Enflasyon raporu sunumunda ciddi ve gerçekçi revizyona işaret, iyi bir sözlü yönlendirme ve piyasalarla sağlıklı iletişim kurma kredibilite açısından olumlu algılandı. Başkan ayrıca, parasal sıkılaşmanın devam edeceği yönünde mesajlar verdi. Kadro ve yasal düzenlemelerle yapılan hazırlık sonrası artık sıra icraatlarda demek yerinde olacak. Devamlılığı konusunda uygulamalar önem kazanacak. Ayrıca faiz artışları ve sıkı para politikasının genel ekonomi üzerinde yavaşlatıcı bir etkisi olması muhtemel.
#TCMBHâlâ şansınız var! Yeni yıla hayallerinizdeki vücut ölçülerine sahip olarak girebilirsiniz. Mucize de şans da tamamen sizin elinizde. “Peki ama nasıl” dediğinizi duyar gibiyim. İşte sadece yılbaşı akşamı değil bütün bir yıl boyunca hayat tarzı haline getirip uyguladığınızda idealinizdeki fiziksel görüntüye ulaşmanıza yardımcı olacak 12 öneri...
#YılbaşıRusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve Rus doğalgaz dağıtım şirketi Gazprom’un Avrupa’ya yönelik doğalgaz sevkiyatını azaltma kararının enerji sektörüne olan olumsuz etkileri her geçen gün daha da belirginleşiyor ve gündelik hayatta daha hissedilir hale getiriyor. Yetkililer şimdiden tüketicileri enerji tasarrufu yapmaları için çağrıda bulunurken, özellikle kış mevsiminde konutların aşırı derecede ısıtılmaması konusunda uyarıda bulunuyorlar.
#Rusya-UkraynaSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Biz 20 yıldır entegre bakış açısıyla bu ülkeye hizmetler kazandırmaya, bu ülkeye yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. İnşallah biz, 20 sene daha bu hizmetlere ve bu yatırımlara Allah’ın izni ile devam edeceğiz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde bütçe giderlerinin 1 trilyon 750 milyar 957 milyon lira, bütçe gelirlerinin 1 trilyon 472 milyar 583 milyon lira ve bütçe açığının 278 milyar 374 milyon lira olarak öngörüldüğünü bildirdi. Oktay, "Bütçemizin yüzde 15,6'sını, yani aslan payını eğitime ayırıyoruz. Yükseköğrenimi de dahil ettiğimizde eğitim bütçemizi yüzde 29,4 artışla 273,5 milyar liraya yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.
#Fuat OktayOtomotiv dünyasında son dönemin tartışılan konusu hız sınırları. Özellikle otoyollarda her ülkenin kendine özel hız sınırları bulunuyor. Almanya’da hız sınırı olmayan otobanların sınırlandırılması gündemde. Türkiye’de de otomobil hız sınırların arttırılması için çalışmalar var. İki teker kullanıcıları ise ileri teknolojilere rağmen daha düşük hızlarda gitmek zorunda. Biz de ‘hangi yollarda hangi limitler var?’, ‘Cezalar ne kadar?’, ‘hangi yollara hangi araçlar girebilir?’ sorularının cevaplarını derledik.
#GazetehaberleriULUSLARARASI Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), tarafından 25-27 Mayıs’ta gerçekleşen 2021 INC 3D Çevrimiçi Konferansı tamamlandı. Konferans, dünyanın 70’ten fazla ülkesinden kuru ve kabuklu meyve endüstrisindeki bin 300’den fazla sektör profesyonelini bir araya getirdi.
#Kuru MeyveEndorfin diğer bir bilinen adıyla mutluluk hormonu, her insanın aradığı bir kavram olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için en fazla merak edilen ve Endorfin nedir? Ne işe yarar? Endorfin hormonu nasıl artar şeklinde sorulan soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Endorfin Nedir? Ne İşe Yarar?Günümüzde artık pek çok kişide görülen diyabet, kanda dolaşan glukoz, yani kan şekeri yüksekliği ile seyreden bir metabolizma hastalığı. Pandeminin yaşantımızda getirdiği birtakım değişikler, diyabet hastaları için çeşitli problemleri de beraberinde getirdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Temel Yılmaz ile hem diyabeti hem de salgın sürecinin hastalara etkisini konuştuk.
#DiyabetDünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.
#Dünya BankasıGünümüzde tüketiciler, sağlık ve güzelliklerini korumak ve oluşan sorunlarına çözüm bulmak için ilaç yerine doğal ürünlere, fonksiyonel gıdalara ve güvenli gıda takviyelerine yöneliyor. Fonksiyonel gıdalar, besleyici etkilerinin yanı sıra bir ya da daha fazla etkili bileşene bağlı olarak sağlığı koruyucu, düzeltici veya hastalık riskini azaltıcı etkiye sahip olan gıdalar olarak tanımlanıyor. Günlük tükettiğimiz besin skalasına baktığımızda farkında olmadan birçok fonksiyonel gıda ile zaten buluştuğumuzu görmek mümkün.
#KolajenYaşanan koronavirüs krizi ile birlikte klasik otomobil üreticileri ekonomik olarak zor bir döneme girerken elektrikli araç üretimi atağa kalktı. Sektörünün öncülerinden Tesla’nın yatırımlarını hızlandırması, pandemi dönemine rağmen TOGG’un fabrika yatırımını hayata geçirmesi gibi gelişmeler yaşanırken, diğer yanda Daimler, Nissan, Renault gibi dev firmalar bazı bölgelerdeki içten yanmalı motorlu araç üretimlerini durdurma kararı aldılar.
#GazetehaberleriBirleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik hastalıkların arttığı, vahşi hayatı ve çevreyi korumaya yönelik önlemler alınmazsa bu hastalıkların artmaya devam edeceği uyarısında bulundu.
#Zoonotik HastalıklarDengesiz havaları yaşadığımız şu zamanlarda rüzgar ve değişen hava cildi kurutup nemsiz bırakabiliyor. Kuruyan ciltte ise kızarıklık, pullanma, kaşıntı, cilt lekeleri gibi birçok sorun olabiliyor. Bu olumsuz etkilerden korunmak ve ışıltılı bir cilde sahip olmak için 8 püf noktasını veriyoruz.
#Cilt BakımıTarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, sektörün aciliyet arz eden yapısal problemlerini çözecek bir reformun, çiğ sütün sınıflandırılması çalışmalarının sonuna yaklaştıklarını belirterek, "Süt fiyatı belirlemede, tek fiyat uygulamasından yağ ve protein değerlerini önceleyen bir fiyatlama sistemine geçme üzerinde duruyoruz." dedi.
#Bekir PakdemirliEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Petroleum İstanbul Fuarı'nda konuştu. Bakan Dönmez, Akdeniz'de oldubittiye izin verilmeyeceğini ve hedefin Türkiye'nin petrol, doğal gaz üretip, bunların ihraç edebilmesi olduğunu söyledi.
#Fatih DönmezSporcuların vücut ve özellikle kas kasılması için gerekli enerjiyi sağlama, kas kütlesi ve kuvvetini artırma, dayanıklılık kapasitesini yükseltme, egzersiz sırasında oluşacak yorgunluğun daha geç ortaya çıkmasını sağlama, antrenman ve müsabakalar sonrası ve ara devrelerde toparlanmayı hızlandırma, egzersiz sırasında oluşabilecek oksidanlar ve laktik asit gibi ürünlerin zararlı etkilerini yok etmek için, performansın artırılması amacıyla doğal yetenek ve antrenmanın yanı sıra çeşitli yöntemler ve maddelerin kullanılması ergojenik yardım olarak adlandırılır.
#Besin Takviyesi