Spil dağı Türkiye'nin en ünlü dağlarından biridir. Ege bölgesinde yer alan bir dağ olan Spil dağı yüksekliği ve dağ hakkında efsane de merak edilmektedir. Spil dağına ziyaret etmek isteyenler dağ hakkında araştırma yapmaktadırlar. Özellikle dağın kaç metre yükseklikte olduğu ve nerede olduğu hakkında bilgi edinmek istemektedirler. Peki, bu kadar merak edilen ve araştırılan Spil dağı nerede? Spil dağı yüksekliği (rakım) kaç metre? Spil dağı efsanesi hakkında bilgi nedir? Sizler için bu soruların cevaplarını derledik.
#Spil Dağı Nerede?Manisa'nın Ahmetli ilçesinde demir yolu yol kontrol memurluğundan emekli olan Mehmet Erbil (69), çalıştığı dönemdeki gibi her gün 20 kilometrelik yol yürüyerek hem diktiği ağaçlara bakıyor hem de raylara bırakılan kaplumbağaları kurtarıyor. Demir yolu hattına 3 bin, ildeki dağlara ise 6 bin fidan diken Erbil, "Yanımda kaplumbağalar için su taşıyorum. Binlerce kaplumbağa kurtardım, kurtarmaya da devam ediyorum" dedi.
#ManisaTürkiye'de birçok milli park vardır. Ege bölgesinde yer alan bir mili park olan Spil dağı en çok ziyaret edilen yerlerden bir tanesidir. Ege bölgesinin turizm gelirini de oluşturan bir milli park olan Spil dağı milil parkı sürekli olarak ziyaret edilen bir milli parktır. Özellikle hafta sonu Spil dağı milli parkı daha çok ziyaret edilmektedir. Peki, Spil dağı milli parkı nerededir? Spil dağı milli parkına nasıl gidilir? Spil dağı milli parkında ki konaklama imkanları nelerdir? İşte Spil dağı milli parkı ile ilgili tüm detaylar.
#Spil Dağı Milli Parkı NeredeUyanış Büyük Selçuklu dizisiyle birlikte gündeme gelen isimlerden biri de Serdar Kılıç oldu. Doğadaki İnsan programıyla tanınan Serdar Kılıç, Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş'ın oyuncu kadrosunda bulunduğu dizinin ilk bölümünde Sultan Alparslan karakterini canlandırdı. Peki, Uyanış Büyük Selçuklu’da Sultan Alparslan’ı canlandıran Serdar Kılıç kimdir?
#Uyanış Büyük Selçuklu’Da Sultan AlparslanKadir, Emre, Yalçın ve Behzat Doğrubakar kuzenler, daha önce hiç denemedikleri karavan tatili için kolları sıvayıp yola çıktı. Dört acemi karavancı 11 gün boyunca Ege’nin altını üstüne getirdi. Çok güzel manzaralara uyandılar ancak bazı küçük aksiliklerle de karşılaştılar. Böyle bir maceraya atılmak isteyenlere ilham verecek tecrübelerini konuştuk…
#GezginGazeteci, yazar ve hukukçu kimliğiyle tanıdığımız Özgür Mumcu bir sürpriz yaptı; ilk romanını yayımladı. Balkanlar’dan İstanbul’a koşan bir çocuğun adımlarında başlayan bu hınzır ve maceracı roman Manisa’ya uğrayıp tarihin kırılma anlarında döne dolaşa Paris’e, Belgrad’a uzanıyor... ‘Barış Makinesi’nde yepyeni bir Mumcu var.
#Uğur MumcuGeçen hafta hem Bodrum’da hem de İzmir Alaçatı’da ‘Ot Festivali’ vardı. Ben Alaçatı’dakine katılabildim. Tarlalarda ot topladım, mutfaklarda bu otların lezzetli yemeklere dönüşmesini izledim, Alaçatı’nın güzel sokaklarında ve küçük kahvelerinde baharın keyfini çıkarttım. Bu hafta sizinle bu keyifli yolculuğu paylaşacağım.
Yarıyıl tatili geldi. Okulların kapanmasını nedense yetişkinler de dört gözle bekler. Bu mevsimdeki tatillerde ağırlık karlı dağlardır. Bilen kayar, bilmeyen kızağa biner, onu da yapamayanlar kar topu oynamakla yetinir. Ben ise size lezzetli bir yolculuk önereceğim. İstanbul’dan çıkıp Bursa, Akhisar, Manisa, İzmir, Selçuk, Tire, Ödemiş, Birgi, Bozdağ, Salihli üzerinden turu tamamlayacağız.
İzmir'de kirlilik yarattığı gerekçesiyle çevrecilerin büyük tepkisine neden olan balık çiftliklerinin kurulacağı alanlar Çevre ve Orman Bakanlığı bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından belirlendi. Karaburun'da 4, Dikili'de 2, Foça'da 1, Seferihisar'da 1 ve Çeşme-Urla ilçe sınırlarını kapsayan bölgede 1 alanda balık çiftliği kurulabilmesi kararı alındı.