'Kâf ' harfindenalmıştır. Sûrede başlıca İslâm inancının temel esasları çerçevesinde, Allah’ın birliğinin delilleri, Peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve geçmişteki inkârcı milletlerin başlarına gelen felaketler, uğradıkları azaplar konu edilmektedir. Sizler için Kaf Suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik. İşte Kaf Suresi Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Kaf Suresi OkuAla Suresi, mushaftaki sıralamada seksen yedinci, iniş sırasına göre sekizinci sûredir. Tekvîr sûresinden sonra, Leyl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır. Peki, Ala Suresi anlamı ve fazileti nedir? Ala Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Ala Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Ala Suresi OkuHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudSecde Suresi, adını 15. âyetinde gerçek müminlerin teslimiyet ve tevazu içinde secdeye kapanmalarından söz edilmesinden almıştır. Bu sure mushaftaki sıralamada otuz ikinci, iniş sırasına göre yetmiş beşinci sırada yer almaktadır. İşte Mekke’de inen Secde Suresinin anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu…
#SecdeTekvir Suresi Mekke döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “küvviret”fiilinin mastarından almıştır. Tekvîr, dürmek demektir. Sûrede başlıca, kıyamet, vahiy ve peygamberlik konuları ele alınmaktadır. Tekvir Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Tekvir Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#Tekvir Suresi