Yükseköğretimde “sosyal sorumluluk”, “toplumsal katkı”, “gönüllülük” gibi farklı isimlerle dersler kapsamında yaşadığı evrene, insana, hayvana ve nicelerine karşı sorumlu bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Üniversitelerde bu çerçevede farklı alanlarda toplumsal farkındalık oluşturmaya ve yaşamın her anının farkında bireyler yetiştirmeye gayret ediliyor. Köy okullarına destek çalışmaları, ihtiyaç sahiplerine yardım faaliyetleri, çevre kirliliğine ilişkin dikkat çekmek için etkinlikler ve daha nicelerine ulaşmak bunlardan bazıları. Gönüllü akademisyenler ve onların etrafına toplanan yürekli öğrencilerden oluşuyor. Bizler akademisyenler olarak yükseköğretim öğrencisine sosyal sorumluluk faaliyetleri içinde var olmaları için teşvikler sağlamayı hedefliyoruz.
#Konuk YazarSpor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi, önceki gün Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Avukat Dr. Rezan Epözdemir, kanuna dair tüm merak edilenleri anlattı.
#Rezan Epözdemir1 Ağustos’ta Türkiye’de şans oyunları düzenlemesini Milli Piyango’dan devralan Sisal Şans, yaklaşık 40 günde 240 milyon liralık ikramiye dağıttı. Sisal Şans CEO’su Selim Ergün yenilenen şans oyunlarını, güvenlik önlemlerini ve şirketin online-perakende hedeflerini açıkladı.
#YAZARİsmail Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü olarak atanmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. İTÜ bünyesinde pek çok görevde bulunan İsmail Koyuncu, TÜBİTAK bünyesinde de bazı görevlerde bulundu. Peki, Prof. Dr. İsmail Koyuncu kimdir ve nereli? İşte, İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#İsmail KoyuncuYeni kabine listesinde yer alan isimlerden biri de Bekir Pakdemirli oldu. Gıda, bilgisayar ve otomotiv alanında çeşitli şirketlerin kuruluşunda bulunan Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Tarım ve Orman Bakanı olarak atandı. Peki, Bekir Pakdemirli kimdir? İşte ilk Tarım ve Orman Bakanı’nın hayatına ilişkin bilgiler!
#Bekir PakdemirliCumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk ekonomi yönetimi belli oldu. Listeye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak getirildi. Albayrak, böylece ekonominin dümenine geçti. Ticaret Bakanlığı’na ise iş insanı Ruhsar Pekcan gelirken, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da artık bakan. Yeni kabine üyelerinin açıklanmasının ardından, hem kamu kurumlarında deneyim kazanan bürokratların hem de özel sektörde yeniliklere imza atan ve öncülük yapan isimlerin bakanlıklara getirildiği yorumları yapıldı. Bakanların ilk icraatları ve alanlarına yönelik uygulamaları merakla bekleniyor.
#EkonomiBilkent Üniversitesi’nde sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüten öğrenci topluluğu Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP), geçen yıl ilkini düzenlediği ‘Gönüllülük Zirvesi’nin ikincisini bu yıl Türkiye Barolar Birliği (TBB) Litai Hotel Kongre Merkezi’nde 15 Nisan Pazar günü gerçekleştirecek.
#Bilkent ÜniversitesiMağazalardaki bağış kumbaralarını dijitale taşıyan Yuvarla, kullanıcıların e-ticaret sitelerinde yaptıkları ödemelerin küsuratlarını yuvarlayarak dernek ve vakıflara bağışlıyor. Yuvarla kurucu ortağı Emre Danacı, “600 binden fazla küsuratlı harcama işlemi yuvarladı. Yarım milyon TL’den fazla bağış yapıldı” dedi.
#StartupHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentKoç Holding'in 2016 yılı finansal sonuçları açıklandı. Koç Holding'in konsolide cirosu geçen yıl 70,9 milyar TL, ana ortaklık payı net dönem karı ise 3,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Holding, 2016 yılında 6,2 milyar TL kombine yatırım gerçekleştirirken, son 5 yılda yaptığı yatırım miktarı 30 milyar TL'ye ulaştı.
#Koç Holdingİyi bir üniversiteye kapağı atmak, çok yüksek dereceyle mezun olmak iyi bir iş bulmak için artık yeterli değil. Günümüz iş dünyası, eğitim hayatınız boyunca kendinizi çalışma hayatına nasıl hazırladığınıza bakıyor. Üniversiteler de son yıllarda sundukları staj olanakları, şirketlerle ortak oluşturdukları ders programları ve kariyer merkezleri vasıtasıyla öğrencilerini iş hayatına hazırlıyorlar.
#İş HayatıTÜRKİYE’nin hedeflediği büyüme için sağlam bir bankacılık sektörünün kilit önemi bulunduğuna dikkat çeken Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Sağlam bankacılık sektörü için güçlü özkaynak yapısı gerekir. Dolayısıyla bankacılık sektörünün kârlı olması kimseyi kıskandırmamalı. Çünkü bankaların öz kaynakları ne kadar güçlü olursa o ülkenin ekonomisi de o kadar güçlü olur” dedi.
#Amerikan Merkez Bankası’