Kesin tedavisi bulunmayan ölümcül SSPE (Subakut Sklerozan Panensefalit) hastası genç, yatağa mahkum bir şekilde yaşam savaşı veriyor. Hastalığından ötürü 5 yıldır göz kapaklarını kırpamayan genç, bu sebepten ötürü kan çanağına dönen gözlerinden gözyaşı döküyor.
#SSPE HastasıŞanlıurfa’da, 42 yaşındaki şoför Hüseyin Seçimkaya, ilaç masraflarını karşılayamadığı 16 yaşındaki SSPE hastası oğlunu Valiliğe bırakmak istedi. Korumaların engel olduğu babaya makamında görüştüğü Vali İzzettin Küçük, çocuğunun tedavisi konusunda yardımcı olunması talimatını verdi.
Şanlıurfa'da, 42 yaşındaki şoför Hüseyin Seçimkaya, ilaç masraflarını karşılayamadığı 16 yaşındaki SSPE hastası oğlunu Valiliğe bırakmak istedi. Korumaların engel olduğu babaya makamında görüştüğü Vali İzzettin Küçük, çocuğunun tedavisi konusunda yardımcı olunması talimatını verdi.Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA
#ŞanlıurfaAnkara Üniversitesi (AÜ) Kalp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda gerçekleştirilen ameliyatla Türkiye'de ilk kez total yapay kalp takılan kadın hasta olan Hülya Usta, gözlem altında tutulduğu Ankara'da bile memleketi Amasya'daki SSPE hastası oğlu Onur'u düşünüyor.
İl Sağlık Müdürlükleri ve SSPE dernekleri kayıtlarına göre 300'den fazla SSPE hastası olan Güneydoğu'daki 5 ilin tek çocuk nöroloğunun da Diyarbakır'dan tayini çıktı. Diyarbakır SSPE Derneği Başkanı Arat, “Bölgedeki hastalar Diyarbakır'a geliyordu. Ancak tek çocuk nöroloğunun tayini çıkınca doktorsuz kaldık” dedi.
Türkiye genelinde kızamık virüsünün neden olduğu SSPE olarak bilinen "Subakut Sklorezan Panansefalit" hastası bin 500'e yakın çocuk olduğu bildirildi. SSPE Derneği Başkanı Cengiz Kara, bu rakamın Almanya'da 4, Arjantin ve Berzilya'da ise 40 olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de iki gün arayla bir SSPE hastası çocuk ölüyor ve her gün bir çocuk daha bu hastalığa yakalanıyor" dedi.
Ankara’da yaşayan bir ailenin spastik engelli oğullarının büyümesinin ilk kez ABD’de uygulanan "Ashley Tedavisi" ile durdurulmasını istemesiyle başlayan tartışmaya, 14 yıl önce SSPE (kızamık virüsünün beyin omurilik sıvısına karışmasıyla ortaya çıkan bir hastalık) hastalığına yakalanan 27 yaşındaki oğlu Ozan ile zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Gülsüm Çakır Özümok da katıldı. Özümok, "Beni Ozan’a bakmak değil, devletimizin kurumlarına gidince gördüğüm muamele yordu" diyor.