Güncelleme Tarihi:
Su sebilini temizlemek için genelde çamaşır suyu da sirke kullanımı ele alınır. Farklı litrelere sahip sular hazırlanır ve karışım gerçekleşir. Tabii öncelikle cihazın fişi çekilir ve cihaza yerleştirilmiş olan sebil çıkarılır. Böylece su ile beraber karıştırılmış olan çamaşır suyu ya da sirke karışımı, sebilin iç kısmı için detaylı bir şekilde kullanılır.
Sebil Nasıl Temizlenir?
Sebili temizlemek için öncelikle temizlik sıvısı özel karışım haline getirilmek suretiyle hazırlanır. Bu konuda örneğin 4 litre kadar suyun içerisine bir çorba kaşığı çamaşır suyu dökülebilir. Ancak çamaşır suyunun kokusuz özelliğe sahip olmasına özen gösterilmelidir. Alternatif olarak 1 litre suyun içerisine bir miktar sirke dökmek suretiyle karışım hazırlanabilir. Sıvı dikkatli bir şekilde karıştırılır. Hemen arkasından cihazın fişi çekildikten sonra sebil dikkatli bir şekilde çıkarılır. Karışım özel olarak sebilin içi ve dışı için kullanılır. Bu sayede sebile yerleşmiş olan en Zorlu lekeleri dahi çıkarma imkanı elde edilebilir.
Sebil Temizliği Nasıl Yapılır?
Sebil temizliği farklı yöntemleri kullanmak suretiyle yapılabilir. Bu konuda ortak şekilde ve farklı sitelerde su kullanımının yanı sıra, içerisine özel maddeler dökülür. Bu maddeler kokusuz çamaşır suyu veya 3 ile 4 kap miktarında sirke olur. Prizden fişi çekilmiş olan cihazın üzerinden sebil çıkarıldıktan sonra, hazırlanmış olan karışım ile beraber temizlik gerçekleştirilir. Özellikle çamaşır suyu veya sirke tamamen ortadan kalkana kadar yukarıdan aşağı doğru su akışı devam ettirilir. Böylece sağlıklı ve düzenli bir şekilde sebil kullanılmaya devam edilir.
Sebil Temizleme Detayları
Su ve gerekli çamaşır suyu ile sirke kullanımının üzerinden aşamalı olarak Sebil temizleme gerçekleşir. Tüm aşamalar detaylı olarak ve sıralı şekilde ele alınmalıdır.
- Öncelikle 4 litre kadar su ile beraber 1 çorba kaşığı kadar kokusuz çamaşır suyu karıştırılır.
- Aynı zamanda isteğe bağlı olarak 1 litre suyun içerisine 3 ya da 4 kap sirke suyu karıştırılabilir. Bu konuda beyaz sirke veya elma sirkesi kullanabilir.
- İstenen kıvama gelene kadar karışım hazırlanır.
- Cihazın fişi prizden çıkarılır.
- Sebile yerleşmiş olan şişe dikkatli bir şekilde yerinden çıkarılır.
- Son olarak yukarıdan aşağı doğru hazırlanmış olan karışım ile sebilin iç ve dış kısmı dikkatlice yıkanır.
- Kokusuz çamaşır suyu ve sirke tamamen sebil üzerinden gidene kadar bu işlem devam eder.
Sonuç olarak sebilin iç ve dış kısımları tüm lekelerden ve zararlı unsurlardan arındırılır. Genel olarak isteğe bağlı şekilde çamaşır suyu ile beraber sirke arasından seçim yapılabilir. Burada önemli olan kokusuz çamaşır suyu kullanmak ve doğru miktarda su değerlendirmektir.
Karbonat ile Su Sebili Temizlenir mi?
Karbonat kullanımı üzerinden de yine su sebili temizliği gerçekleştirmek mümkün. Aynayı açıp içerisinde bir miktar karbonat döktükten sonra su ile karışım gerçekleşir. Tabii bunun mutlaka ılık su olmasına özen gösterilmelidir. Çeşmeden su almasına dikkat edilmesi suretiyle mümkün olduğu kadar arınma işlemi gerçekleştirilir. Temizliğin tamamen gerçekleşmesi için ise su ile en iyi biçimde durulama yapılması önemlidir. Sonuç olarak sebil tamamen steril ve temiz bir şekilde kullanılabilir. Bu konuda karbonat, kokusuz çamaşır suyu ya da sirke arasından tercih gerçekleştirilebilir.