Kol ağrısı denilen hastalık, kolun belli bir kısmının ya da tamamında görülen bir rahatsızlık olarak bilinir. Kolda yanıcı etki göstermesinin yanı sıra kasılma ve kramplara da neden olur. Kolun tek bir bölgesinde de meydana gelebilen kol ağrısı, kolun bütün bir kısmına da yayılabilir. Ağrıyan kolun dinlenmesi ve bir süre hareketlerinin kısıtlanması gerekir. Ağrının büyüklüğü ve düzeyine göre akut ya da kronik görülebilir. Sağ ya da sol kolda meydana gelen kol ağrısının pek çok farklı nedeni bulunur. Sol kol ağrısı neden olur ve sol kol ağrısı için hangi doktora gidilmelidir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sol Kol AğrısıKolda bulunan kasların ve kemiklerin zarar görmesi veya iltihaplanması nedeniyle, kol ağrıları meydana gelebilir. Kolların sürekli çalışması, yapılan ağır sporlar da kol ağrısının diğer nedenleri arasında yer alır. Kol ağrısına ne iyi geldiğini ve ağrının nedenlerini sizler için araştırdık.
#Kol Ağrısı Neden OlurBURSA’da sol kol ağrısı şikayetiyle hastaneye getirilen 16 yaşındaki kızın kolundan ameliyatla 21 dikiş iğnesi çıkarıldı. İki buçuk saat süren operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. M. Şerif Özkan, “Böyle bir olayla ilk kez karşılaştım ve bu vakayı akademik bir dergide yayınlamayı düşünüyorum” dedi.
Sağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla Bayraktarİzmir'de ani gelişen ve şiddetlenerek süren göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve kalp krizi geçirdiği şüphesi üzerinde durulan Mete Karan'a (17), bölgesel miyokardit (kalp kası iltihabı) teşhisi konuldu. Doç. Dr. Önder Doksöz, özellikle geçirilmiş grip, Covid-19 gibi viral hastalıklar sonrasında kalp krizini taklit eden belirti ve bulguların görülebildiğini, bölgesel miyokardit tanısında literatürde bildirilmiş 6 vaka bulunduğunu, Mete'nin 7'nci vaka olduğunu söyledi.
#Mete Karanİzmir'de ani gelişen ve şiddetlenerek süren göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran ve kalp krizi geçirdiği şüphesi üzerinde durulan Mete Karan'a (17), bölgesel miyokardit (kalp kası iltihabı) teşhisi konuldu. Doç. Dr. Önder Doksöz, özellikle geçirilmiş grip, Covid-19 gibi viral hastalıklar sonrasında kalp krizini taklit eden belirti ve bulguların görülebildiğini, bölgesel miyokardit tanısında literatürde bildirilmiş 6 vaka bulunduğunu, Mete'nin 7'nci vaka olduğunu söyledi.
#Mete Karanİngiliz seslendirme sanatçısı yüzünde oluşan şişliğin sebebini bir kaç ay önce yaptırdığı botoks tedavisine bağladı. Ancak sürekli kulağına gelen ses ve göz kuruluğu da şikayetlerine eklenince kendini kötü bir sürprizin beklediğini anladı...
#İngiltereİstanbul'da yaşayan Fatma Kırçe (52), geçen ağustos ayında dayanılmaz göğüs ağrısı, sol kol uyuşmasıyla acil servise gitti. Kırçe'ye kalp krizi geçirdiği sanıldı ve anjiyo yapılması gerektiği söylendi. Bezmialem Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir'e giden Kırçe'nin kan tahlilleri ve diğer testlerinde kalp krizi belirtisi olmasına rağmen yapılan anjiyosunda tüm kalp damarları normal çıktı. Birkaç ay öncesinde annesini yitiren ve ailevi sorunlar yaşayan Kırçe'nin 'kırık kalp sendromu'na yakalandığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Özdemir, halk arasında kırık kalp sendromu olarak bilinen 'Takotsubo' sendromunun geçici bir durum olduğunu ve kalp krizindeki gibi kalıcı hasar bırakmadığını söyledi.Fatma Kırçe ise "Ben böyle bir hastalık daha önce duymadım. Ama benimki gerçekten strese bağlıymış. Üzüntülerden ve yaşadığım travmalardan dolayı gerçekten kalbim çok kırıkmış" diye konuştu.
#İstanbulİstanbul'da yaşayan Fatma Kırçe (52), geçen ağustos ayında dayanılmaz göğüs ağrısı, sol kol uyuşmasıyla acil servise gitti. Kırçe'ye kalp krizi geçirdiği sanıldı ve anjiyo yapılması gerektiği söylendi. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir'e giden Kırçe'nin kan tahlilleri ve diğer testlerinde kalp krizi belirtisi olmasına rağmen yapılan anjiyosunda tüm kalp damarları normal çıktı. Birkaç ay öncesinde annesini yitiren ve ailevi sorunlar yaşayan Kırçe'nin 'kırık kalp sendromu'na yakalandığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Özdemir, halk arasında kırık kalp sendromu olarak bilinen 'Takotsubo' sendromunun geçici bir durum olduğunu ve kalp krizindeki gibi kalıcı hasar bırakmadığını söyledi.Fatma Kırçe ise "Ben böyle bir hastalık daha önce duymadım. Ama benimki gerçekten strese bağlıymış. Üzüntülerden ve yaşadığım travmalardan dolayı gerçekten kalbim çok kırıkmış" diye konuştu.
#İstanbulUEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Avusturya'nın Austria Wien ekibini 2-0 yenen temsilcimiz Fenerbahçe, tur yolunda avantajlı bir skor elde etti. Hürriyet Gazetesi spor yazarı Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin deplasmanda Austria Wien'i devirerek tur kapısını araladığı mücadeleyi değerlendirdi. Meleke, bir ismi öve öve bitiremezken bir diğer ismin ise oynadığı futbolu endişe verici olarak nitelendirdi.
#FenerbahçeKadınlarda kalp krizi kendini en çok halsizlik ve terleme ile belli eder. Fakat en çok karşılaşılan belirtiler arasında nefes darlığı ve göğüs ağrısı da bulunur. Bu şikayetler eğer kısa sürede tekrarlayan şikayetlerse mutlaka tıbbi bir müdahale gerekir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda Kalp KriziKalp hastalıkları her yıl yaklaşık 700 bin kişinin ölümüne sebep oluyor. Hastalık daha çok erkekleri etkilese de son yapılan araştırmalar, kadınların ciddi risk altında olduğunu ortaya koyuyor. En önemli tehlike ise hastalığın erkeklerdeki semptomları vermemesi...
#Sağlıkİngiltere'de yaşayan Selda Gümüş (50), 6 yıl önce geldiği İzmir'de geçirdiği obezite ameliyatı sonrası, estetik operasyon için de 3 kez bıçak altına yattı. Gümüş, germe operasyonlarında vücudunda deformasyon meydana geldiğini ileri sürerek operasyonları yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Gümüş, "Vücuduma korku filmi sahnesi için makyaj yapılmış gibi hissediyorum. Bu süreci yaşadığım için uykularım kaçıyor. Rüyalarımda doktor gözlerimi oyuyor ya da beni parçalayıp doğruyor" dedi.
#EstetikKarın kaslarını çalıştırmak için yapılabilecek pek çok egzersiz vardır. Ama dead bug gibi alt ve üst vücudu aynı anda zıt bir biçimde çalıştıran egzersizler her zaman daha çok dikkat çeker. Dead bug hareketinin faydaları ise, sadece karın kaslarını çalıştırmakla sınırlı kalmaz. Dead bug nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır sizler için derledik.
#Hangi Kası ÇalıştırırGünümüzde farklı nedenlere bağlı olarak hastalıklar ortaya çıkıyor. Çağın en önemli hastalıklarından birisi de damar tıkanıklığıdır. Damar Tıkanıklığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Damar Tıkanıklığı nedenleri ve tedavisi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Damar Tıkanıklığına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının aşılanması sürüyor. Sağlıkçılardan sonra vatandaşa uygulanacak aşının kapsamına, hamileler ve emziren anneler de talep etmeleri halinde dahil edilecek. Sağlık Bakanlığı, COVID-19 aşısının uygulama kurallarına da açıklık getirdi.
#GazetehaberleriOmuz ağrısı farklı faktörlerden etkilenerek ortaya çıkabilmektedir. Toplumun çoğunda meydana gelen bu ağrılar, özellikle çalışan kesim için büyük bir rahatsızlık oluşturuyor. Bu sorunla baş başa kalan insanlar da ağrıyı çözebilmek için çeşitli araştırmalara yöneliyor.
#Omuz Ağrısı Neden Olur