ABD'li Washington Post gazetesi, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın Hizbullah'a yönelik planladığı 'çağrı cihazı' tuzağının perde arkasını yazdı. Gazeteye konuşan İsrailli, Orta Doğulu ve ABD'li yetkililere göre İsrail tuzağı ilk olarak telsizlerle başladı daha sonra çağrı cihazları ile devam etti. İsrailli üst düzey yetkililer bile MOSSAD'ın planından 12 Eylül'e kadar haberdar değildi.
#Lübnanİtalya’nın Sicilya adasındaki Porticello limanı açıklarında,19 Ağustos'ta alabora olan “Bayesian" adlı 56 metrelik lüks yat yeniden dünya gündeminde. Ünlü milyarder Mike Lynch ve kızının da aralarında bulunduğu 7 kişinin hayatını kaybettiği kazanın olduğu yerde güvenlik önlemleri artırılırken, ABD medyası lüks yatın içinde son derece gizli belgeler ve yabancı hükümetlere ait gizli verilerin olduğunu öne sürdü.
#Bayesianİstanbul'da düzenlenen operasyonda FETÖ'den aranan hükümlü ihraç öğretmen, saklandığı adreste gözaltına alındı. Sözde sorumlular tarafından verilen talimatların iletildiği mesajlarda, yurt dışına kaçmadan önce örgüt mensuplarının yapması gerekenler ve mağduriyet senaryolarının oluşturulmasına ilişkin bilgiler verildiği tespit edildi.
#FETÖİstanbul'da düzenlenen operasyonda FETÖ'den aranan hükümlü ihraç öğretmen, saklandığı adreste gözaltına alındı. Sözde sorumlular tarafından verilen talimatların iletildiği mesajlarda, yurt dışına kaçmadan önce örgüt mensuplarının yapması gerekenler ve mağduriyet senaryolarının oluşturulmasına ilişkin bilgiler verildiği tespit edildi.
#TerörHayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonYaz ayları geldiğinde deniz, kum ve güneş üçlüsü hemen herkesin vazgeçilmezi olur. Ancak bu keyifli anlar, doğru güneş koruma yöntemleri uygulanmadığında ciddi cilt problemlerine yol açabilir. İşte güneşten korunma konusunda sıkça yapılan 10 hata ve bunlardan nasıl kaçınabileceğiniz hakkında bazı bilgiler.
#Güneş Kremi26 yıldır merkezi İzmir’de bulunan ve Türkiye genelinde 110 şubesiyle hizmet veren Duymer İşitme Cihazları, Türkiye’de tek yetkili distribütörü olduğu seçkin markalarla hastalarına hizmet veriyor. Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve İŞİTBİR (Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği) Başkanı Av. Salih Baz, “5 yıl garantili dünya markası işitme cihazları 3 Boyutlu yazıcı teknolojisi profesyonel ekibimizle kendi atölyelerimizde kişiye özel hazırlanarak kullanıma hazır hale getiriliyor ve kulak içi montajı yapılmaktadır” dedi.
#1Hepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon TavaAdana’da sosyal medyadan av pantolonu siparişi veren M.T. hamile pantolonu ve içlik gelince şok oldu. 845 lira karşılığı aldığı pantolonun yanlış geldiği için büyük şaşkınlık yaşadığını belirten M.T., 'Reklamı da güzel yapmışlar. Farklı isim ve ara yüz kullanıyorlar. Güvensiz sitelerden alışveriş yapmayın. Bu benim ilk ve son oldu. İyi niyetli insan çok ama kötü insanlar da çok.' ifadelerini kullandı.
#AdanaAdana’da sosyal medyadan av pantolonu siparişi veren M.T. hamile pantolonu ve içlik gelince şok oldu. 845 lira karşılığı aldığı pantolonun yanlış geldiği için büyük şaşkınlık yaşadığını belirten M.T., 'Reklamı da güzel yapmışlar. Farklı isim ve ara yüz kullanıyorlar. Güvensiz sitelerden alışveriş yapmayın. Bu benim ilk ve son oldu. İyi niyetli insan çok ama kötü insanlar da çok.' ifadelerini kullandı.
#İnternetHavaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Ancak deniz tatili planı yaparken bazı sağlık risklerini göz ardı etmemek gerekiyor. ABD’de Güney Carolina’da yaşanan ve bir kişinin deniz kabuğuna basarak ‘vibrio’ bakterisiyle enfekte olduğu olay, bu risklerin ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha gösterdi. Peki deniz ve plajlarda hangi zararlı bakteriler yaşıyor? Bu bakterilerden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkMaldivler'in ünlü Yıldız Denizi kısmen gerçek, kısmen kurgu. Bu durum, ülkenin en çok turist çeken yerlerinden birinin gizemini daha da artırıyor. Kafanız karıştı değil mi?
#MaldivlerBebeklik döneminde beklenmedik ölümleri önlemeyi ve bebek sağlığını geliştirmeyi amaçlayan bir İngiliz yardım kuruluşu olan The Lullaby Trust, ebeveynlerin farkında olmadan bebeklerini boğulma veya ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) tehlikesiyle karşı karşıya bırakabileceği uyarısında bulundu. Peki nasıl oluyor da ebeveynler bebeklerini boğulma ya da ABÖS tehlikesine maruz bırakabiliyor?
#Ani Bebek ÖlümüEstetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cenk Melikoğlu, erkeklerde çok sık görülen jinekomasti (erkek memesinde büyüme) rahatsızlığının kalıcı olup olmadığına yönelik çok fazla soru geldiğini belirterek, erkeklerde meme büyümesinin günümüzde yeni tedavi yöntemlerinin (laser, vaser, J-Plasma) birlikte kullanılmasıyla kolaylıkla kalıcı olarak tedavi edilebildiğini kaydetti.
#1Biz yürüyüşçülerin heyecanla beklediği şeydir kar yağışı. Çok yakından takip ederiz. Hatta resmen pusuya yatarız. ‘Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası’, ‘Sibirya soğukları’ gibi cümleler gözlerde ışıldama, hemen fısır fısır konuşma ve eyleme geçmek için hazır ol vaziyeti alma vesilesidir. İşte Kocaeli’nde böyle bir kar yürüyüşü anlatacağım size…
#Bahar GÜNDOĞDUSoğuk havalarda üşümemek için ne yapmalıyız? Üşümeye iyi gelen yiyecek ve içecekler neler? Soğuk havayla mücadele ederken nasıl kıyafetleri tercih etmeli, sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu haftaki yazımız tam size göre!
#Yelda BaşaranPalandöken’den Uludağ’a, Kartalkaya’dan Davraz’a uzanan farklı kayak merkezleriyle ülkemizde bol aktiviteli ve eğlenceli bir kış tatili yapmak mümkün. Kayak seyahati için kıyafet ve aksesuar valizi toparlamaksa biraz zahmetli olabilir. İşinizi kolaylaştıracak ve içinizi ısıtacak parçalarla dolu, erkek, kadın ve çocuklara özel alışveriş listemize göz atabilirsiniz.
#Neslişah ŞatıroğluDonmuş çiğ etler uygun olmayan koşullarda çözülmeye bırakıldığında, tehlikeli bakterilerin üremesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu yüzden çiğ etin bakteri üretmesini önlemek için bazı riskli davranışlardan kaçınmak gerekir. Et çözdürme işlemi sırasında yapılan hatalar, sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabileceği gibi etin lezzetini de bozar.
#SağlıkEtin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...
#Gıda GüvenliğiKoşu ve yürüyüş yaparken performansımızı en üst seviyeye çıkarmak, hava şartlarından en az düzeyde etkilenmek istiyoruz. Bunun için de doğru ekipman gerekiyor. Sonbahar ve kışa en uygun olanlarını uzman jürimize sorduk. ◊ Pınar TAHİRLER/ptahirler@hurriyet.com.tr
#Pınar Tahirlerİskandinav eğitim sisteminde hızla popülerleşen orman okulları projesi, çocuklara doğada öğrenme ilhamını aşılamayı amaçlıyor. Anaokullarını ve ilkokulları kapsayan proje bağlamında, çocuklara uygulamalı öğrenme yoluyla kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunuluyor. Oyunla öğrenen çocuklar hastalıklara karşı bağışıklık kazanırken duygusal anlamda da gelişim gösteriyor. Hem ülkemizde de çeşitli örneklerini görmeye başladığımız orman okulları modelini inceledik, hem de çocukları için bu okulları seçen ailelerle konuştuk...
#EğitimJascon-4 isimli römorkör teknenin aşçısı Harrison Okene için 26 Mayıs 2013 günü çok sıradan başlamıştı. Ama öyle devam etmedi. Çok kuvvetli bir dalganın çarpmasıyla tekne alabora oldu ve 30 metre derinlikte battı. Okene 3 gün boyunca Atlas Okyanusu'nun buz gibi sularında teknede mahsur kaldı ama nihayetinde kararlılığı ve atılganlığı sayesinde sağ salim çıkmayı başardı. İşte Okene'nin film gibi hayatta kalma hikâyesi...
#Harrison Okene