Üsküdar Belediyesi-Adasokağı Kadınlar Hentbol Süper Ligi maçı için ilginç iddia. Adasokağı Kulübü, 21 Aralık’taki Üsküdar Belediyesi maçında masa hakeminin 1 gollerini eksik yazması nedeniyle karşılaşmayı 29-28 kaybettiklerini ileri sürdü.
#Hentbolİzmir’in şirin ilçesi Seferihisar’da umudun fidanları yeşeriyor. LÖSEV'in Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği'nde yetişen satsuma mandalinaları, sadece bir meyve değil, aynı zamanda lösemili çocuklara ve dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara uzanan bir el olarak karşımıza çıkıyor.
#1Olten ailesi; girişimci ruhla ülke için katma değer yaratıyor, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri filarmoni orkestrasıyla hem gençlere iş imkânı sağlıyor hem de birçok kişiyi müzikle buluşturuyor. Fatma Olten, bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında yüzlerce konser veren Olten Filarmoni Orkestrası’nın dünyaca ünlü salonlarda da yer almasını hedeflediklerini söylüyor.
#1AVRUPA’da, ABD’de emekli olanların uzun süre tatillerini geçirdikleri Türkiye’de emeklilerin tatil yapamamasını dert edinen turizmci Halil İbrahim Çevik, sosyal sorumluluk projesi başlatarak otelinde her ay 40 emekliyi birer hafta ağırlamaya karar verdi.
#EmeklilerGirişimci 13 kadın, toprakta hep eli olan ama adı pek de anılmayan hemcinsleri için kooperatifleşti. Tarımda kadının parmak izini belirginleştirmek isteyen Tarımda Kadın Kooperatifi, sürdürülebilir tarım için kadın üreticilerin daha çok söz sahibi olmasını istiyor. Ayrıca; kültürel, gastronomik ve tarımsal değerlere sahip çıkan ‘agroekoturizm’ destinasyonu yaratmak da hedefler arasında...
#1Türk ezgilerini ilk kez dünyaya tanıtan, caz müziği ve vurmalı çalgıların ustası kültür elçimiz Okay Temiz’le ritmin psikolojik ve fizyolojik tedavi edici gücünü konuşmak için bir araya geldik. Temiz’le Galata’daki ritim atölyesinde hem çaldık hem sohbet ettik.
#Okay TemizAdana'da ilk kez gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) Demirören Medya standına kurulan Radyo D stüdyosuna yayın konuğu olan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Üyesi İrem Bayraktar, "Gençlerin mutlaka bir proje geliştirip, o projeyle topluma ve insanlığa fayda sağlama konusunda çalışmalar ortaya konulmasını oldukça önemsiyoruz" dedi.
#TeknofestEğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere 2022 yılından bu yana IMCD ve TEGV iş birliği ile yürütülen Bilim Ateşböceği Tırı projesi dört bölgede 2500 çocuğa ulaştı. Dünyanın önde gelen özel kimyasallar ve bileşenleri distribütör şirketi IMCD, yeni dönemde laboratuvarı olmayan okulların atıl odalarından birini Bilim Odasına dönüştürmek için de kolları sıvadı.
#Sponsorlu İçerikSon dört yıldır İngiliz kraliyet ailesinin başını en çok ağrıtan üyeleri Prens Harry ile Meghan Markle. Ailede ölümler oldu, doğumlar oldu, ciddi hastalıklar yaşanıyor. Ama Sussex çifti dönemsel suskunluklarını bozup ara ara dikkatleri kendi üzerlerine çekiyor. Böyle zamanlarda da ailenin diğer üyelerini kelimenin tam anlamıyla "ezip geçiyorlar."
#Prens HarryUstadan çırağa geçen, el emeği ve beceri isteyen 123 meslek kayboldu veya kaybolmaya yüz tuttu. Teknolojinin ilerlemesi gibi sosyal hayatı etkileyen birçok faktör yeni meslekleri ortaya çıkarırken geleneksel bazı mesleklerin ve zanaatların kaybolmasına sebep oldu. İşte kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler...
#Özge EsenZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#DeprembisZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#DepremZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremYarının Köyleri isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adana’dan sonra İzmir Ulamış Köyü’ne bir dijital merkez açıldı. Proje sayesinde kadınlar e-ticaret yapıyor, çocuklar kodlama ve robotik eğitimi alıyor, çiftçiler de dijital tarıma adım atıyor. Adana’daki merkezden destek alan girişimci kadınlar yaklaşık 1 yılda ülke sınırlarını aşıp yurtdışına satış yapmaya başladı. İzmir’deki açılış vesilesiyle onlara sorduk: “Daha önce hiç tadına bakmadığım meyveyi bugün üretiyorum, satıp para kazanıyorum.”
#Kadın2021 yılında Siemens Healthineers Türkiye tarafından hayata geçirilen, ‘Algoritmalar ve Bitkiler’ adlı serginin ardından bu kez de ‘Algoritmalar ve Hayvanlar’ adlı sergi çevrimiçi ziyarete açıldı. Sergide hayvan sağlığında tıbbi görüntülemenin önemine dikkat çekmek için farklı türde hayvanların tanı amacıyla çekilmiş MR ve bilgisayarlı tomografi görüntüleri sanatsal bir yorumla yer alıyor.
#Siemens Healthineers TürkiyeTürkiye'nin ilk elektrikli şarj işletmecisi lisansının sahibi olan ENYAKIT, gelecek nesillerin çevre ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Çevren Geleceğindir’ projesi kapsamında çocuklarla bir araya geldi.
#1