Su sebili temizliğinde hijyenik ve doğal yöntemler kullanılmalıdır. Su sebili temizliğinde ağır kimyasal temizleyicilerden ziyade sirke ya da karbonat gibi doğal temizleme metotları da önerilmektedir. Su sebili nasıl temizlenir? Hijyenik ve pratik su sebili temizliği nasıl yapılır? Tüm detayları sizler için derledik.
#Su SebiliSebili temizlemek için su ile birlikte çamaşır suyu ya da sirke karışımı kullanılır. Genelde 4 litre kadar su kullanımı bu konuda değerlendirilir. 1 çorba kaşığı çamaşır suyu kullanabilir veya 1 litre suyun içerisine bir miktar sirke dökülebilir. Peki Sebil nasıl temizlenir? Sebil temizliği nasıl yapılır ve temizleme detayları.
#SebilTürkiye’de son yıllarda 300–500 dolayında gezen yıllık yeni meslek hastalığı vakası sayısının gerçekte 40–120 bin olduğu tahmin ediliyor. İnsanlar KOAH, astım oluyor, çok çeşitli kanserlere yakalanıyor, kalp krizi geçiriyor, sağır oluyor, ciltlerinde yaralar bereler hatta kanserler gelişiyor, hepatit oluyor, HIV/AIDS oluyor, karaciğer yetmezliği gelişiyor, şarbon, Brucella vb. hastalıklara yakalanıyor ve hatta sakat kalıp ölüyorlar ama neredeyse hiç biri mesleki olarak kayıt altına alınmıyor. Diğer taraftan hipertansiyon, depresif bozukluklar, anksiyete astım, KOAH, bel ve boyun fıtığı, dermatitler, eklem ağrıları, görme bozuklukları, karpal tünel sendromu ve bazı kanser türleri de çalışanları tehdit ediyor. İşyeri Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Atınç Kayınova ile meslek hastalıklarını ve işyerlerinde sık görülen hastalıkları konuştuk.
#Meslek HastalığıÇukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal, “son yıllarda kişi başına kullanım oranı artan damacanadaki suyun hava ya da güneşe maruz kalmasının, kişiyi ölümle sonuçlanan hastalıklara kadar götürebilen mikroorganizmaların üremesine neden olduğunu” bildirdi.
Çukurova ?niversitesi (Ç?) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatih Köksal, "son yıllarda kişi başına kullanım oranı artan damacanadaki suyun hava ya da güneşe maruz kalmasının, kişiyi ölümle sonu?lanan hastalıklara kadar götürebilen mikroorganizmaların üremesine neden olduğunu" bildirdi.