Atatürk Barajı'nda sular çekilince ortaya çıkan tarihi alan, balıkçılar tarafından bulundu. Adıyaman Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan ilk incelemede, tarihi alanın Neolitik Dönem'den Roma Dönemi'ne kadar kullanıldığı tespit edildi.
#Atatürk BarajıAtatürk Barajı'nda sular çekilince ortaya çıkan tarihi alan, balıkçılar tarafından bulundu. Adıyaman Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan ilk incelemede, tarihi alanın Neolitik Dönem'den Roma Dönemi'ne kadar kullanıldığı tespit edildi.
#AdıyamanÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'ndeki kirliliğe yönelik açıklamada bulundu. Bakan Kurum "İzmir Körfezi'nde yaşanan çevre felaketidir. Ekosistem durma noktasına gelmiştir. İzmir Körfezimiz ölmektedir. Sorumluları İzmir Körfezi'nde yüzeceğiz diyen ama görevdeyken tek bir adım atmayanlardır. Alınması gereken tedbirlere, yapılması gereken işlere ilişkin kurulumuz ile istişare yapmış ve yapılacak işlere ilişkin yönetmeliği tarif ettiği şekliyle, belediyelerin sorumluluklarını belediyelere varsa diğer kurumların, kuruluşların, STK'ların, Organize Sanayi Bölgeleri ve sanayi kuruluşlarının yapması gerekenleri de tarif edecek şekliyle eylül ayı sonuna kadar acil eylem planını ortaya koyacağız. " dedi.
#Murat KurumBursa Ovası'nı tek başına besleyen ve yıllardır kirliliğine çözüm bulunamayan Nilüfer Çayı'ndaki toplu balık ölümleri endişe yarattı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme için sudan ve balıklardan numune alındı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Sazanlar, yayınlar, kefaller, çayda ne kadar küçük, büyük balık varsa hepsi ölüyor. Hepsinin topluca ölmesi zehirlenmeden başka bir şeyden, sebepten değildir. Her yıl aynı bölgede balık ölümü oluyorsa, bunun nedeni zehirlenmedir. Acilen yetkililerimizin o bölgedeki çay boyunca ölçümler yapması gerekiyor. Nedeninin bulunup, cezalandırılması gerekiyor" dedi.
#BursaBursa Ovası'nı tek başına besleyen ve yıllardır kirliliğine çözüm bulunamayan Nilüfer Çayı'ndaki toplu balık ölümleri endişe yarattı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme için sudan ve balıklardan numune alındı. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Sazanlar, yayınlar, kefaller, çayda ne kadar küçük, büyük balık varsa hepsi ölüyor. Hepsinin topluca ölmesi zehirlenmeden başka bir şeyden, sebepten değildir. Her yıl aynı bölgede balık ölümü oluyorsa, bunun nedeni zehirlenmedir. Acilen yetkililerimizin o bölgedeki çay boyunca ölçümler yapması gerekiyor. Nedeninin bulunup, cezalandırılması gerekiyor" dedi
#BursaTunceli'de, Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapakları açıldı. 3 gün sürecek tahliyede, 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenilirken, 14'üncü gündeki çalışmalarda suyun 1 metre düştüğü gözlendi.
#TunceliAFAD ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kod uyarısı yapılan Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop'ta alarm verildi. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışın etkisiyle taşan sel suları 2 köprüyü yıktı, bir mahallede ise evleri sel suları bastı. Bozkurt ilçesinde mahsur kalan vatandaşlar botlarla ve helikopterle kurtarıldı. Zonguldak, Bartın ve Karabük'te sağanak nedeniyle yollar sular altında kaldı, bazı bölgelerde vatandaşlar tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bakanlar Derya Yanık, Murat Kurum, Süleyman Soylu, Vahit Kirişçi ve Adil Karaismailoğlu selden etkilenen bölgeye geldi. Bartın'da incelemelerde bulunan Bakan Soylu, gerekli tedbirler alınmasaydı daha büyük bir felaketin olabileceğini söyledi.
#Meteorolojiİzmir’in Seferihisar ilçesinde deniz çekilirken, çekilme bazı bölgelerde 30 metreyi buldu. Denizdeki korkutan çekilme drone ile havadan görüntülendi. Öte yandan İklim Bilim Uzmanı Prof. Dr. Doğan Yaşar, denizdeki çekilmenin nedenini açıkladı.
#İzmir