İki ya da daha fazla kişinin, bir konu hakkında, karşılıklı konuşturulmasına söyleşmeye bağlı (diyalog) anlatım adı verilir. Söyleşmeye bağlı anlatımda iki kişinin karşılıklı olarak konuşmasına, “diyalog”, kişinin kendi kendine yaptığı konuşmalara ise, “monolog” adı verilir. Söyleşmeye bağlı anlatım nedir ve özellikleri nelerdir sizler için derledik.
Yazar, ele aldığı konunun dikkate alınmasını ve okuyucunun ilgisini çekmesini ister. Metnin yanı sıra yazarın zihninin amacına hizmet etmek için çaba gösterilir. Bu nedenle, her metnin oluşturulma amacı vardır. Metnin oluşturulma amacına bağlı olarak konu, anlatım ve anlatım tarzı seçilir. Peki bir yazar kafasındaki amaca bağlı olarak ne tür hikâye anlatımı kullanabilir?
Türk edebiyatı üzerinden günümüzde birçok farklı anlatım şekli bulunmaktadır. Bunlar hem yazılı hem de sözlü olarak ön plana çıkar. Özellikle söyleşmeye bağlı anlatım merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki söyleşmeye bağlı anlatım nedir ve özellikleri nelerdir? Örnekleri ile maddeler halinde konu anlatımı üzerine detayları derledik.
#EğitimBireyler çok sayıda konuda kompozisyon yazabilirler. Elbette ki kompozisyon yazarken nasıl yazıldığı, yazım kurallarının ne olduğu bilinerek doğru bir şekilde yazılmalıdır. Bu amaçla kişiler örnek kompozisyonları inceleyebilir okuyabilir. İlk önce kompozisyonun ne olduğu doğru ve detaylı olarak bilinmelidir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kompozisyon Nedir Ve Nasıl Yazılır?