Şef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluABD'nin Ohio eyaletinin Jefferson şehrinde yaşayan April Balascio'nun, dışarıdan bakan herkesin "sıradan" diye tabir edebileceği bir hayatı vardı. Ancak gerçekler film senaryolarında bile olamayacak kadar inanılmazdı.
#ABDDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla unutulmaz bir tören düzenlendi. Lisenin öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro, en güzel şarkıları bu anlamlı gün için söyledi. Öte yandan törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz da unutulmadı. Yalçın ve Yılmaz’ın fotoğrafları da alanda yerini aldı. Tören hediye takdimi ve pasta kesimi ile son buldu.
#24 Kasım Öğretmenler GünüChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon HurmasıRegl ağrısına iyi gelsin diye sıcak su torbasını dolduran genç kadın, başına geleceklerden habersiz bir şekilde kanepeye uzandı. Sıcak su torbası sadece dakikalar sonra patladı ve kadının vücudu yandı. Yaşananların sebebinin ‘son kullanma tarihi’ meselesi olduğunu ise çok sonra öğrendi
#Sıcak Su TorbasıAnanaslı pizza tarifi, farklı lezzetler denemek isteyenler için nefis bir alternatif. Ananasın lezzetinin yanı sıra tatlı ve tuzlunun uyumunu çok seveceksiniz. Peki ananaslı pizza nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz tüm yapılış aşamalarını derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#PizzaEzogelin çorbası, en sevilen çorbaların başında geliyor. Ezo gelin çorbası ilk olarak 1900'lü yılların başında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılmış, daha sonra tüm Türkiye genelinde bilinen bir lezzet haline gelmiştir. İçerisindeki bulgur, mercimek ve pirinciyle de oldukça besleyici. Eğer et veya tavuk suyu ile hazırlanırsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Ezogelin Çorbası TarifiPalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalSancılarına iyi gelsin diye sıcak su torbasını dolduran genç kadın, başına geleceklerden habersiz bir şekilde kanepeye uzandı. Sıcak su torbası sadece dakikalar sonra patladı ve kadının vücudu yandı. Yaşananların sebebinin ‘son kullanma tarihi’ meselesi olduğunu ise çok sonra öğrendi
#Sıcak Su TorbasıMasterchef Alinazik kebabı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tarihi Osmanlı dönemine dayanan alinazik, patlıcan yemeklerinin en sevilenlerinden biri. Kuşbaşı etinin kullanıldığı alinazik kebabı, satır eti, kıyma ya da kuşbaşı kullanarak tarifi hazırlamanız mümkün. Peki, alinazik kebabı nasıl yapılır? İşte, etli ve kıymalı Alinazik tarifi ve püf noktaları...
#Alinazik YapılırMasterChef iç pilav tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Esnaf lokantalarının akla gelen ilk lezzetlerinden iç pilavı etli veya kuzu ciğeri ile hazırlanabiliyor. Bu nefis tarif içerisine eklenen baharatları, kuş üzümü ve fıstıklarla lezzetini katlıyor. Eğer denemek isterseniz, iç pilavı tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef İç Pilav TarifiBayramiç beyazı, sadece Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yetişen bir tür nektarin. Erik büyüklüğünde, içi beyaz ve sarı-yeşil kabuğu pürüzsüz. Aroması da kayısı, şeftali, erik karışımını hatırlatıyor; yani benzersiz. Başka bir yerde ekilip hasat edildiğinde beyazlığı da tadı da aynı olmuyor. Bunun sebebi de Kaz Dağları’nın oksijeni ve bitki örtüsü... Endemik bir genotip olduğu Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili ile de belgelendi. Zamanı geçmeden bu aromatik meyveyi sofranıza şef Nur Aktı Yıldırım’ın tarifleriyle taşıyın.
#Bayramiç BeyazlarıAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuHayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıBurrito, Meksika usulü dürüm olarak adlandırılabilir. Tortille ekmeği ile hazırlanan bu sokak lezzeti bol malzemeli ve oldukça doyurucu. Burrito kırmızı etle hazırlandığı gibi tavuk etiyle de yapılabiliyor. Yanındaki sosuyla da ayrı bir lezzeti oluyor. Peki burrito nerenin yemeği, nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#BurritoMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurMasterChef sakızlı kebap tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. MasterCehf Türkiye yeni bölümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 farklı kebap tarifi yapılacak. Marmara Bölgesi'nden Bursa mutfağından sakızlı kebap tarifi de bunlardan biri. Peki Sakızlı kebap nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Sakızlı Kebap Tarifi