Soya fasulyesi, filizlenerek yetişmesiyle tanınan bir besin kaynağıdır. Doğu Asya kültürüyle bağlantılı olan bu besinin nasıl yetiştirildiğiyse büyük bir merak konusudur. Peki, soya fasulyesi nerede ve hangi şartlarda yetişir? Ülkemizde soya fasulyesi yetiştirilen bölgeler var mı? Sizler için soya fasulyesinin nasıl yetiştiğini derledik.
ADANA’nın Seyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, iç üretime olumsuz yansıyan, üretimin düşmesine ve fiyatların yükselmesine neden olan politikaların terk edilmediği takdirde 2019’da gıda maddelerine daha yüksek fiyatlar ödeneceğini söyledi.
#ADANASeyhan Ziraat Odası Başkanı Cahit İncefikir, iç üretime olumsuz yansıyan, üretimin düşmesine ve fiyatların yükselmesine neden olan politikaların terk edilmediği takdirde 2019'da gıda maddelerine daha yüksek fiyatlar ödeneceğini söyledi.
#Gıda FiyatlarıGeçen haftaki yazıyı okuyanlar hatırlayacaktır, et yemeyen insanların sık sık cevap vermek zorunda kaldıkları soruları ve bunlara verilebilecek olası yanıtları anlatmıştım. Bu yanıtların bir kısmı, et endüstrisinin dünyadaki kaynakları nasıl tükettiği üzerineydi.
#Et TüketimiTürkiye’de tarım alanlarında ekim giderek daralırken, Türk işadamları gıda alanında yatırım için yurtdışını tercih ediyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Asya’ya birçok ülkede arazi alan Türk işadamları, tarımın dışında gayrimenkul ve turizm gibi alanları da değerlendiriyor.
#ArsaTürkiye'de bu yıl geçen yıla göre, üretim buğdayda yüzde 13,8, kayısıda yüzde 65,4 azalırken, yaş çayda yüzde 6,8, üzümde yüzde 4,1 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bitkisel ürünler arasında tahıllar grubunun üretim miktarı yüzde 12,7 azalışla 37 milyon 489 bin 268 tondan 32 milyon 714 bin 157 tona düştü.