6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazBeş kıtadan 28 ülkenin önde gelen koroları, Dünya Koro Müziği Sempozyumu çatısı altında İstanbul’da buluşuyor. AKM’de ve şehrin tarihi mekânlarında gerçekleşecek konserler ‘Değişen Ufuklar’ teması altında ‘birlikte şarkı söyleme geleneğini’ onurlandıracak...
#KoroTalimhane’den başlayıp, İstiklal Caddesi’ni aşıp Meşrutiyet Caddesi’ne doğru 100 yıllık sanal bir yürüyüşe var mısınız? Yol üstünde sizi Beyoğlu’nun ihtişamlı tiyatro günlerine götürecek, devasa bir tarih bekliyor. Mesela Çiçek Pasajı önceki hayatında İstanbul’un ikinci büyük tiyatrosu, özel locasına atıyla padişah geliyor.
#Yazarİstanbul’da İstiklal Caddesi üzerinde bulunan St. Antuan Kilisesi ile avlunun önündeki 6’şar katlı 2 apartman ve 4 işyerinin başkalarına satılmamasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı veren mahkeme, davalı İtalyan Kraliyet Ailesi’nin 15 vârisinin karara itirazını reddetti.
#GazetehaberiSanat yönetmenliğini opera sanatçısı bariton Caner Akgün’ün, müzik direktörlüğünü ve orkestra şefliğini ise genç kuşağın en önemli isimlerinden Cemi’i Can Deliorman’ın gerçekleştirdiği Gedik Sanat, yenilikçi ve idealist bir programla 2019-2020 sanat sezonuna start veriyor.
#Gedik Sanatİstanbul bahara Barok dönemin sevilen bestecilerinden Pergolesi’nin ezgileriyle girecek. İstiklal Caddesi’ndeki St. Antuan Kilisesi’nde sunulacak olan bahar konserinde Pergolesi’nin Paskalya için yazdığı Stabat Mater baroksever dinleyicisiyle buluşacak. 7 Nisan Cumartesi günü, saat 20.00’de gerçekleşecek olan konsere girişler ise ücretsiz.
#Barokİstanbul’da Hıristiyanlar 24 Aralık’ı 25 Aralık’a bağlayan gece Noel ayinlerini kentteki 13 Katolik kilisesinde kutladı. Papa’nın da Türkiye’ye geldiğinde ziyaret ettiği St. Esprit Kilisesi’ndeki ayine biz de katıldık. Kilisenin pederi Lui Pelad’ın yeni yıl için ilk temennisi ‘Barış ve huzur’ oldu.
#YılbaşıArkas Holding’in sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde; üç solist sanatçının bir araya geldiği Arkas Trio, Türkiye’nin kurumsal bir çatı altında kurulan ilk triosu. Alman çello solisti Gustav Rivinius ile Türkiye’de doğup dünyaya açılan Emre Elivar ve aynı zamanda Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz’dan oluşuyor. Üçlü; Joseph Haydn, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms gibi bestecilerin eserlerinden oluşan zengin bir programla, eylül ayı sonunda, İstanbul’da Sent Antuan Kilisesi ve İzmir’de Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde lansman konserleri vermişti. Şimdi aralık ayında İstanbul’da vereceği iki konsere hazırlanıyor. Arkas Trio ile onları bir araya getiren eski dostluklarını ve müzik serüvenlerini konuştuk.