Suadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis Yılmaz35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Bu yıl gençler malzemeye olan farklı bakış açıları ve kullandıkları yeni tekniklerle jüriyi derinden etkilemeyi başardı. Hatta bir de jüri özel ödülü verildi. Şimdi sıra bu yıl Portekiz’de alacakları eğitimde.
#Ebru ErkeTarih boyunca fakirin de zenginin de sofrasını süsleyen sakatat yemekleri bütün dünyada olduğu gibi bizim kültürümüzde de çok sevilir. Genel olarak kokoreç, işkembe-paça ve ciğerle sınırlandırdığımız sakatat aslında engin bir deniz. Büyükannelerimizin ellerinde şifa niyetine pişen dil, yürek gibi parçalara iadei itibar genç şeflerden geliyor. Şefler, gözde sakatatlarıyla yaptıkları özel lezzetlerin tariflerini verdi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMHavayolu uçuşlarında kokpitte tek pilot olması ve diğer pilotun dinlenme bölümüne geçmesi ne kadar güvenli? En az mürettebatla uçuşları gerçekleştirmek, iş yükünün azaltılması, özellikle pilotların daha az yorulması gibi birçok hedefin yer aldığı eMCO uygulaması ne kadar gerçeğe yakın? Ama uygulama için her geçen gün bu zamansız akla yaklaşım sürüyor.
#Emco UygulamasıSon dönemde popüler hale gelen Kore yemekleri çok seviliyor. İstanbul’un dört bir köşesinde bu restoranlar hizmet vermeye devam ediyor ve yenileri açılıyor. Bu lezzetli ve ilginç mutfağı denemek isteyenler için Kore restoranlarının en popüler olanlarını derledik.
#Kore MutfağıBazı kaynaklar bilinenin aksine anavatanının Fransa değil, Avusturya olduğunu ve Osmanlı etkisiyle yapıldığını söylüyor. Tuzlu ya da tatlı olsun, çıtır çıtır ama yumuşacık, ağızda eriyen bir lezzet... Yerken alacağınız keyif, içine ne koyulduğuna da bağlı... Türkiye’nin dört bir yanında, en iyi kruvasan sandviçleri yiyebileceğiniz mekânları keşfetmek için listemize göz atın.
#KruvasanAslan burcu erkeği, cömert olmasıyla bilinir. Yer aldığı ortamda cömert ve eğlenceli davranışlar sergileyen aslan burcu erkeği, elini cebine atmaktan hiç kaçınmaz. Aslan burcu erkeğinin fiziksel ve temel özellikleri, olumlu ve olumsuz yanları, iş, aşk ve cinsel hayatı hakkında bilgiler..
#Aslan Burcu ErkeğiYeni seneyi karşılarken yetişkinler için yılbaşı sofrası kurulur da çocuklar unutulur mu? Miniklerin en çok sevdiği şey, ailelerinden ayrı bir masada yaşıtlarıyla beraber yemek yemek. Mutluluklarını katlamak için onlara özel menü hazırlayıp sofralarını süsleyebilirsiniz.
#ÇocukTürkiye’nin tek 2 Michelin yıldızlı restoranı TURK’ün ekibiyle aile sofrasına (family table) oturduk. Tavuk suyuna şehriye çorbası, et suyuna pilav ve kıymalı patates oturtma yiyip karamel soslu muhallebi eşliğinde tatlı bir sohbete daldık. Konu elbette Michelin gecesine de geldi. Şef Fatih Tutak: “Hayranı olduğum dünyaca ünlü şeflerin çoğundan mesaj aldım. Bu çok onur verici bir şey.”
#Ebru ErkeMasterChef Erim Şanal kimdir? sorusu eleme potasına girmesiyle izleyenlerin gündemine geldi. Yedeklerden ana kadroya girerek yarışmaya hızlı giriş yapan MasterChef Erim, hazırladığı yemeklerle de şeflerin beğenisini alıyor. 23 yaşında olan Erim Şanal, ilk turda soslu levrek ile şeflerden 3 evet alarak turu geçmişti. Aslen Erzincanlı olup İstanbul'dan yarışmaya katılan Erim, tabaklarıyla olduğu kadar karakteriyle de dikkatleri üzerine topluyor. Peki, MasterChef Erim kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Erim'in hayatı ve biyografisi.
#Masterchef Erim KimdirÖğünlerimizin vazgeçilmezi, sofralarımızın demirbaşı salatalar. Ortaya paylaşımlık veya doyurucu bir öğün olarak tercih ediyoruz... Klasikten sıkıldıysanız malzemelerle oynayıp yeni salatalar hazırlayabilirsiniz. Yaptığı değişik ve doyurucu salatalarla gurmelerden daima tam puan alan Tuzz’un şefi Nilay Lale’den ilham verici, farklı salata tarifleri aldık.
#Salata